Kostiuminė baroko laikmečio drama „Pavojingi ryšiai“

Užupio dramos teatro režisierė Rita Urbonavičiūtė, pristato spektaklį pagal vieną skandalingiausių Europos kūrinių – Pierre Choderlos de Laclos „Pavojingi ryšiai“.

To paties pavadinimo pjesė – tai istorija apie ikirevoliucinės Prancūzijos aristokratų aistrą, laisvamaniškumą, manipuliaciją, dvimainystę, neištikimybę ir pražūtingus tikros meilės ryšius. Šis spektaklis – tai intymus veiksmas, perteikiantis žmogaus sielos gelmes bei dvilypumą, tiriamąjį žvilgsnį į supančią tikrovę,kuri išryškina asmenines patirtis, bei priartina prie savosios, individualiosios egzistencijos šerdies. „Pavojingi ryšiai“ – tai žmogaus sielos konfliktas.

Organizatorių nuotr.

Spektaklyje vaidina viena geriausių Lietuvos aktorių Margarita Žiemelytė, nuostabaus balso savininkas, jaunasis atlikėjas Markas Palubenka, Eglė Valadkevičiūtė, Simona Jasiškytė, Rimantė Spėčiūtė, Povilas Adomaitis, Paulius Tamolė, bei televizijos ir kino žvaigždė Larisa Kalpokaitė, kuri ne tik vaidina, bet ir talkina režisierei - visi jie personažus įkūnija tarsi kūrybinio proceso mediumai, atsižvelgdami į to laikmečio žmogiškąsias bei socialines aktualijas.

Organizatorių nuotr.

Režisierė R. Urbonavičiūtė, tyrinėdama individo ir visuomenės, aktoriaus ir žiūrovo santykį, spektaklius stato įvairių žanrų ir krypčių, kuria savo pastatymų scenografiją bei kostiumus. Todėl spektaklis „Pavojingi ryšiai“ tampa mentaline kelione ir geismu atrasti naują, nors mūsų laikams ir nelabai būdingą regimybę.

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis