Lietuvių autoriai kviečia į knygų pristatymus

Šį rudenį – šiuolaikinių lietuvių autorių ir jų knygų atgimimas.

Knygynų tinklas „Pegasas“ kartu su penkiomis knygų leidyklomis – „Alma littera“, „Tyto alba“, „Baltos lankos“, „Lietuvos rašytojų sąjungos leidykla“ ir „Šviesa“ – šį rudenį ypatingą dėmesį skiria šiuolaikiniams lietuvių rašytojams. Iniciatyvos „Šiuolaikinių lietuvių autorių knygos. Atrask ir didžiuokis“ metu bus surengti beveik 50 susitikimų su 26 rašytojais net 13-oje Lietuvos miestų.

Susitikimai su šiuolaikiniais lietuvių rašytojais skatins šalies skaitytojus atrasti naujus arba sugrįžti prie jau pamėgtų kūrėjų. Pasak knygynų tinklo „Pegasas“ vadovės Lilijos Tolbatovos, lietuviškos knygos tiek žanrų įvairove, tiek menine ar pramogine verte nė kiek nenusileidžia užsienio rašytojų kūriniams.

Sigitas Parulskis
Organizatorių nuotr.
„Šį rudenį visiems skaitytojams norime priminti, kad mūsų rašytojų knygos yra labai įvairios – tai grožinė ir pažintinė literatūra, publicistika bei kelionių apybraižos, populiarioji psichologija, patarimai, pomėgių knygos ir kūriniai vaikams. Šia iniciatyva siekiame skatinti lietuvių kultūros sklaidą, parodyti, kad skaityti lietuvių autorių kūrinius yra įdomu bei patriotiška, ir tokiu būdu sužadinti nacionalinio pasididžiavimo jausmą. Tikrai turime kuo didžiuotis, tad kviečiame visus, tiek jau pamėgusius lietuvių literatūrą, tiek norinčius ją atrasti, susipažinti su lietuvių kūrėjais gyvai ir iš arti“, – sako L. Tolbatova.

Iki lapkričio 11 d. „Pegaso“ knygynuose visoje Lietuvoje bus surengti susitikimai ir su pačiais populiariausiais, ir su mažiau pažįstamais lietuvių autoriais, kad knygų mylėtojai galėtų atrasti, koks įvairiapusiškas yra šiuolaikinės lietuvių literatūros pasaulis.

Knygų mylėtojai bus kviečiami susitikti su Sigitu Parulskiu, Arvydu Juozaičiu, Andriumi Tapinu, Audrone Urbonaite, Nijole Narmontaite, Andre Pabarčiūte, Doloresa Kazragyte, Mikalojumi Vilučiu, Giedriumi Drukteiniu, Lina Žutaute, Edita Čekuoliene, Linu Kėvelaičiu, Rišardu Fichmanu, Vidmante Jasukaityte, Sauliumi Šalteniu, Giedrium Kuprevičiumi ir kt.

Andrė Pabarčiūtė
Organizatorių nuotr.
Prie iniciatyvos „Šiuolaikinių lietuvių autorių knygos. Atrask ir didžiuokis“ aktyviai prisideda ne tik šalies leidyklos, bet ir televizijos kanalas LRT Kultūra, kuris savo žiūrovams parodys net 6 knygynuose vyksiančių renginių transliacijas.

„Tikriausiai daugeliui įdomu pažinti iškiliausius šių dienų rašytojus iš arti, gyvai užduoti jiems klausimų ir pabendrauti. Mes, kaip nacionalinis transliuotojas, suteikiame galimybę negalintiems sudalyvauti šiuose susitikimuose, dalį jų žiūrėti per televizorių ekranus. Tikime, kad ši iniciatyva padės populiarinti lietuvių literatūrą – atrasti dar nepažintus mūsų šalies kūrėjus ir priminti jau pamėgtus, nes dažnai už įtraukiančių knygų slepiasi ne mažiau įdomios asmenybės“, – teigia LRT generalinis direktorius A. Siaurusevičius.

Be šį rudenį vyksiančių susitikimų su rašytojais ir naujų knygų pristatymų, šalies knygynuose „Pegasas“ vyks diskusijos bei renginiai vaikams. Išsamią visų renginių programą galima rasti: www.pegasas.lt.

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis