J. Starinskaitė: apie pasiruošimą pirmajai „Diner en Blanc“ vakarienei

Registracija į rugpjūčio 25-ąją Vilniuje įvyksiančią „Diner en Blanc“ vakarienę įsibėgėjo. Šiemet vakarienės svečius žavingais muzikos ritmais džiugins grupė „Saulės kliošas“.

Jos vokalistė Justė Starinskaitė, elegantiškoje vakarienėje dalyvausianti pirmą kartą, papasakojo apie muziką, kuria apgaubs vakaro lankytojus, taip pat atskleidė, kokie žavingi nauji kūrybiniai darbai skleidžiasi studijoje.

Kokiais kūrybiniais darbais gyvenate šiuo metu?

Visa veikla ir visas laikas šiuo metu skirtas muzikai, tam, ką myliu labiausiai. Šiuo metu labai daug širdies skiriu solo karjerai. Neseniai nufilmavau kelis muzikinius klipus, buvo daug veiklos ir vargo kol galų gale juos išleidau. Taip pat intensyviai koncertuojame su grupe „Saulės kliošas“, keliaujame po visą Lietuvą, kiekvieną savaitgalį aplankome vis kitą Lietuvos kampelį. Įrašinėjame naują dainą, tikiuosi, kad per mėnesį ją išleisime.

Metų pabaigoje planuojamas išleisti Jūsų solinis albumas. Ar galėtumėte šiek tiek daugiau atskleisti, kokia muzika ir istorijos slypės jame?

Albumas bus labai ryškus, jame bus tikrai daug meiles: mano meilės muzikai, gyvenimui, žmonėms, kurie mane supa ir įkvėpia kurti.

Dar sunku pasakyti, kada jis pasirodys, matyt, kai jam bus laikas (šypsosi).

Organizatorių archyvas

Jūsų patirtimi, koks laikotarpis kūrybai yra vasara?

Kiekvienas laikotarpis žavus. Vasara, mano akimis, yra laisvės, meilės, džiaugsmo, gražių akimirkų metas. Norisi jas gyventi ir išgyventi, o rudenį, matyt, norėsis visą patirtį ir jausmus aprašyti (šypsosi).

Koks yra įsimintiniausias Jūsų šios vasaros nutikimas?

Kiekvieną savaitgalį nutinka kas nors gražaus ar įsimintino. Mano įsimintiniausi nutikimai susiję su solo karjeros vystymu ir pasiekimais. Džiaugiuosi, kad išleidau savo 4-ą singlą ir nufilmavau netgi 3 klipukus. Du iš jų jau viešumoje, trečiasis pasirodys rugpjūčio pabaigoje.

Organizatorių archyvas

Netrukus surengsite koncertą elegantiškoje „Diner en Blanc“ vakarienėje, galbūt galėtumėte šiek tiek daugiau atskleisti, kokia bus vakaro programa ir kokia muzikine atmosfera apgaubsite klausytojus?

Pasirodysiu kartu su grupe „Saulės kliošas“. Mes visuomet stengiamės rasti kompromisą tarp to, kas priimtina mums ir kas priimtina mišriai publikai. Stengiamės, kad tai liktų įdomu ir visi būtų pamaloninti atrasdami sau artimas spalvas. „Saulės kliošas“ į pop muziką įpins akademinės/ jazz/ soul/ house muzikos elementų, kurie bus patrauklūs ar nepastebimi „Diner en Blanc“ svečiams, bet jų pasąmonėje paliks norimą informaciją visam laikui (šypsosi).

Organizatorių archyvas

Ar Jums yra tekę dalyvauti „Diner en Blanc“ vakarienėje, o, galbūt, girdėti kitų žmonių įspūdžių iš šios šventės?

Tai bus mano pirmasis kartas, bet esu girdėjus daug gerų atsiliepimų. Žmonėms reikalingi nekasdieniai renginiai. „Diner en Blanc“ yra būtent toks.

Kuo Jus žavi balta prancūziška „Diner en Blanc“ vakarienė?

Pažiūrėsime (šypsosi).

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis