Kviečia į garsių menininkų parodas ir organizuoja diskusijas

Norima pirkėjams parodyti, kaip meno kūriniai padeda sukurti ir atskleisti, pabrėžti interjero grožį.

Parodos pradžia: 2014 m. gruodžio 17 d., trečiadienį, 16 val. 55 min.
Parodos vieta: Vilnius, Jasinskio g. 16B, verslo centre „Victoria“, I a., baldų salonas „Vadasiga“.

UAB „Vadasiga“ kartu su „AP galerija“ pradeda organizuoti žinomų Lietuvos dailininkų parodų ciklą baldų salone. Idėja kilo siekiant pirkėjams parodyti, kaip meno kūriniai padeda sukurti ir atskleisti, pabrėžti interjero grožį. Pokalbiai apie meną interjere domina vis daugiau žmonių, o galerijos tampa keliaujančiomis.

Paroda veiks gruodžio 17–20 dienomis

Pirmasis parodų ciklo renginys kviečia besidominčiuosius baldų naujienomis ir menu susipažinti su dailininku Alvydu Stausku. Trijų dienų parodoje gruodžio 17–20 dienоmis akvarelės ir tapybos darbuose karaliaus peizažas. Parodos atidarymas ir gyva pažintis su autoriumi – gruodžio 17 dieną 16 val. 55 min. Vakaro metu bus galima įsigyti patikusį darbą.

Lankytojai kviečiami pamatyti keturias tapybos drobes ir šešias didelio formato akvareles. Kiekvienas darbas – unikalus, turintis savitą istoriją. Meno gurmanai galės ne tik pasigrožėti realistiniais gamtos peizažais, susipažinti su A. Stausku, bet ir paklausti salono dizainerės patarimų, kokioje interjero aplinkoje tiktų vienas ar kitas paveikslas.

„Baldų salone parodos organizuojamos neatsitiktinai – paveikslas tarsi užbaigia interjero kūrybą tiek viešojoje, tiek privačioje erdvėje. Mane labai džiugina mokslininkų tyrimų išvada, kad dailės parodos veikia žmogų kur kas labiau, nei įsivaizduojame. Pasirodo, per meno terapiją pagerėja mus sudarančių molekulių ir ląstelių sąveika, jos greičiau atsinaujina, pagerėja mūsų psichologinė ir fizinė būklė. Tam nebūtina išeiti iš namų, jeigu juose yra meno kūrinių!“ – sako „AP galerija“ įkūrėja Vilma Jankienė.

Parodos kurs naujas tradicijas

Parodų ciklas „Susitikimai su dailininkais“ baldų salone vyks kiekvieną mėnesį ir ateinančiais metais. Jeigu klientams patiks toks renginių formatas, tai gali tapti gražia daugiamete tradicija. Darbų eksponavimo laikas pasirinktas trumpalaikis – trys dienos. Taip bus skatinamas žmonių atidumas, pagarba autoriui.

„Labai svarbu yra diskutuoti apie baldų, meno kūrinių vietą ir reikšmę interjere, apie apšvietimą, patogumą ir kaip visa tai sukurti, sujungti. Visur yra taisyklės, nors ir negriežtos, mes norime pasidalyti profesionalia savo patirtimi. Gyva diskusija gyvame interjere – kas gali būti geriau,“ – neabejodamas tokių renginių sėkme mintimis dalijosi prestižinių baldų salono „Vadasiga“ vadovas Vaclovas Daukintis.

Alvydas Stauskas
Asmeninio archyvo nuotr.

Dailininką pavergė gamtos harmonija

A. Stauską labiausiai įkvepia gimtasis Zarasų kraštas ir Dusetos, įsikūrusios Sartų ežero pakrantėje. Kasdien grožintis gamtos peizažais, tapytojui kyla vis naujų idėjų. Dailininkui ypač patinka realistinis peizažas tapyboje ir akvarelėje, nors fotografijose menininkas jau du dešimtmečius fiksuoja vandens metamorfozes, gilinasi į makropasaulį.

Liejamose akvarelėse ir tapybos drobėse jis dažnai paįvairina gamtos siužetą žmonių sukurtais objektais – liepteliais, bažnyčių bokštais, gatvelėmis. Dailininkas savo kūryba kviečia apmąstyti ir išjausti kintantį supantį pasaulį, kuris praturtina mus stipriomis emocijomis, – tai pievų, sodų žydėjimo, ežerų ir dangaus erdvių, medžių, vandens kalba. A. Stauskas vengia įmantrių poteksčių, gamtos grožį perteikia ramiais spalvų tonais, o harmoniją padeda kurti ramybe dvelkiantys siužetai.
„Kuriu darbus ne galerijoms, o žmonėms, pas juos dauguma ir iškeliauja, tai geriausia, kas meno kūriniams gali nutikti. Ruošiuosi jubiliejinėms kitų metų parodoms, norėčiau pats daugiau savo darbų turėti, bet sunkiai tai pavyksta“, – šypsosi žymus menininkas.

Trumpa Alvydo Stausko biografija

Gimė 1965 m. kovo 15 d. Jaskoniškių kaime netoli Dusetų, Zarasų rajone. 
1972–1983 m. mokėsi Dusetų K. Būgos sustiprinto dailės mokymo vidurinėje mokykloje.
1989 m. baigė Lietuvos valstybinį dailės institutą (dabar – Vilniaus dailės akademija).
Kultūros centro Dusetų dailės galerijos direktorius.
Nuo 1995 m. yra Lietuvos meno galerininkų asociacijos narys.
Nuo 1997 m. – Lietuvos dailininkų sąjungos narys.
Nuo 2000 m. – Lietuvos fotomenininkų sąjungos narys. 
Nuo 2009 m. – gamtos fotografų klubo „Žalias skėtis“ narys.
2004 m. pagerbtas Zarasų rajono meno ir kultūros premija.
2005 m. suteiktas Meno kūrėjo statusas. 
2008 m. Lietuvos radijo išrinktas Metų žmogumi. 
2009 m. pelnė M. K. Čiurlionio fondo Lietuvos šviesuolio apdovanojimą. 
2008 m. apdovanotas garbės medaliu „Už nuopelnus Dusetų kraštui“.
Lieja akvareles, tapo aliejumi, kuria menines fotografijas. 
Per trisdešimt kūrybinės veiklos metų menininkas dalyvavo daugiau nei 100 grupinių parodų Lietuvoje, Latvijoje, Italijoje, Prancūzijoje, Vokietijoje.
Surengė 34 asmenines parodas Lietuvoje. Dalyvavo ir kūrė 22 Lietuvoje ir Latvijoje surengtų plenerų. Kūrinių įsigijo Rokiškio ir Zarasų krašto muziejai, Daugpilio (Latvija) miesto istorijos ir dailės muziejus, kolekcininkai bei meno mėgėjai iš Lietuvos, Latvijos, Lenkijos, Moldavijos, Vokietijos, Prancūzijos, JAV, Norvegijos, Švedijos ir kitų šalių.
Gyvena Dusetose.

Alvydo Stausko paroda baldų salone „Vadasiga“ Vilniuje veiks 2014 m. gruodžio 17–gruodžio 20 dienomis.

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis