Maisto festivalis mėgstantiems išbandyti naujoves

Po mėnesio Kaune rengiamas augalinio maisto festivalis „Vegfest LT Kaunas“ lankytojus vilios maisto įmantrybėmis bei nemažomis nuolaidomis.

„Vegfest LT“ tikslas – populiarinti augalinę mitybą, kalbėti apie jos privalumus, parodyti kokie įvairūs ir skanūs gali būti patiekalai be gyvūninės kilmės ingredientų. Renginio lankytojai galės paskanauti įvairių užkandžių, karštųjų patiekalų, desertų ir gėrimų, paragauti mėsos ir pieno produktų pakaitalų, įsigyti ekologiškų produktų, literatūros apie sveiką gyvenseną ir mitybą, receptų knygų, virtuvės įrangos, natūralios kosmetikos, papuošalų ir aksesuarų, veganų atributikos, prekių vaikams.

Renginyje gaminius pristatys beveik 70 įmonių iš Lietuvos ir užsienio. Bus ir tų, kurios jau tapo nuolatiniais „vegfesto“ dalyviais, ir dalyvaujančių pirmą kartą. „Itin didelį dėmesį šįkart skyrėme vietiniams verslams – daugiau nei trečdalis dalyvių – iš Kauno. Dalyvaus užkandinės „Doda“, „Antras aukštas“, „Ridikas“, „Žali namai“, veganiškų užkandžių importuotojai „Maisto kultūra“, daigų augintojai „Žali žali“, kosmetikos gamintojai „Green Feel“, – vardijo organizatorė. Pasak jos, lankytojai ne tik turės progą paragauti maisto keistenybių (pavyzdžiui mėsą pakeičiančių seitano ar tempės, pelėsinio riešutų sūrio, fermentuotų kombučios ir redžiuvelako gėrimų), bet ir įsigyti produktų pigiau nei parduotuvėse.

Organizatorių archyvas

Taip pat veiks infostaliukas, prie kurio bus galima nemokamai gauti įvairių lankstinukų, žurnalų, kortelių su receptais, maisto pavyzdžių, kosmetikos mėginukų, ar pasikonsultuoti su veganišką gyvenimo būdą pasirinkusiais renginio savanoriais. O pavakary bus surengta augalinio maisto gaminimo pamoka – ją ves maisto technologė sostinės restorano „Vegan Rawhouse“ virtuvės šefė Irena Žentalytė.

Veganai mano, jog nedera savo reikmėms išnaudoti gyvūnų, todėl nevartoja mėsos, žuvies, pieno produktų, kiaušinių ir netgi medaus, vengia kailio ir odos dirbinių, nevartoja su gyvūnais išbandytos kosmetikos, neina į zoologijos sodus, delfinariumus ir cirką, nejodinėja. Be etinių sumetimų tokį gyvenimo būdą skatina rinktis ir daugiau priežasčių – jis pigesnis, sveikesnis, mažiau kenksmingas aplinkai.

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis