Kostas Smoriginas jaunesnysis padeda savo tėvui, dramos aktoriui Kostui Smoriginui, atsitiesti po sunkios ligos

Iškart po Vėlinių, lapkričio 3-4 dienomis, LNOBT pakvies savo publiką pralinksmėti „Figaro vedybose“. Kostas Smoriginas pirmąkart šiame Wolfgango A. Mozarto operos pastatyme atliks nebe Figaro, o Grafo Almavivos partiją.

„Nors Figaro personažą mėgstu ir dažnai šioje operoje dainuoju, iš tikrųjų Grafo Almavivos vaidmuo yra gerokai spalvingesnis: šis veikėjas būna ir pasipūtęs, ir tuo pačiu nuolankus, ir valdingas, ir čia pat sugebantis pripažinti savo klaidas. Nelaikyčiau jo ypatingu „blogiuku“: tai tiesiog aistringas meilės ieškotojas, negalintis atsispirti jaunų merginų kerams, bet kartu ir pavydus, savo žmoną uoliai saugojantis vyras. Šviesios ir tamsios charakterio pusės jame puikiai dera“, - pripažįsta K.Smoriginas.

Solistas neslepia, jog aukštesnės tesitūros Almavivos partija jo balsui netgi patogesnė negu Figaro. Pačiam baritonui tai nebus naujo vaidmens debiutas: pirmąkart Grafą Almavivą K.Smoriginas maždaug prieš metus dainavo Malmės operos pastatyme, kurį režisavo vokietis Peteris Steinas.

Organizatorių nuotr.

Šis su solistais nuosekliai išanalizavo kiekvieną „Figaro vedybų“ žodelį, kiekvieną mizansceną, kiekvienos veikėjų poros tarpusavio santykius, tad dabar lietuvių solistui belieka teoriniu „bagažu“ kūrybiškai pasinaudoti perkeliant švediškąjį Grafą Almavivą į Vilniuje rodomą ispano Emilio Sagi sukurtą pastatymą.

„Čia Almaviva skirsis jau vien todėl, kad Malmės operos spektaklyje mano Grafas turėjo labai trapią, švelnią Grafienę – rusų sopraną Jevgeniją Sotnikovą. Tuo tarpu Sandros Janušaitės pristatoma Grafienė visiškai kitokia: ji energetiškai stipri ir ryžtinga“, - pabrėžia K.Smoriginas.

Organizatorių nuotr.

Šį rudenį solistas, atsisakęs kelių suplanuotų darbų, su šeima leidžia Lietuvoje, stengdamasis padėti savo tėvui, dramos aktoriui Kostui Smoriginui, atsitiesti po jį užklupusios sunkios ligos. K.Smoriginas-jaunesnysis džiaugiasi, jog tėtis sėkmingai pasveiko po jam atliktos širdies operacijos.

Gruodį solistas pasirodys „Vilnius City Opera“ statomos Camille‘io Saint-Saënso operos „Samsonas ir Dalila“ premjeriniuose spektakliuose, turės nemažai kalėdinių koncertų. O iškart po Naujųjų skris į Londoną, kur Karališkojoje operoje bus pradedamas repetuoti Georges Bizet operos „Karmen“ pastatymas, režisuojamas iš Australijos kilusio operos meistro Barrie Kosky. Taigi 2018-uosius K.Smoriginas žada pradėti su garsiąja Eskamiljo arija.

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis