Kristupo vasaros festivalyje koncertuosiantis Carlos Pinana: „Flamenko – tai aš“

Vienas įdomiausių flamenko kompozitorių ir atlikėjų – Carlosas Pinana - Lietuvos publikai jau gerai pažįstamas.

Kristupo vasaros festivalio klausytojus jis stebino „Flamenko mišiomis“, vėliau, A. Vivaldžio muziką praturtindamas ispaniškais ritmais, o flamenko muziką - sodriu orkestru skambesiu. Šiais metais talentingasis ispanas rugpjūčio 20 d. Vilniaus universiteto botanikos sode pristatys programą „Falmenko siela“, apie kurią kalbamės plačiau.

Kristupo vasaros festivalio lankytojams jau esate pažįstamas atlikėjas. O kaip Jūs pats jaučiatės dėl artėjančio koncerto Lietuvoje?

Koncertavimas Lietuvoje jau tapo mano gyvenimo dalimi. Kiekvienas kartas, kai dalinuosi savo muzika su Jūsų šalies žmonėmis, man tampa įkvėpimo šaltiniu. Aš labai džiaugiuosi galėdamas čia koncertuoti – publika puikiai supranta mano kalbą ir geba išjausti kiekvieną gitaros natą. Man tai ypatingai svarbu. Lietuvoje labai aukštas kultūros lygis, o Kristupo vasaros festivalis tai puikiai atspindi.

Papasakokite apie būsimo koncerto programą.

Artėjantis koncertas bus ypatingas, kadangi aš pristatysiu naują programą su viena geriausių Ispanijos šokėjų – Maise Marquez. Joje būtent šokis bus pagrindinis akcentas, o šokėja visus – ir muzikantus, ir žiūrovus panardins į stiprius emocinius išgyvenimus.
Koncerte atliksime publika matys ir girdės įvairiausias flamenko išraiškas: dainavimą, gitaros skambesį, šokį ir perkusiją.

Kokia yra M. Marques, kaip ją apibūdintumėte?

Maise Marques pasižymi labai stipria ir energinga išraiškos jėga, ji geba labai greitai šokti ir be viso šito, ji turi visas kitas puikios šokėjos savybes.

Ką Jums reiškia flamenko? Ar tai tik karjera, profesija ar gyvenimo būdas?

Visi šie trys dalykai. Artistiškumas man nesvetimas jau nuo vaikystės, tokia mano šeima ir tai yra mano kraujyje. Flamenko man reiškia daugybę dalykų: meilę, aistrą, džiaugsmą, ugnį, žemę, jūrą, orą, beprotybę... Flamenko – tai aš.

Kokius flamenko projektus pristatysite ateityje?

Šiuo metu esu susikoncentravęs į naujo albumo su orkestru darbus. Tai pagrindinis projektas ateinantiems metams. Albumas vadinsis „Rubato“.

Ką laikote didžiausiu pasiekimu?

Gyventi darant tai, kas suteikia didžiausią laimę. Tai – muzika, flamenko, gitara.

Kas iš muzikos pasaulio atstovų Jus įkvepia labiausiai?

Savo gyvenime turėjau nemažai žmonių, kurie mane įkvepia – nuo įspūdingojo flamenko iki džiazo ir klasikinės muzikos atstovų. Išskirti galėčiau šiuos: C. Debussy, M. de Falla, J. S. Bachą, S. Rachmaninovą, M. Davis ir M. Camilo.

Kokią patirtį siekiate perduoti publikai savo koncertuose?

Tegul klausytojai juokiasi, verkia, būna susijaudinę, tegul šoka, tegul jų akys spindi, o koncerto pabaigoje tegul pasako, jog koncertas juos palietė..

Ačiū už pokalbį!

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis