Meno kūrinių kalba interjere

„AP galerija“ ir baldų salonas „Vadasiga“ kviečia jau į trečiąją ciklo „Susitikimai su dailininkais“ parodą ir pristato Giedriaus Kazimierėno 1991–1999 metų tapybos darbus iš privačios kolekcijos. Tai galimybė žvilgtelėti į 9 dailininko darbus, kurie ilgus metus džiugino tik kolekcininko akis. Paroda veikia vasario 26 – kovo 3 dienomis.

Giedrius Kazimierėnas yra surengęs daugiau kaip dešimt asmeninių parodų, išgarsėjęs istorinės tematikos darbais, kuriuos kurti pradėjo nuo 2005 metų, pasiryžęs gvildenti Lietuvos istorijos problematiką.

Iki tol dailininkas įkvėpimo sėmėsi Europos viduramžių kultūros istorijos tradicijose ir sukūrė naujo stiliaus prancūziškąjį, itališkąjį, graikiškąjį ir ispaniškąjį ciklus. Juose vyrauja figūratyvumas.

Organizatorių nuotr.

Daugiafigūrinėse kompozicijose atsiveria senųjų kultūrų patirtis, žmonių patirtis ir būsenos. Autorius ypatingą dėmesys skyrė spalvai, piešinio ekspresijai, kompozicijai. Jausmų, vizijų pasaulį užkodavo ir realistiniuose, ir fantastiniuose apmąstymuose. Vieniems darbams būdingas tamsus ir sodrus koloritas, kitiems – ryškus ir kontrastingas, apeliuojantis į jausmus, jusles. Baldų salone eksponuojami ankstyvosios kūrybos darbai.

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis