Kristupo vasaros festivalyje – keturi fantastiški balsai

Nėra gražiau skambančio instrumento už žmogaus balsą, o kai jis skamba gamtos apsuptyje ir lydimas subtilaus styginių pritarimo...Vadinasi, jau atkeliavo Kristupo vasaros festivalis, nešinas muzikinių įdomybių kuprine.

Girdėsite retą balsų derinį, kadangi į sceną žengs trys sopranai – Lilija Gubaidulina, Asta Krikščiūnaitė, Eglė Strumskytė ir mecosopranas Laura Zigmantaitė. Prie jų prisijungs Vilniaus m. savivaldybės Šv. Kristoforo kamerinis orkestras, diriguojamas prof. Donato Katkaus.

L. Gubaidulina – auksinio balso savininkė, Lietuvoje atsidūrusi labai romantiškomis aplinkybėmis. Totorių kilmės operos solistę atviliojo meilė. Dėl jos palikusi puikią karjerą Kazanėje, atlikėja netruko pakerėti ir lietuvių publiką. 2010 m. po pergalės populiariame TV muzikiniame projekte „Triumfo arka“, pasipylė koncertai bei pasiūlymai, pasirodyti ne tik mūsų šalyje, bet ir užsienyje. Jos vaiskus, tobulai valdomas balsas tiesiog užburia ir atrodo yra sukurtas tam, kad atvertų bekraštį vokalinės muzikos grožį.

Solistė Liliya Gubaidulina
Solistė Liliya Gubaidulina
Organizatorių archyvas

Asta Krikščiūnaitė – Lietuvos nacionalinės kultūros ir meno premijos laureatė. Solistė sukūrė ne vieną įsimintiną vaidmenį didžiuosiuose Europos teatruose. Solistės repertuare svarbūs tiek operos, tiek oratorijos, kantatos ar dainos žanrai A. Krikščiūnaitė koncertuoja su įvairiais simfoniniais ir kameriniais orkestrais Lietuvoje ir už jos ribų. Už savo meninę veiklą dainininkė įvertinta daugeliu apdovanojimų.

Solistė Asta Krikščiūnaitė
Solistė Asta Krikščiūnaitė
Organizatorių archyvas

Eglė Strumskytė – jauna, perspektyvi solistė, kuri ne tik dainuoja, bet ir vaidina. Aktorinio meno paslapčių ji mokosi pas aktorius Eglę Gabrėnaitę ir Ramūną Cicėną, o vokalinius įgūdžius lavina pas Juliją Stupnianek. Atlikėja yra sukūrusi įvairiausių personažų, tarp kurių įsimintiniausias - Lisistratė Aristofano komedijoje „Lysistrata”.

Laura Zigmantaitė šiuo metu studijuoja Lietuvos muzikos ir teatro akademijoje. Ji yra daugelio konkursų, tame tarpe – Dainų dainelė (2006, 2008), International Musical Eistedfodd – Llangollen (2006), Giovani Musicisti (2011), Beatričė (2011) – laureatė ir prizininkė. Atlikėja koncertavo Lietuvoje, Vokietijoje, Kanadoje, Italijoje. Bendradarbiavo su dirigentais G. Rinkevičiumi, M. Staškumi, M. Pitrėnu, A. Veismanis (Latvija), A. Vizgirda, J. Geniušu, V. Lukočiumi, režisierėmis Dalia Ibelhauptaite bei Jūrate Vansk (Šveicarija). Sukūrė ne vieną vaidmenį įvairiose operose.

Solistė Laura Zigmantaitė
Solistė Laura Zigmantaitė
Organizatorių archyvas

Kartu su keturiomis fantastiško balso savininkėmis pasirodys Vilniaus miesto savivaldybės Šv. Kristoforo kamerinis orkestras (dirigentas Donatas Katkus). Kaip visuomet nestokojantis geros nuotaikos, užkrečiančios energijos, nebijantis muzikinių iššūkių, nuolatos stebinantis originaliomis programomis bei muzikiniais eksperimentais, orkestras ir šį kartą nudžiugins mažyčiu siurprizu. Paklaustas ko klausytojai gali tikėtis, D. Katkus šelmiškai šypteli ir atsako, jog tikrai netrūks geros nuotaikos bei spalvingų melodijų! Na, o koncerto pabaiga tokia pat neprognozuojama kaip ir lietuviška vasara...

Kristupo vasaros festivalio atidarymo koncertas vyks birželio 30 d.

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis