Lietuvių prekių ženklas Niujorke jau antrą kartą pelnė prestižinį dizaino apdovanojimą

Per kasmetinę tarptautinę Niujorko dizaino savaitę lietuvių prekių ženklas „jot.jot“ jau antrus metus iš eilės pelnė prestižinį NYCxDESIGN interjero dizaino apdovanojimą. Šiemet kompanija įvertinta už išskirtinę modulinę sofą ir fotelį „BaBa“.

Interjero dizaino apdovanojimus NYCxDESIGN yra įsteigęs jau daugiau nei 80-imt metų gyvuojantis vienas žinomiausių interjero žurnalų „Interior Design“ ir Niujorko tarptautinės šiuolaikinių baldų parodos organizatoriai (The International Contemporary Furniture Fair, ICFF). Dėl apdovanojimų šiemet konkurse varžėsi ir garsiausi dizaino madas diktuojantys prekių ženklai, tokie kaip „Zanotta“, „Vitra“, „Moroso“, „Knoll“, „Lignet roset“, „Marset“, „Flos“, „Baxter“ ir kiti.

Jot.jot stendas
Jot.jot stendas
Organizatorių nuotr.

Šiemet prekių ženklas „jot.jot“ nugalėjo sėdimų baldų kategorijoje „Seating, Contract, Lounge“ su moduline sofa ir foteliu „BaBa“. Šiuos gaminius kompanija kūrė kartu su dizaino pasaulyje gerai žinomais kūrėjais iš Danijos Borisu Berlinu ir Aleksejumi Iskosu („Iskos-Berlin Design“). Jų kurtų produktų savo kolekcijose turi tokios garsios interjero dizaino kompanijos kaip „Fritz Hansen“, „Muuto“, „HAY“, „MENU“ ir kiti.

Keletas B. Berlino ir A. Iskoso sukurtų baldų yra Modernaus meno muziejaus (The Museum of Modern Art, MoMA) kolekcijoje Niujorke.

Vienas kompanijos „jot.jot“ įkūrėjų ir vadovų Jurgis Garmus tvirtina turintis viziją, kuria tiki visa komanda. „Manau, radome savo prekių ženklo identitetą, – sako J. Garmus. – Įtikinti „Iskos-Berlin“ dizainerius dirbti kartu su mumis nebuvo lengva, net nežinau, kaip man tai pavyko. Pirmasis mūsų susitikimas Kopenhagoje buvo nedrąsus ir labai ilgas, trukęs net 11 valandų.“ Vis dėlto derybos buvo sėkmingos – tarp lietuviško prekių ženklo ir danų dizaineriu užsimezgė ilgalaikis bendradarbiavimas.

L. Kerpė (kairėje) ir J. Garmus
L. Kerpė (kairėje) ir J. Garmus
Organizatorių nuotr.

„Modulinės sofos ir fotelio „BaBa“ dizaino kūrimas truko daugiau nei metus, – sako J. Garmus. – Šis baldas gaminamas iš liejamo porolono, o tam yra reikalingos sudėtingos didelio tūrio liejimo formos. O fotelio „skeletą“, kitaip tariant laikančiąją konstrukciją, sudaro nematomas metalinis rėmas. Šis suprojektuotas taip, jog sėdėdamas jo nejauti.“

Iš pirmo žvilgsnio šis fotelis atrodo labai paprastas, tačiau, pasak J. Garmaus, apvilkti jo konstrukciją audiniu buvo tikras iššūkis.

„Mums reikėjo ypatingai tampraus audinio, – aiškina „jot.jot“ vadovas. – Todėl foteliui „aprengti“ naudojame specialų olandų gamintojų „Febrik“ audinį.“

Organizatorių nuotr.

2017 metais kompanija „jot.jot“ NYCxDESIGN apdovanojimuose pelnė prizą interjero dizaino aksesuarų kategorijoje už veidrodį „Mudu“ (jis sukurtas bendradarbiaujant su lietuvių kompanija „Heima“).

„Niujorko dizaino savaitės metu vyksta daugybė renginių, bet praėjusiais metais su partneriu Laurynu Kerpe atvykome tik į dizaino apdovanojimų ceremoniją. Net neturėjome minčių, jog galėtume laimėti. Mums atrodė, jog būti nominuotiems jau yra didelė garbė. Kai paskelbė, kad laimėjome prestižinį apdovanojimą, jausmas buvo neapsakomas, nors vis tiek atrodė kaip atsitiktinumas, – pasakoja J. Garmus. – Tačiau, kai šiemet gegužės 21 d. per apdovanojimų ceremoniją vėl išgirdome savo kompanijos pavadinimą – supratome, jog tai, kokią dizaino kryptį pasirinkome nėra atsitiktinumas.“

Organizatorių nuotr.

Šiemet prekių ženklas „jot.jot“ dalyvavo ne tik apdovanojimuose, bet ir dar viename Niujorko dizaino savaitės renginyje – tarptautinėje baldų parodoje ICFF. Čia kartu su kitomis lietuvių kompanijomis – „Sedes Regia“, „Gforma“, „EMKO“, „Kitaip“ – jungtiniame stende pristatė savo gaminius. Šio stendo įrengimo kaštus jaunoms lietuvių kompanijoms finansavo Ūkio ministerijos įsteigta agentūra „Versli Lietuva“. „Tokia finansinė pagalba mums visiems yra labai svarbi. Tai puikus tramplynas jaunam verslui“, – tvirtina J. Garmus.

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis