Kino teatras „Pasaka“ ruošiasi naujam edukacijos sezonui

Lapkričio 4 dieną kino teatras „Pasaka“ skelbia naujo edukacijos sezono pradžią. Jo rengėjai kviečia dalyvauti net trijose programose, kuriose – jau pažįstami vardai su naujomis idėjomis.

Grįžta pasisekimo sulaukę „Cinetaste“ kursai

Antradieniais į kino kursus „Cinetaste“ pakvies kino mėgėjas Justinas Dadonas, kuris sėkmingai debiutavo rugsėjį, į susitikimus pritraukęs pilnas sales kino aistruolių.
Kino kursų metu nebus užsiiminėjama kino interpretacija, o nagrinėjama dešimt kino elementų, siekiant atrasti kažką naujo kiekviename filme, suprasti, kas jį padaro geru ar blogu, kaip kiekviena smulkmena ekrane gali pasakoti istoriją. „Nesvarbu, ar matei jų vieną ar tūkstantį – meilė kinui ar jo supratimas nėra skaičiuojamas peržiūrėtais filmais ar techniniu kino išmanymu. Todėl nors ir eisime per įvairias technines kino kūrimo dalis, pamatysim, kad už kiekvienos jų visada slypi kažkas daugiau“, – teigia Justinas.

Galimybė susikurti savo animacinį filmą

Į kino teatrą „Pasaka“ trečiadieniais gerai pažįstamas animatorius Meinardas Valkevičius grįš su animacijos seminarais „Sukurk savo animacinį filmą!“. Meinardas – kino ir animacijos profesionalas, seniai kuriantis animacinius filmus ir šiuo metu vadovaujantis animacijos studijai „MeinArt“, kviečiamas pristatyti animaciją renginiuose ir konferencijose visoje Lietuvoje, aktyviai rašantis atsiliepimus apie pamatytą naują animacinį ar fantastinį filmą ir neįsivaizduojantis nė dienos be kino.

Be praktinių užsiėmimų, Meinardas susipažindins su negirdėta animacijos istorija. „Ar nesinorėtų sužinoti ir pamatyti, kaip atrodė pats pirmasis pasaulyje animacinis filmas? Kaip formavosi animacija ir kokia ji yra dabar? Kokios tendencijos ir kokia animacija bus rytoj?“ – intriguoja jis. Į animacijos seminarus kviečiami įvairaus amžiaus dalyviai, pradedantieji ir pažengę, nes, kaip teigia Meinardas, „animacija yra tokia meno rūšis, kai galime ne tik sugrįžti į vaikystę, bet ir išgyventi savo didžiausias svajones. Animacija neturi ribų! Visi mėgstame žiūrėti animaciją, bet tik labai maža dalis supranta, kaip ji sukuriama“.

Kino filmų vakarai su kritike Izolda Keidošiūte

„Kino vakarai su Izolda“ – jau tradiciniais tapę susitikimai, skirti neabejingiems geram kinui. Šį rudenį, ketvirtadieniais, kino teatras „Pasaka“ kviečia į šiek tiek kitokius vakarus su kino kritike Izolda Keidošiūte. „Anksčiau šiuose susitikimuose bendravome su skirtingų sričių profesionalais ir, atrodo, visas temas apkalbėjome: garsiausius XX amžiaus režisierius, Holivudą, aktoriaus profesiją, erotiką, ir tai, kokį kiną mėgo kiekvienas mūsų susitikimų svečias. Pagalvojome, kad jau laikas rodyti ne ištraukas, o filmus, ir po seanso pasikviesti žiūrovus diskusijai – pasikalbėti su to filmo autoriais, jeigu yra galimybė, arba pakviesti ne kino žmones, kurie tą filmą mėgsta arba kaip tik mano, kad tai blogas filmas. Sieksime, kad su mūsų žiūrovais vyktų diskusija. Nesvarbu, kad tai autoritetas, bet jei jūs galvojate kitaip, tai prašom, sakykite. Man atrodo, tai abipusiai visiems naudingas projektas”, – teigia Izolda Keidošiūtė.

„Kino vakarai su Izolda“ pasiūlys tiek senus, primirštus, tiek naujus filmus. Programa pradedama Igno Jonyno režisuotu filmu „Lošėjas“, kurio premjera Lietuvoje įvyko šių metų rugsėjį.

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis