Kiekvieną dieną praleiskite prasmingai, atraskite naujas miesto erdves

Pirmadienio reikalai – prisipilti puodelį karštos kavos ir, prisėdus prie kompiuterio, žvilgtelėti kuo save nudžiuginus šią savaitę. O tam ir yra Kur.lt svetainė – daugybė renginių, kurie neša fantastišką nuotaiką ir nepakartojamas akimirkas.

Šiandien, pirmadienį, apsilankę Kauno menininkų namuose, turėsite unikalią galimybę susipažinti su Sibiro šamanizmo garsais, tradicijomis ir mokymu. Renginyje “Šamaniškos misterijos” - pasaulyje žymus šamanas Nikolai Oorzhak, naudodamas nacionalinius instrumentus igil, būgną, dambrelį ir lietaus lazdą, nukels jus tarsi į pačią Visatą, kur pats atlikėjas ir klausytojai patiria įvairias būsenas bei vizijas. Tai ne tik patraukli kelionė po dvasines tradicijas, bet ir naudingas darbas su energijomis, pasąmone bei sveikata. Tad paskubėkite įsigyti bilietus ir jau šiandien patirkite savęs pažinimo kelionę.

Kad jau pradėjome savaitę nuo atpalaiduojančių renginių, tai ir tęskime. Antradienį Savęs pažinimo ir saviraiškos studijoje vyks pirmasis (viso jų yra penki) judesio terapijos ciklo suaugusiems "Penkių vidinių ritmų kelionė" užsiėmimas pavadinimu “Mama”. Šiandien čia susitiksime su savo moteriškąja energija, savo kūnu, o užsiėmimo pabaigoje atliksime meditacijos pratimus. Šiais užsiėmimais mes pasidovanojame sau galimybę geriau jausti savo kūną, išsilaisvinti iš trukdančių praeities sąlygotumų, tapti laisvesniais ir energingesniais.

Martynas Levickis, kartu su styginių ansambliu Mikroorkestra ir Tomo Kulikausko mušamaisiais, skelbia “Fatališką tango iššūkį”. Programoje išgirsite A. Piazzolla, D. Saluzzi, R. Galliano ir kitų kompozitorių kūrinius, kurie, pasitelkus akordeono skambesį, suskambės žaižaruojančiai ir aistringai. Tad jau šį trečiadienį atvykę į Vilniaus Kongreso rūmus įsitikinsite, kad tango žanras yra šiuolaikinio akordeono repertuaro karalius, o Martynas Levickis – neabejotinas akordeono virtuozas.

Etninės kultūros centras Vilniuje skelbia “Etno ketvirtadienį” ir kviečia pasiduoti spalvotoms nuotaikoms ir, pasitelkiant rudens gėrybes, pasigaminti rudenines puokštes-dekoracijas, kurios suteiks jaukumo Jūsų namams. Smagūs ir jaukūs vakarai bei galimybė vienoje vietoje susitikti skirtingo amžiaus ir skirtingo patyrimo žmonėms išties prablaško ilgais rudens vakarais. Šių užsiėmimų tikslas (o vyksta jie, kaip supratote, ketvirtadieniais) - skatinti tradicinės dvasinės ir materialinės kultūros prieinamumą, pažinimą ir tęsimą bei parodyti tradicinės kultūros įvairovę bei gausinti žmonių, besidominančių etnine kultūra, bendruomenę. Tebūnie Jūsų ketvirtadieniai kitokie - šiek tiek meniški, šiek tiek etnografiški ir visuomet jaukūs ir šilti!

Darbingą savaitę užbaikime saldžiai! Penktadienį Menų studijoje Artoteka vyks “Rankų darbo šokolado degustacija”, kurios metu mokysimės lėtai valgyti įvairių skonių šokoladus. Degustacijos metu bus ragaujama šokolado su rožėmis ir juodaisiais pipirais, pistacijomis ir jūros druska, mėtomis ir razinomis, su vanilės ankštimi ir čili pipirais. Degustacija truks 40 minučių, o tai reiškia, jog be jokios savigraužos galėsime ilgai mėgautis šiuo gardžiu saldumynu, kurio taip norisi šaltais rudens vakarais. Tad pasimėgaukite iš visos širdies – juk kartais galima sau leisti tokią nuodėmingą pramogą!

Daugiau renginių pasiūlymų rasite pramogų ir renginių portale Kur.lt. Naudokitės proga kiekvieną dieną praleisti prasmingai, atrasti naujas miesto erdves, savo ausis pamaloninti muzikiniais pasirodymais, o akis – naujausiais ir laiko patikrintais spektakliais. Kur.lt – už Tavo pramogas - Tavo mieste!

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis