Į Lietuvą atkeliauja Budos bei kitų budizmo mokytojų relikvijų kolekcija

Budos bei kitų budizmo mokytojų šventų relikvijų kolekcija nuo 2001 m. keliauja po pasaulį.

Kalbėdami apie relikvijas, esame linkę galvoti apie kažką negyvo ir galbūt nelabai patrauklaus, pavyzdžiui, rūbus, kaulus ar dantų nuolaužas. Šios relikvijos yra ne tokios. Kremavus dvasinių mokytojų kūnus, jų pelenuose randami nuostabaus grožio, panašūs į perlus, kristalai. Jie yra ypatingi tuo, kad išlaiko dvasinio mokytojo savybių energiją. Tikrieji dvasiniai mokytojai nekalba apie savo pasiekimus. Relikvijos yra fizinis įrodymas, kad mokytojas prieš mirtį iš tiesų realizavo atjautos, išminties ir kitas dorybes.

Lankytojai dažnai apibūdina buvimo šalia relikvijų patirtis kaip įkvepiančias ir gydančias. Vienus žmones relikvijos įkvepia melstis už taiką pasaulyje ar įsigilinti į savo vidinę išmintį, kitus užplūsta emocijos, nes būnant šalia šventų relikvijų žmonių širdys atsiveria atjautai, meilei ir gerumui.

Jas galima apžiūrėti sudėtas aplink natūralaus žmogaus dydžio auksinę Budos Maitrėjos statulą. Lankytojai gali dalyvauti palaiminimo ceremonijoje, kurios metu relikvijos yra švelniai uždedamos ant lankytojo galvos ir jis yra asmeniškai palaiminamas.

Pagal šventus budizmo raštus, Maitrėja – tai ateities Buda, nešantis žmonėms meilės ir gerumo mokymą. Jo vardu pavadinto projekto pagrindinis tikslas yra skleisti pasaulyje taiką ir harmoniją. Organizatorių sumanymu, vėliau šios relikvijos bus saugomos 152 metrų aukščio Budos
Maitrėjos statuloje, kuri šiuo metu yra statoma Kušinagare, Šiaurės Indijoje. Šalia statulos įsikurs didžiulis dvasinio ugdymo kompleksas, mokyklos ir ligoninės, teikiančios nemokamas paslaugas. Tai padės plėtoti regiono infrastruktūrą, kurti naujas darbo vietas. Tokia pagalba be galo reikalinga šio Indijos regiono gyventojams. Šiuo metu iš suaukotų pinigų Bodgajoje jau yra pastatyta mokykla vaikams, o Kušinagare savanoriai žmonėms teikia socialinę medicininę pagalbą.

„Šis projektas yra iš tiesų nuostabus. Tai yra didelės drąsos ir ryžto rezultatas. Iš visos savo širdies gelmių aš dėkoju ir pritariu visiems žmonėms, susijusiems su šiuo projektu: aukotojams ir visiems prisidėjusiems prie jo. Turėtumėte suprasti, kad tai yra be galo šventas projektas“.

Jo Šventenybė  Dalai Lama

2007 ir 2009 metais Lietuvoje jau vyko Maitrėjos projekto relikvijų turai, kurie sulaukė didelio visuomenės dėmesio, šią parodą aplankė daugiau nei 15 tūkstančių žmonių.

Ateiti ir pamatyti šventas relikvijas yra kviečiami visi, nepriklausomai nuo dvasinės tradicijos. Renginys skirtas pasaulyje skleisti taikai, harmonijai, santarvei tarp įvairių pažiūrų žmonių.

Daugiau informacijos, spaudos paketą, relikvijų nuotraukas rasite www.maitreyarelictour.com,
www.dharma.lt.

Paroda veiks:

2014 m. rugpjūčio 29-31d. Klaipėdoje ir rugsėjo 5-7 d. Vilniuje.
Adresas:
Klaipėda, Klaipėdos koncertų salė, Šaulių g. 36
Vilnius, Forum Palace, Konstitucijos prosp.26.

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis