Garsus JAV tenoras Charles Castronovo grįžta į Lietuvą

Balandžio 18 d. Vilniaus kongresų rūmuose koncertuos vienas geriausių savo kartos lyrinių tenorų – amerikietis Charles Castronovo.

Solistas koncertuoja svarbiausiuose JAV teatruose, garsiausiose Europos scenose, tarp jų – Londono „Covent Garden“, Vienos ir Berlyno valstybinėse operose, Paryžiaus „Opera Bastille“, Bavarijos valstybinėje operoje Miunchene, Zalcburgo, Provanso Ekso festivaliuose.

Dainininko biografija mirga įspūdingais vardais. Scenoje dažnai pasirodo kartu su Placido Domingo, Anna Netrebko, Dmitri Hvorostovsky, Angela Gheorghiu, Natalie Dessay. Bendradarbiauja su iškiliais dirigentais kaip Riccardo Chailly, Danieliu Barenboimu, Pierre'u Boulezu, Kentu Nagano ir daugeliu kitų.

„Kai pirmą kartą jį išgirdau, iš karto supratau, kad prieš mane – vienas būsimų naujosios kartos lyderių“, – taip apie Castronovo kalbėjo legendinis tenoras Placido Domingo.

Abu artistus prieš kelerius metus suvedė Danielio Catano operos „Il Postino“ pasaulinė premjera Los Andžele. Joje P. Domingo dainavo garsųjį Čilės poetą Pablo Nerudą, o jo jaunasis kolega – poeto bičiulį paštininką. „Buvo nuostabu iš P. Domingo gerbėjo tapti pagrindiniu jo scenos partneriu. Toje operoje mes daug laiko praleidžiame kartu“, - pasakojo Charles Castronovo.

Tenorui teko dainuoti operose ir su partneriais lietuviais – Edgaru Montvidu bei Kostu Smoriginu, todėl jis noriai vėl atvyksta į Vilnių. 2011 metais C. Castronovo čia jau surengė nepamirštamą koncertą pilnutėlėje kongresų rūmų salėje.

„Aš mėgstu išbandyti naujas scenas, noriu, kad mane išgirstų ne tik metropolijų, bet ir mažesnių miestų žmonės. Be to, yra likę labai šilti prisiminimai iš mano pirmo koncerto Vilniuje, todėl mielai sutikau šį pavasarį įtraukti koncertą Lietuvoje į savo užimtumo tvarkaraštį“, - teigia Charles.

Europoje jis dainuoja nuo pat savo karjeros pradžios. „Man patinka čia dirbti. Mano paties šaknys yra europietiškos – tėvas kilęs iš Sicilijos“, - atskleidė dainininkas. Neveltui Vilniuje jis atliks ne tik populiarių operų, operečių ir miuziklų arijas, bet ir neapolietiškų dainų iš albumo „Dolce Napoli“.

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis