Keliaukime. Tailando širdis – Bankokas

Tailando sostinė Bankokas – tai miestas, kuriame gyvenimas nesustoja nė minutei, netgi naktį, tad nuo jo ir vertėtų pradėti pažintį su visa šalimi.

Per 150 metų iš mažo kaimelio Bankokas tapo didžiausiu Pietryčių Azijos miestu, Tailando verslo ir kultūrinio gyvenimo centru. Yra gerokai spalvingesnis už daugelį vakarietiškų megapolių. Milžiniški dangoraižiai čia stūkso šalia senovinių šventyklų, auksu tviskančių rūmų ir sodria žaluma sprogstančių parkų.

Daugelis turistų mėgsta plaukioti laiveliais po Bankoką raizgančius kanalus ir šerti čia nardančias žuvis. Visi kanalai suteka į didžiausią Tailando upę Menam Čao Prają. Tajai šią upę vadina karališkąja.

Bankokas garsėja ir kaip miestas, kurio visas pavadinimas yra ilgiausias pasaulyje – sudarytas iš net 27 žodžių. Daugelis jų patiems tailandiečiams nesuprantami, todėl ne visi jį atsimena, nors mokyklose ir mokoma. Dažniausiai Bankokas vadinamas Angelų sostine, – tai du pirmieji visą pavadinimą sudarantys žodžiai. Galbūt todėl čia tiek daug šventovių – net apie 400.

PATARIMAI KELIAUTOJAMS

Verta

Pamatyti Karalių rūmus – pagrindinį Bankoko traukos centrą. Iki XX a. šiame 200 tūkst. kv. m plotą užimančiame pastatų komplekse gyveno tajų karalystės valdovai. Akinama rūmų prabanga čia dera su šventyklų rimtimi, todėl turistams rekomenduojama atvykti kuo mažiau kūno atidengiančiais drabužiais.

Apvalyti savo karmą įmetus monetų į seniausios šventyklos Vat Po (Wat Pho) pasieniuose stovinčius varinius puodus. 80 kv. m plotą užimanti budistų šventykla – didžiausia ir seniausia Tailande, garsėja auksu tviskančia didinga 46 m ilgio ir 15 m aukščio gulinčio Budos statula.

Neišsigąsti stačių laiptų ir užkopti į Vat Aruno (Wat Arun) šventyklos 80 m aukščio bokštą.

Aplankyti naktinį PatPong turgų. Po alinamos dienos čia galima pailsėti ganant akis į spalvingus prekystalius.

Vida Press

Pakilti į aukščiausią Bankoko dangoraižį „Baiyoke Sky“. Nuo šio pastato apžvalgos aikštelės atsiveria kvapą gniaužianti miesto panorama. Ypač gražu, kai vakarėja, o čia veikiančiame restorane galima ir pavakarieniauti.

Stebėti varanus miesto centre esančiame Lumpini parke. Čia įrengta ir treniruoklių salė po atviru dangumi, tad jei negalite gyventi be sporto, – pirmyn į žaliąją miesto oazę.

Masažo galia

Pabūti Tailande ir nepasimėgauti masažu būtų nuodėmė. Masažai čia pigūs ir labai geri. Tailandietiškas profesionaliai atliekamas salonuose, geri, bet brangesni – ir viešbučiuose. Viso kūno masažas trunka dvi valandas, kojų – valandą. Tiesiog būtinas patirti malonumas.

Vida Press

Skanaus!

Tajų virtuvė – improvizuotas aštraus, saldaus, rūgštaus ir kartaus skonių derinys.

Vakarienė plaukiant Čao Prajos upe – ypatinga pramoga. Tradiciniai patiekalai, spalvingi šokiai ir tolumoje švytintys Bankoko dangoraižiai kuria nepamirštamą atmosferą.

Vida Press

Skrydžiai iš Vilniaus per Stambulą – kasdien

Trukmė

VNO – IST – 2 val. 45 min.
IST – BKK – 9 val. 15 min.

Vizą rekomenduojama įforminti iš anksto, iki išvyksite iš Lietuvos. Jei to nepadarėte, galite gauti atvykę į Bankoko oro uostą. Būtina turėti 2 spalvotas dokumentų nuotraukas.

Daugiau informacijos ir skrydžio kainų ieškokite adresu www.turkishairlines.com

***

„Turkish Airlines“ verslo klubas „Lounge Istanbul“
„Turkish Airlines“ verslo klubas „Lounge Istanbul“ įrengtas Stambulo tarptautiniame Atatiurko (Atatürk) oro uoste. 5 900 m2 ploto, dviejų aukštų verslo klube vienu metu patogiai telpa 1000 žmonių. 2015 m. „Lounge Istanbul“ per prestižinius „Skytrax“ keleivių pasirinkimo apdovanojimus išrinktas geriausiu verslo klubu pasaulyje ir antrus metus iš eilės gavo geriausio pasaulyje verslo klubo maitinimo apdovanojimą. Verslo klube „Lounge Istanbul“ – net 12 kavinių ir restoranų, čia galima nemokamai mėgautis gardžiausiais turkų ir kitų pasaulio šalių valgiais – šaltaisiais užkandžiais, karštaisiais patiekalais, desertais, vaisiais ir įvairiais gėrimais.

Organizatorių nuotr.

Nuotoliniais pultais valdomų automobilių modelių lenktynių trasa, įrengta miniatiūriniame Stambulo modelyje, kelios „Playstation“ vietos, golfo imitatorius ir daugybė kitų pramogų keliautojams neleis nuobodžiauti.

Tiems, kurie nori ramesnio poilsio, verslo klube „Lounge Istanbul“ įrengti atskiri patogūs kambariai, o norintiesiems po kelionės atsigaivinti – dušai. Šiame klube yra ir biblioteka, biliardo, vaikų žaidimų kambarys, masažo erdvė, kino teatras, medijų ir naujienų centras, veikia nemokamas belaidžio interneto ryšys.

Pasinaudoti puikiomis „Lounge Istanbul“ paslaugomis gali visi verslo klase skrendantys „Turkish Airlines“ keleiviai, „Turkish Airlines“ lojalumo programos „Miles & Smiles Elite“ ir „Elite Plus“ nariai, „Star Alliance Gold“ kortelių savininkai.

Visa, kas geriausia, – Jums!

TURKISH AIRLINES
Oro transporto įmonė „Turkish Airlines“ įkurta 1933 metais, o veiklą pradėjo savo lėktuvų parke turėdama tik 5 lėktuvus. Šiandien „Turkish Airlines“ yra keturių žvaigždučių aviakompanija, viena greičiausiai besivystančių. Turi 312 lėktuvus, skraidina į 285 oro uostus 113-oje šalių – t. y. į daugiau šalių nei bet kurios kitos oro transporto įmonės. „Turkish Airlines“ penkis kartus iš eilės „Skytrax“ keleivių pasirinkimo apdovanojimuose pripažinta geriausia Europoje aviakompanija.

Aukščiausia kokybė

Siekdama išlaikyti aukštą lygį, oro transporto įmonė „Turkish Airlines“ daug investuoja į pramogų sistemos lėktuve įdiegimą, patogias sėdynes, maitinimą skrydžių metu ir darbuotojus. Ji nuolat plečia skrydžių krypčių ir lėktuvų skaičių, tad daug dėmesio skiria saugumui ir aptarnavimo kokybei. „Turkish Airlines“ visada pasiryžusi vykdyti savo misiją ir judėti į priekį. Šios oro bendrovės tikslas – tapti lydere vietos ir pasaulio rinkose, kad keleiviai rinktųsi ją dėl neprilygstamo aptarnavimo, aukščiausios kokybės ir patikimumo.

Daugiau informacijos ir skrydžių kainų ieškokite adresu www.turkishairlines.com

Užsakymo nr.: PT_71970352

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis