Kai nėra laiko depresijai!

Štai ir prasidėjo antras rudens mėnuo, kuris tikrai nežada palikti mūsų ramybėje! Daugybė koncertų, spektaklių ir kitų renginių, kurie nuvys rudeninę depresiją šalin ir įneš džiugių akimirkų į mūsų laisvalaikį.

Šiandien apsilankę restorane “Soul & Pepper” šalia gardžių patiekalais galėsite mėgautis ir gardžia muzika – Jūsų ausis džiazo skambesiu pamalonins duetas Aušra Paliušė ir Dominykas Norkūnas. Abu atlikėjai – džiazo muzikos profesionalai. Aušra, šiuo metu studijuojanti LMTA, yra koncertavusi su įvairiais muzikantais bei bendradarbiauja su big bendais. Gitaristas Dominykas, studijavęs Vilniaus kolegijos ritminės muzikos katedroje, yra grojęs su daugeliu skirtingų projektų, grupių dėl to pasižymi lankstumu. Šio vakaro programoje bus visko - nuo jazz standartų iki meditacinės reggae muzikos, tad paskubėkite rezervuoti staliukus ir mėgaukitės jaukiu vakaru skambant profesionaliai “Jazz duo” muzikai.

Antradienį ištrūkite iš kasdienės rutinos ir apsilankykite Savęs pažinimo ir saviraiškos studijoje, kurioje vyks moterų susitikimas “Vakaras sau” – prasmingi pašnekesiai apie dalykėlius, kurių vyrai nesupras. Susitikimo metu susipažinsime su savimi, ką tai reiškia būti moterimi, kokias įgimtas savybes turime ir kaip puoselėti savo tyrą, švarų Moterišką pradą, taip pat pasitikrinsime žinomus dalykus, medituosime, gausime ir darysime namų darbus, dalinsimės patirtimi ir, be abejo, vaišinsimės. Atvykite į susitikimą ir raskite atsakymą į klausimą - kokia išvis prasmė gilintis į moteriškumą, kokia iš to nauda? Beje, šis renginys tęstinis - susitikimai vyks kas antrą antradienį, tad jeigu ne šį kartą, tai kitą – būtinai apsilankykite ir sužinokite apie save šį tą naujo.

Trečiadienį pasinerkite į “Sapną” ir klaidžiodami po Kamilės Gudmonaitės režisuotą spektaklį, stebėkite kovą tarp logikos ir iracionalaus žmogaus prado, kurio taip bijoma mūsų “sveikame” pasaulyje. Šis spektaklis yra apie esmines žmogaus tapatumo problemas pasaulyje, kuris čia, sapne, yra groteskiška mokykla, o fantasmagoriški sapno veikėjai mėgina atidaryti jos duris. Plonytėje riboje tarp sapno ir nubudimo ateina giliausios mintys, nevaržomos logiško kasdienybės mąstymo, o apsilankymas šiame spektaklyje ir bus ta “plonytė riba”, kuri jums suteiks daug peno apmąstymams ir gilioms diskusijoms. Spektaklis “Sapnas” jau šį trečiadienį Lietuvos nacionaliniame dramos teatre.

Tikrai neprašausite pro šalį, nusprendę savo laisvalaikį paįvairinti apsilankymu parodoje. Šį ketvirtadienį M. ir K. Petrauskų lietuvių muzikos muziejuje vyks dailininko Romaldo Kuso parodos „Tapybinė vizija“ atidarymas. Parodoje eksponuojami naujausi menininko tapybos darbai, kurie yra šilti ir įkvepiantys, tarsi žvilgsnis iš tamsumos ar vėjo gūsis. Dailininkas yra surengęs ne vieną personalinę parodą, o jo darbus galima pamatyti įvairiuose muziejuose, galerijose, asmeninėse kolekcijose. Tad užsukite ir Jūs atsipalaiduoti ir paganyti akis į nuostabius tapybos darbus. Beje, Romualdo Kuso kūrybinių darbų paroda M. ir K. Petrauskų lietuvių muzikos muziejuje veiks iki šių metų lapkričio 30 d.

Penktadienį Vilniaus rotušėje prasidės ir tris dienas truks itin moteriškas renginys - “Vestuvių paroda”. Tris dienas, nuo penktadienio iki sekmadienio, visoje Rotušėje rasite fotografus, vestuvių vedėjus, vestuvinių suknelių kūrėjus ir nuomotojus, vestuvinių žiedų kūrėjus, šventės vietų savininkus, maisto tiekėjus, dekoratorius, vestuvių planuotojus, grožio ir įvaizdžio specialistus, floristus ir dar daugybę kitų prie vestuvių prisidedančių profesionalų. Tai puikus renginys šventę planuojantiems sužadėtiniams arba tiems, kurie tiesiog nori pasidžiaugti kitų džiaugsmais ir pasigrožėti šių metų vestuvių tendencijomis.

Penktadienį Savęs pažinimo ir saviraiškos studijoje vyks dar vienas labai visiems rūpimą temą rutuliojantis renginys - praktinis užsiėmimas “Svajonę paversk tikrove”. Šis užsiėmimas skirtas sąmoningiems svajotojams, norintiems išsigryninti savo svajonę ir ją įgyvendinti sau pačiu harmoningiausiu būdu ir tinkamiausiu laiku. Juk visi turime svajonę, kuri kažkodėl dar vis neišsipildo. Būtent šiame renginyje mes dirbsime su ta svajone, su jos teisingu ir harmoningu suformulavimu, surašymu, išsigryninimu, apsigynimui prieš patį save ir asmeninio maginio ritualo, skirto svajonės paleidimui pildytis, sugalvojimu bei įgyvendinimu. Tad kodėl gi nepamėginus šio, gal kiek nekasdieniško, būdo svajonėms įgyvendinti? Juk viskas priklauso tik nuo mūsų pačių!

Daugiau renginių pasiūlymų rasite pramogų ir renginių portale Kur.lt. Naudokitės proga kiekvieną dieną praleisti prasmingai, atrasti naujas miesto erdves, savo ausis pamaloninti muzikiniais pasirodymais, o akis – naujausiais ir laiko patikrintais spektakliais. Kur.lt – už Tavo pramogas - Tavo mieste!

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis