Lietuviškas filmas „Amžinai kartu“ pasakoja istoriją, aktualią viso pasaulio moterims

Ką tik atsisveikinęs su Kairo ir Turino tarptautinių festivalių žiūrovais, režisierės Linos Lužytės vaidybinis filmasAmžinai kartu“ iškeliauja į dar tolimesnius kraštus.

Šių metų gruodžio 8 dieną visuose pasaulio kraštuose gyvenančioms moterims aktuali istorija bus pristatyta specialioje Amerikos filmų institituto programoje, skirtoje geriausiems šių metų Europos Sąjungos filmams. Ir tai priešpaskutinė stotelė prieš sausio 13 dieną įvyksiančią nacionalinę filmo premjerą.

Organizatorių nuotr.

Gruodžio 1–18 dienomis Vašingtone vyksta jau 29–tasis Europos Sąjungos kino festivalis „European Union Film Showcase“. Festivalį organizuoja Europos Sąjungos šalių ambasados, bendradarbiaudamos su Amerikos filmų institutu. Šiais metais į festivalį atrinkti 47 filmai, tarp kurių didžiųjų festivalių prizininkai ir ryškiausi Europos kino debiutai. Vienas iš jų - Lietuvai atstovaujantis pirmasis Linos Lužytės vaidybinis filmas „Amžinai kartu”.

Organizatorių nuotr.

„Manau, kad filmo tarptautinių kelionių sėkmę lemia šios istorijos herojai – paprasti šalia mūsų gyvenantys žmonės ir mums visiems tokios artimos jų pastangos būti laimingais. Tikiu, kad bet kurio pasaulio žemyno kino salės prietemoje pats vienas su savimi likęs žiūrovas lengvai panyra į mažiausio visuomenės mikroorganizmo – šeimos – gyvenimą. Šis intymus, daugeliui mūsų iki detalių pažįstamas trijų žmonių pasaulis įtraukia ir nepaleidžia. Nesistebiu, kad dalis žiūrovų filmo galinius titrus pasitinka su šypsena ir noru kuo greičiau viską aptarti, o kiti - visiškai panirę į save. Ši istorija tuo patraukli ir pavojinga. Paprastumu ir artumu.” – mintimis prieš dar vieną kelionę dalinasi filmo prodiuserė Dagnė Vildžiūnaitė.

Filmo kūrėjų nuotr.

O kol režisierė Lina Lužytė dalinasi įspūdžiais su Vašingtono žiūrovais, mes filmo herojus kalbiname kiekvienai šeimai aktualia ištikimybės tema https://youtu.be/T1htxNt4eP4

Filmas „Amžinai kartu“ pasakoja vienos šeimos istoriją. Žmona (akt. Gabija Jaraminaitė) – tobulą šeimą kurianti moteris. Vyras (akt. Dainius Gavenonis) – nepriklausomas kaskadininkas, žmonos nenorui vis sugrįžtantis į mylimą filmavimo aikštelę. Ir jų dukra (akt. Eila Grybinaitė), neapsikentusi gražių vakarienių ir amžino nesusikalbėjimo, vieną dieną pabėga ir praneša policijai, kad ji neturi tėvų. Bet moteris nepasiduoda – jos scenarijuje nelaimingų žmonių negali būti.
Filmo gamybą iš dalies finansavo Lietuvos kino centras.

Organizatorių nuotr.

Filmo anonsą rasite čia https://youtu.be/vUZ1AqjfYQs, o daugiau informacijos – filmo facebook puslapyje www.facebook.com/amzinaikartu.lt/

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis