Gruodį - didžiausias visų laikų lietuviškas miuziklas

Gruodžio mėnesį Lietuvos arenas pasieks išskirtinis kūrinys – miuziklas „Žygimanto Augusto ir Barboros Radvilaitės legenda“. Dramatiškiausia karališka meilės istorija - visų laikų didžiausiame ir brangiausiame lietuviškame miuzikle.

XVI amžiaus vidurys. Jaunasis karalius Žygimantas Augustas įsimyli Barborą Radvilaitę, kilusią iš garsios Lietuvos didikų šeimos. Niekas nėra jaunojo karaliaus aistra sužavėtas. Jis privalo stiprinti dinastiją, o ne atsiduoti jausmams. Kas nugalės: šaliai politiškai palanki sąjunga ar tyra meilė? Ar pavyks Žygimantui Augustui įveikti savo šeimos ir aplinkos pasipriešinimą? Ar įžengs Barbora Radvilaitė į rūmus?

Žygimantą Augustą įkūnys dainininkas ir aktorius Mantas Jankavičius, Barborą Radvilaitę – dainininkė ir šokėja Karina Skambinė.

Miuziklo kūrybai jėgas suvienijo tikra svajonių komanda: režisierė ir choreografė - Anželika Cholina, kompozitorius - Kipras Mašanauskas, libreto autorius - Romas Lileikis, scenografas - Marijus Jacovskis, kostiumų ir grimo dailininkas - Juozas Statkevičius.

Taip pat scenoje – išskirtinio talento aktoriai bei dainininkai: Sigutė Stonytė, Kostas Smoriginas, Jeronimas Milius, Rafailas Karpis, Dominykas Vaitiekūnas, Tadas Girininkas, Tadas Juodsnukis, Mindaugas Jankauskas. Jėgos projektui suteiks tarptautininių konkursų laureatas choras „Brevis“. Spektaklio masiškumo, dinamikos ir plastiškumo variklis - „Anželikos Cholinos šokio teatras“.

“Kurti miuziklą – nauja patirtis, bet gyvenime aš mėgstu tik iššūkius. Nepaprastai atsakinga ir jautru liestis prie išskirtinės ir reikšmingiausios Lietuvos istorijoje didžios Žygimanto Augusto ir Barboros Radvilaitės meilės legendos, tragiška lemtimi pasibaigusios. Norisi atkurti šį mitą taip, kad jis paliestų lietuvių širdis, verstų susimastyti. Mes turime domėtis savo šalies istorija, puoselėti lietuvybę. Tauta be praeities - neturi ateities”, - sako režisierė ir choreografė Andželika Cholina.

“Šiai istorijai sunku atsispirti. Gerą dešimtmetį brandinau mintį, kad turiu prie jos rimtai prisiliesti. Aš tikiu, kad mums pavyks visiškai naujai pateikti šį įkvepiantį epą ir žiūrovui ne kartą suvirpės širdis. Tai negali nejaudinti!“ - sako kompozitorius Kipras Mašanauskas, sukūręs muziką daugiau nei trisdešimčiai kino filmų. Tarp jų - „Prieš parskrendant į Žemę“ ir „Tadas Blinda.Pradžia“.

„Viena iš vaikystėje man pasakotų istorijų, seniai virtusi legenda ar net įgavusi epo atspalvį - Barboros Radvilaitės ir Žygimanto Augusto meilės sakmė... Anapus godumo, šalto išskaičiavimo - švyti derlingi jausmų sodai, gaivinantys kasdienybę - prasme, tikėjimu bei kūryba. Sumanėme šiam pasakojimui suteikti pavidalą, skirtą kuo platesniam žiūrovų ratui. Nuoširdžiai tikimės, kad Jums patiks“, - sako libreto autorius Romas Lileikis, dainų autorius ir legendinės Užupio Respublikos prezidentas.

“Vaidinti miuzikle – labai įdomi patirtis. Jo siužetas – mūsų istorijos dalis, ir tai man ypač svarbu. Žmonės, kurie dirba prie šio kūrinio, deda į jį visą širdį, todėl turėsime fantastišką miuziklą”, - sako Mantas Jankavičius.

„Būti Barbora - didžiulė garbė ir atsakomybė. Džiaugiuosi, kad mano partneris scenoje – Mantas, su kuriuo visada puikiai sutarėme. Žinau, kokie talentingi žmonės dirba prie šio projekto. Žaviuosi režisiere Anželika Cholina ir jos nuolat stebinančiais scenos sprendimais. Esu tikra, kad žiūrovų laukia nepaprasta premjera“, - sakė Karina Skambinė.

Miuziklo „Žygimanto Augusto ir Barboros Radvilaitės legenda“ premjera: gruodžio 12 d. – Klaipėdoje, "Švyturio" arenoje (bilietus platina – www.bilietai.lt); gruodžio 19 d. - Vilniuje, "Siemens" arenoje; gruodžio 27 d. - Kaune, "Žalgirio" arenoje (bilietus platina www.tiketa.lt)

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis