Haris Poteris ir Spragtukas susitinka Šv. Kotrynos bažnyčioje

Naujam festivalio „Kristupo Kalėdos“ projektui suburta komanda dega noru bei ryžtu Jūsų šventes paversti nuostabia pasaka!

Kristupo styginiai, vadovaujami dirigento Karolio Variakojo, iliuzionistas Gytis Pigaga bei šviesų dailininkas Arvydas Buinauskas gruodžio 10, 27, 28 Šv. Kotrynos bažnyčią trumpam pavers magišku Hario Poterio ir Spragtuko pasauliu.

Projekto pavadinimas („Magiškas Hario Poterio ir Spragtuko pasaulis“) išduoda, jog koncertuose skambės muzika iš didžiulio populiarumo sulaukusių filmų apie jaunąjį burtininką Harį Poterį: Hogvartso himnas, Poterio valsas, kvidičo motyvai ir daugelis kitų melodijų. Jos savo grožiu pakeri net ir tuos, kurie britų rašytojos J. K. Rowling sukurtu burtininkų pasauliu nesidomi. Ar gali būti kitaip, žinant faktą, jog prie kino filmų garso takelio savo ranką pridėjo ir Grammy bei kitų prestižinių apdovanojimų laureatas kompozitorius Johnas Williamsas.

Skambant muzikai, stebuklingą atmosferą sustiprins specialiai koncertui sukurtas A. Buinausko šviesų dizainas bei iliuzionisto G. Pigagos paruoštas pasirodymas.

Ko gero, ne mažiau gerbėjų visame pasaulyje turi ir užburtasis princas Spragtukas. To paties pavadinimo baletas, kuriam muziką sukūrė kompozitorius Piotras Čaikovskis, šiandien veikia lyg slaptažodis, pranašaujantis, jog gražiausios metų šventės jau čia pat. Tačiau įdomu tai, jog pirmieji „Spragtuko“ parodymai nesulaukė ypatingos sėkmės - prieštaringai buvo vertinama tiek choreografija, tiek muzika. Savo šlovės piko jis pasiekė tik 1960-aisiais, kuomet kalėdiniu laikotarpiu buvo rodomas beveik visose didžiosiose pasaulio scenose.

Šv. Kotrynos bažnyčioje Kristupo styginiai atliks „Spragtuko“ siuitą, sudarytą iš pačių žinomiausių ir mylimiausių melodijų: energingo „Maršo“, paslaptingo „Fėjos Dražė šokio“, siautulingojo „Trepako“ ir daugelio kitų. Žinoma, visas jas vainikuos užburiantis „Gėlių valsas“.

Įsileiskite į savo šventes muzikos, šviesų ir iliuzijos pagalba Jums sukurtą stebuklą!
Gruodžio 10 d. (sekmadienį) 17 ir 19 val., gruodžio 27 d. (trečiadienį) 19 val. ir gruodžio 28 d. (ketvirtadienį) 19 val. Vilniaus Šv. Kotrynos bažnyčioje – „Magiškas Hario Poterio ir Spragtuko pasaulis“.

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis