Išbandykite žaibų mašiną ir pasijuskite pasaulio kūrėjais

Ar kada svajojote įgyti nežemiškų galių: skraidyti, įskelti žaibą, perkelti daiktus į kitą vietą jų nepalietus ar keliauti laiku? Šiandien mokslas ir technologijos pažengė tiek, kad kiekvienas gali prilygti galingam graikų dievui Dzeusui ir įgyvendinti tai, kas iki šiol atrodė neįmanoma.

Naujajame Estijos sostinėje įsikūrusiame Energetikos mokslo centre kartu su visa šeima galėsite pasijusti pasaulio kūrėjais ir išbandyti pusantro šimto interaktyvių eksponatų.

Organizatorių nuotr.
Žaibų šou be baimės šešėlio

Vienas populiariausių Taline naujai atsidariusio Enegetikos mokslo centro eksponatų – žaibų mašina. Ji gali įskelti iki 3 metrų ilgio žaibą, primenantį milžinišką švytintį vėrinį. Vienu metu mašina laido žaibus skirtingomis kryptimis, surengdama tikrą žaibų šou. Nenuogąstaukite, mašina visiškai nepavojinga. Ji padės suprasti kaip ir iš kur susidaro žaibai bei stebėti elektros energijos tėkmę plika akimi.

Organizatorių nuotr.
Grožio procedūros elektros šoku

Vienas žymiausių XX a. fizikas Albertas Einsteinas garsus ne tik dėl jo sukurtis reliatyvumo teorijos, bet ir charizmatiškos šukuosenos. Būtent susitaršę ir piestu stovintys plaukai laikomi vienu geriausiai atpažįstamų garsaus mokslininko bruožų. Dabar su tokia šukuosena galite įsiamžinti ir jūs. Kaip? Energetikos mokslo centre veikiančiame „grožio salone“ darbuotojai padės sukurti A. Einsteino šukuoseną elektros šoku, pastatydami plaukus piestu.

Organizatorių nuotr.
Pažinti beribį kosmosą

Vaikystės svajonė nukeliauti į saulę ar mėnulį pagaliau gali virsti realybe. Naujasis mokslą populiarinantis Talino muziejus organizuoja virtualius turus į Platoną, Jupiterį, Marsą ar kitas planetas. Virtualiame planetariume galėsite stebėti planetas ir žvaigždes, sužinoti jų atsiradimo istoriją ar net pažinti jų gyventojus!

Organizatorių nuotr.
Arčiau dangaus

Plika akimi žvaigždes ir planetas geriausiai stebėti iš Talino centre esančio televizijos bokšto. Tai aukščiausias pastatas mieste ir aukščiausias televizijos bokštas visoje Šiaurės Europoje. Bokšto apžvalgos aikštelėje galėsite pasigerėti žvaigždėtu dangumi ar miesto panorama. Tolumoje pamatysite net Suomijos krantus! Dažnai čia laiką leidžia ne tik romantikai, prisiekiantys vienas kitam meilę, bet ir ekstremalai. Pastarieji čia gali išbandyti laipiojimą bokšto sienomis ar pasivaikščiojimą po atvirą apžvalgos aikštelę. Kol tėveliai išbandys šias pramogas, vaikai nenuobodžiaus taip pat – jiems bus rodomas smagus 3D filmas, pasakojantis bokštą supančių pastatų istoriją.

Organizatorių nuotr.
Gamtos prieglobstis

Jei nuo mokslo žinių ar aukščio susisuko galva, pailsėkite viename didžiausių Europoje zoologijos sode. Talino zoologijos sodo plotas net 87 hektarai. Jame galėsite pasigerėti raganosiais, kupranugariais, baltosiomis meškomis, liūtais, drambliais, krokodilais, gyvatėmis bei kitais gyvūnais. Arba užsukite į Talino botanikos sodą, net lietingą dieną čia galite susikurti jaukų pikniką po palme ir mėgautis tropine šiluma.

Organizatorių nuotr.

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis