Mauricijus – žalumoje skendinti sala

Mauricijaus sala – tikras atostogautojų rojus. Jos krantus skalauja turkio mėlynumo Indijos vandenynas, o paplūdimiai garsėja balto smėlio ir juodos lavos akmenų kontrastais.

Netoli Pietų Afrikos esančią 2 tūkst. kv. km dydžio vulkaninės kilmės salą supa barjerinis rifas, koralinių rifų yra net prie pat kranto, tad nardytojų čia laukia puikiausios sąlygos. Turistinėse pakrančių zonose gausu prabangių vilų ir didžiulių viešbučių, o Mauricijaus miestuose verda daugiakultūris gyvenimas.

Mauricijus nuolat buvo kolonizuojamas, tad čia šaknis įleido portugalai, olandai, britai, prancūzai, kreolai, kinai, bet daugiau nei pusė visų salos gyventojų – indai. Žalumoje skendinčioje saloje žmonės augina vėžlius ir povus, o štai nacionalinio Mauricijaus paukščio dodo išvysti neteks, mat šią rūšį išnaikino ankstyvieji kolonistai.

Vida Press

PATARIMAI KELIAUTOJAMS

Naudinga žinoti

Nardyti tinkamiausia yra šiaurinė Mauricijaus pakrantė.

Viena gražiausių Mauricijuje – pietų ir pietvakarių pakrantė.

Vandens temperatūra visus metus siekia 22–27 laipsnius šilumos.

Turizmas mažiausiai išplėtotas pietinėje salos pakrantėje tarp Blue Bay'aus ir Souillaco, nes čia maudynių malonumais mėgautis trukdo nuolatos šėlstantys vėjai, užtat buriuotojai apie tokias sąlygas tik ir svajoja.


Mauricijuje eismas vyksta kaire kelio puse. Patogiausia judėti išsinuomojus automobilį su vairuotoju.

Verta

Aplankyti Pamplemousseso miestelį, kuris visame pasaulyje garsėja Sero Seewoosaguro Ramgoolamo (Sir Seewoosagur Ramgoolam) botanikos sodais. Trisdešimties kv. m plote žaliuoja didžiuliai baobabai, 60 rūšių palmės, didžiuliai gėlynai. Gražiausias vaizdas – Amazonės lelijų, ant kurių lapų lyg ant padėklų tupia paukščiai.

Vida Press

Nuvykti į kelis kilometrus nuo Flacqo esantį vieną didžiausių pasaulyje cukraus malūnų. Mauricijus yra antras pagal dydį cukraus eksportuotojas pasaulyje.

Vida Press

Pasigrožėti Chamarelio miestelio apylinkėse tarp miškų plytinčiais žemės klodais, kurie per saulėlydį ir saulėtekį nusidažo neįprastomis spalvomis. Spalvų paletė – nuo gelsvos iki rausvos, tad tikrai stebėsitės ir grožėsitės.

Vida Press

Nuvykti prie centrinėje salos dalyje esančio Grand Bassino ežero. Jis tyvuliuoja 702 m aukštyje, vulkano krateryje. Indams šis ežeras yra šventas, tad čia vyksta tradicinės induistų apeigos. Prie krantų stovi antra pagal dydį pasaulyje simbolinio aukščio Šyvos statula.

Centrinėje salos dalyje, netoli Curepipe'o, poilsiautojai aplanko ir užmigusio ugnikalnio Tru o Serfo kraterį (85 m gylio ir 200 m skersmens). Iš čia atsiveria įspūdinga salos panorama.

Skanaus!

Paragaukite maniokų sausainių. Maniokai yra gardūs, bet nuodingi. Tam, kad nekeltų pavojaus, šiuos augalus reikia specialiai apdoroti. Maniokų sausainiais ypač garsėja Mahebourgo miestas.

Norintiesiems susituokti

Mauricijaus paplūdimių grožis labai vilioja čia tuoktis. Tai tikrai nesunku, bet dokumentais reikia pasirūpinti prieš tris mėnesius. Reikia abiejų asmenų pasų kopijų ir gimimo liudijimų, išverstų į anglų kalbą ir patvirtintų apostile (apostilė – konsulinė pažyma, kuria oficialiai patvirtinamas parašo tikrumas, dokumentą pasirašiusiojo asmens pareigos ir, kai reikia, dokumente esančio antspaudo arba ženklo tapatumas). Dar reikia užpildyti vedybų lapą, atsiųstą iš viešbučio, kuriame ruošiatės apsistoti.

Vida Press

***

Skrydžiai iš Vilniaus per Stambulą – kasdien

Trukmė

VNO – IST – 2 val. 45 min.
IST – MRU – 9 val. 45 min.

Vizos vykstantiesiems iš Lietuvos į Mauricijų nereikia

Visa, kas geriausia, – Jums!

TURKISH AIRLINES
Oro transporto įmonė „Turkish Airlines“ įkurta 1933 metais, o veiklą pradėjo savo lėktuvų parke turėdama tik 5 lėktuvus. Šiandien „Turkish Airlines“ yra keturių žvaigždučių aviakompanija, viena greičiausiai besivystančių. Turi 312 lėktuvus, skraidina į 285 oro uostus 113-oje šalių – t. y. į daugiau šalių nei bet kurios kitos oro transporto įmonės. „Turkish Airlines“ penkis kartus iš eilės „Skytrax“ keleivių pasirinkimo apdovanojimuose pripažinta geriausia Europoje aviakompanija.

Aukščiausia kokybė

Siekdama išlaikyti aukštą lygį, oro transporto įmonė „Turkish Airlines“ daug investuoja į pramogų sistemos lėktuve įdiegimą, patogias sėdynes, maitinimą skrydžių metu ir darbuotojus. Ji nuolat plečia skrydžių krypčių ir lėktuvų skaičių, tad daug dėmesio skiria saugumui ir aptarnavimo kokybei. „Turkish Airlines“ visada pasiryžusi vykdyti savo misiją ir judėti į priekį. Šios oro bendrovės tikslas – tapti lydere vietos ir pasaulio rinkose, kad keleiviai rinktųsi ją dėl neprilygstamo aptarnavimo, aukščiausios kokybės ir patikimumo.

Daugiau informacijos ir skrydžių kainų ieškokite adresu www.turkishairlines.com

Užsakymo nr.: PT_71970378

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis