Klaipėdos publikai – pavasarinė „antidepresantų“ dozė

Visą šį pavasarį Klaipėdos dramos teatre vykstantis populiarių šalies atlikėjų koncertų ciklas artėja prie kulminacijos.

Pirmą kartą uostamiestyje surengtą tokio formato muzikinių pasirodymų maratoną vainikuos ilgai lauktas akustinis Ericos Jennings koncertas, vyksiantis gegužės 7-ąją. Tą pačią dieną duoklė bus atiduota ir jaunajai Klaipėdos publikai, kuri kviečiama į nuotaikingą „Tele bim-bam“ pasirodymą.

Tuo metu praėjusį penktadienį atsinaujinusio ir pažangiomis technologijomis aprūpinto uostamiesčio teatro scenai pritaikytus koncertus šio ciklo organizatoriai „praskiedė“ gero humoro doze.
Ja su Klaipėdos publika dalijosi vienintelis Lietuvoje improvizacijų teatras „Kitas kampas“, atvežęs savo garsųjį improvizacijų šou "Gero Humoro Dozė".

Improvizacija – tai toks žanras, kai nei žiūrovai, nei patys aktoriai nežino, kaip pasisuks veiksmas scenoje. Juolab kai iš esmės režisuoti spektaklį leidžiama publikai.

Organizatorių nuotr.

Uostamiesčio žiūrovai aktyviai priėmė žinomų šalies aktorių Audriaus Bružo, Aistės Lasytės, Balio Latėno, Kirilo Glušajevo ir kitų pasiūlytas žaidimo taisykles bei kartu su jais sudarė šaunų tandemą. Publika kaskart kūrė aktoriams siužetus, situacijas, nurodė personažus, į kuriuos jie turėjo įsikūnyti, siūlė žanrus – nuo psichologinio trilerio iki lietuviško serialo.

Puikaus aktorių darbo, jų kūrybingumo, žaibiškos reakcijos ir netikėtų minčių vingių dėka scenoje vienas po kito žiro humoro perliukai, privertę publiką skaniai juoktis. Ne tik salėje, bet dar ir po spektaklio stovint eilėje prie rūbinės...

O štai lygiai prieš savaitę toje pačioje Klaipėdos dramos teatro scenoje koncertuojant grupei „Aktorių trio“, atmosfera salėje buvo visai kitokia.

Organizatorių nuotr.

Klausydama trijų garsių Lietuvos aktorių ir bardų Kosto Smorigino, Olego Ditkovskio bei Sauliaus Bareikio atliekamų dainų, uostamiesčio publika vietomis net pamiršdavo kvėpuoti ir tik koncerto pabaigoje prapliupo dėkingumo ir susižavėjimo aplodismentais.

Visi iki šiol įvykę ciklo renginiai, įskaitant du paminėtus bei anksčiau vykusius Gyčio Paškevičiaus, Lino Adomaičio, Aistės Smilgevičiūtės ir grupės „Skylė“ koncertus, buvo anšlaginiai bei itin šiltai priimti Klaipėdos žiūrovų.

Tačiau tuo teatro bei muzikos mūzų draugystė Klaipėdos dramos teatre dar nesibaigia. Gegužės 7 d., šeštadienį, 19 val., šio teatro scenoje vyks Ericos Jennings akustinis koncertas.

Dalyvaudama šių metų nacionalinėje „Eurovizijos“ atrankoje, Erica atsiskleidė kaip viena stipriausių ir įdomiausių solo atlikėjų Lietuvoje, kurioje ji, atvykusi iš Airijos, gyvena ir dainuoja jau daugiau nei 18 metų. Nors ir nelaimėjo, šiame konkurse ji pelnė didžiules muzikos ekspertų bei gerbėjų simpatijas ir įvertinimus, be to, pademonstravo savo, kaip dainų kūrėjos potencialą. Mat konkursui pateiktą ir ypač išpopuliarėjusią dainą „Leading Me Home“ parašė ji pati.

Organizatorių nuotr.

Šią vasarą Erica ruošiasi išleisti ir solinį albumą. Jam paruoštą medžiagą, o taip pat hitais jau tapusias „Leading Me Home“, „Lovely Day“ bei porą E. Jennings mėgstamų koverių kaip tik ir bus galima išgirsti Klaipėdos dramos scenoje rengiamame išskirtiniame akustiniame koncerte.
Beje, koncertų ciklo organizatoriai nepamiršo ir mažųjų uostamiesčio žiūrovų. Tą pačią gegužės 7-ąją, šeštadienį, 14 val., Klaipėdos dramos teatre vyks populiariausių ir naujausių projekto „Tele bim-bam“ dainų koncertas su charizmatiškąja Neringa Čereškevičienė priešakyje ir, žinoma, linksmąja „Tele bim-bam“ vaikų kompanija.

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis