Gastronomijos savaitgalis „Riga. Your flavourite city“ prasideda

Vilniaus restorane „Dine“ gruodžio 10-12 dienomis kiekvienas Vilniaus gurmanas kviečiamas paragauti modernios Latvijos virtuvės patiekalų, kuriuos restorano „Dine“ svečiams gamins ir patieks geriausias Latvijos virtuvės šefas Maris Jansonas (Māris Jansons).

„Šį savaitgalį mūsų restorano svečiams Latvijos virtuvės šefas Maris Jansons pasiūlys ypatingą Rygos valgiaraštį, kurį sudarys iš tradicinių latviškų produktų pagaminti šiuolaikinės virtuvės patiekalai. Lietuvos ir Latvijos virtuvėse mėgstami panašūs produktai, tačiau, kaip jau teko pačiam įsitikinti, valgių gaminimo būdai ir skonio niuansai abiejose šalyse yra skirtingi. Tad kviečiu visus Vilniaus gurmanus pasinaudoti galimybe čia, Vilniuje, pasimėgauti tikrais gurmaniškais patiekalais, kuriuos pristato mūsų kaimynai latviai. Mums ši partnerystė taip pat bus smagus išbandymas ir, manau, tikrai pasisemsime naujų idėjų savo virtuvei“, – pasakoja restorano „Dine“ virtuvės šefas Egidijus Lapinskas. Atidarydami festivalį, E. Lapinskas ir M. Jansonas išbandė jėgas bei meistriškumą draugiškoje dvikovoje, pagamindami po patiekalą iš kiekvienai šaliai būdingiausių produktų.

„Vilniuje pasiūlysime sezoninius produktus, kurie geriausiai atspindi šiuolaikinę Latvijos virtuvę. Naudodami vis daugiau natūralių produktų, stengiamės pabrėžti vietinių produktų skonio niuansus ir pateikti juos šiuolaikiškai bei neįprastai. Ypatingą valgiaraštį, kurį pasiūlysime gastronomijos savaitgalio metu Vilniuje, sudarys daugiausia žiemos produktai. Pasiūlyme rasite elnieną, Baltijos strimėles ir garsiąją ruginę duoną neįprastoje kombinacijoje“, – pasakoja virtuvės šefas Maris Jansonas.

Organizatorių nuotr.

Jau kelintus metus vis daugiau turistų atvyksta į Rygą ieškodami būtent naujų skonių. „Susilaukiame daugybės komplimentų iš miesto svečių ir tikrų gurmanų dėl kainos ir kokybės santykio mūsų restoranuose. Gastronomijos savaitgalis Vilniuje – tai paskatinimas ir kvietimas kiekvienam susidomėjusiam nors ir vienai dienai atvykti į Rygą atrasti dar nepatirtų naujų skonių geriausiuose Rygos restoranuose. Artėjant Kalėdoms, gastronominius malonumus Rygoje tradiciškai papildo ir gausūs kultūros renginiai bei pramogos, todėl visus kviečiu apsilankyti Latvijos sostinėje šventiniu laikotarpiu“, – kviečia Rygos turizmo plėtros biuro valdybos narė Vita Jermoloviča.

Rygos restoranų pasiūlymai ir Latvijos virtuvės šefai yra itin vertinami pasaulyje, jie reguliariai dalyvauja tarptautiniuose konkursuose ir gerosios praktikos mainuose. Profesinė „Latvijos virėjų klubo“ asociacija aktyviai siekia Latvijoje atidaryti garsiausio ir reikšmingiausio pasaulyje kulinarijos ekspertų judėjimo „Bocuse d’or“ akademiją, kuri dar labiau įtvirtintų Latvijos vardą geriausių pasaulio gastronomijos regionų žemėlapyje.

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis