Makalius: „Naujuosius planuojantys užsienyje jau beveik pavėlavo“

Artėjant didžiosioms metų šventėms klausimas „Kur švęsti Naujuosius?“ tampa ne vieno pokalbio tema.

Keliautojas Rimvydas Širvinskas-Makalius teigia, kad nors lietuviai pradeda suprasti, jog geriausius pasiūlymus gauna perkantieji iš anksto, tačiau nemaža dalis Naujųjų sutikimu vis dar pradeda rūpintis likus vos kelioms dienoms. „Žmonės tikrai mėgsta Naujuosius švęsti užsienyje, todėl ilgai delsiantys keliautojai gali ne tik susidurti su gerokai didesnėmis kainomis, bet ir nustebti visai neradę jiems patinkančių pasiūlymų, kurie gali būti paprasčiausiai išpirkti!“ – perspėja kelionių organizatorius.

Organizatorių nuotr.

Ragina nelaukti paskutinės minutės

Kelionių studijos įkūrėjas teigia, kad tie, kurie apie Naujuosius metus pradeda galvoti tik iškritus pirmajam sniegui, gali smarkiai nusivilti: „Atrodo, kad žmonėms tikrai svarbu, kaip švęsti Naujuosius, tačiau šį klausimą jie pradeda spręsti tik po gruodžio vidurio, kai ateina dovanų pirkimo karštinė. Tai – didžiausia klaida. Tie, kurie pagalvoja apie šventę anksčiau, tikrai gauna geriausią kainą bei pasiūlymus, o susigriebusiems per vėlai tenka rinktis iš to, kas liko. Dažniausiai – gerokai brangesnių pasiūlymų.“ Jaunas verslininkas džiaugiasi, kad lietuviai darosi vis sąmoningesni ir pirmųjų užklausų šiemet jo vadovaujama komanda sulaukė jau rugpjūčio mėnesį.

Tarp populiariausių krypčių – didieji Europos miestai

Kelionių ekspertas pasakoja, kad tarp populiariausių keliautojų pageidavimų dažnai atsiduria Europos sostinės. „Žmonės nori Naujuosius sutikti mieste, didelėje minioje žmonių, stebint puikius renginius ir fejerverkus. Tiesa, jei pastarieji jums yra svarbiausias šventės akcentas, būtinai atkreipkite dėmesį, kad kai kuriuose Europos didmiesčiuose fejerverkai uždrausti. Pavyzdžiui, elegantiškajame Paryžiuje dvyliktą valandą visi pasitinka degindami šaltąsias ugneles. Šiemet buvo itin didelis susidomėjimas kelionėmis į Barseloną, Romą, taip pat žmonės renkasi Naujuosius sutikti Londone. Greičiausiai, ne tik dėl įspūdingiausių fejerverkų prie Temzės upės, bet ir dėl to, kad nori susitikti su ten gyvenančiais artimaisiais,“ – atskleidžia R. Širvinskas-Makalius.

Naujuosius renkasi ir poilsinėms žiemos atostogoms

Jaunojo verslininko teigimu, lietuviai neretai Naujųjų metų laikotarpį renkasi atostogoms ir nori išvykti į šiltuosius kraštus. „Tikrai neįprasta ir įdomu ateinančius metus pasitikti vasariškai. Didieji kelionių organizatoriai žiemą siūlo nukeliauti į Egiptą, Kanarų salas ar Jungtinius Arabų Emyratus. Labai džiaugiuosi, kad lietuviai turi galimybę Naujuosius sutikti prie aukščiausio pasaulio pastato Dubajuje. Fejerverkų šou ten – tikrai įspūdingas,“ – poilsiautojų iš Lietuvos pomėgius atskleidė keliautojas. Jo teigimu, būtent šiais metais itin pagausėjo ir užklausų sutikti Naujuosius egzotiškai: Maldyvuose, Tailande, Singapūre, Vietname, Balyje ar kituose tolimuose kraštuose.

Roma
Organizatorių nuotr.

Taupo laiką ir pinigus

Dar vienas poilsio būdas, per šventes pritraukiantis gausybę lietuvių, – pažintinės kelionės autobusu. „Už neįtikėtinai brangius skrydžius Naujųjų metų laikotarpiu bei dideles viešbučių kainas poilsinėms kelionėms, gerokai pigesnis variantas yra pažintinės kelionės autobusu. Keliautojai labiausiai vertina tai, kad jiems nereikia rūpintis nei ekskursijų programa, nei lankytinų objektų planavimu. Žmonės savo laisvą iki švenčių laiką nori skirti dovanų sąrašo ar kalėdinės vakarienės meniu sudarymui, todėl už puikiai praleistą kelionę lieka atsakingas organizatorius. Beje, pradedant nuo kelionių į Lenkiją, baigiant Naujaisiais Italijoje, visuose autobusuose liko vos po kelias vietas. Šiuo metu esame pardavę jau apie 90 procentų vietų visuose autobusuose. Noriu dar kartą pabrėžti, kad gruodžio viduryje, kai dauguma pradeda galvoti apie tai, kur norėtų sutikti Naujuosius, kelionių gali visai nebelikti!“ – perspėja užkietėjęs keliautojas.

Išeitis yra ir negalintiems pasiimti papildomų laisvadienių

Nors jau antrus metus iš eilės Naujuosius sutinkame savaitės pabaigoje, deja, šiemet ilgojo savaitgalio neturėsime. R. Širvinskas-Makalius teigia, kad tiems, kas negali ar nenori pasiimti papildomų laisvų dienų, bet Naujuosius tikisi sutikti ypatingai, išsigelbėjimas yra ne tik keletą dienų trunkančios kelionės autobusu, bet ir poilsis Lietuvoje. „Manau, kad trumpai ir įsimintinai šventei šis variantas yra tiesiog puikus: geriausi Lietuvos viešbučiai ruošiasi Naujųjų sutikimui, užsako garsių atlikėjų pasirodymus, sudaro išskirtinį naujametinės vakarienės valgiaraštį, SPA bei procedūrų paketus ir šiuos kelialapius siūlo už tikrai neblogą kainą. Turintiems tik tą vieną Naujųjų naktį, puiki vakarienės namie alternatyva yra poilsis Druskininkuose, Birštone ar romantiškame žiemiškame pajūryje. Šis Naujųjų sutikimas itin puikus ir tuo, kad atšvęsti gali visa šeima – net ir tie, kurie nenori ar negali leistis į tolimas keliones lėktuvu,“ – džiaugiasi kelionių ekspertas. Jo teigimu, lietuviai gerokai aktyviau domisi Naujaisiais Lietuvoje jau keletą metų.

Kelionių ekspertas Naujuosius sutinka netoli namų

Lietuviams kelionių patarimus dalijantis keliautojas sako, kad pats neskuba Naujiesiems rinktis tolimų kelionių. „Stengiuosi šią šventę sutikti Lietuvoje su artimiausiais draugais. Tiesa, praėjusiais metais atšvęsti Lietuvoje nepavyko – 4 pilni autobusai pajudėjo į Lenkijos sostinę Varšuvą, kur su „Makaliumi“ keliavo ir mano draugų kompanija. Man ši patirtis tikrai įsiminė ir šiemet planuoju ją pakartoti – nuostabu stebėti fejerverkus iš aukščiau, nei jie sprogsta. Mano kambarys buvo 30 vieno aukščiausių Lenkijoje viešbučio aukšte, todėl galėjau mėgautis ne tik miesto panorama, bet ir matyti fejerverkų šou tiesiog sau po kojomis!“ – įspūdžiais dalijosi Rimvydas Širvinskas-Makalius.

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis