Filmuojant „Pakeliui“ M. Jankavičiui teko patirti ir ne visai malonių akimirkų

Pagrindinį vaidmenį naujajame Ričardo Marcinkaus kelio filme „Pakeliui“ atlikęs aktorius ir dainininkas Mantas Jankavičius prieš kameras turėjo išgyventi šiokias tokias metamorfozes – prisijaukinti tamsesnį pankišką stilių, ne tik susitaikyti su grimerių patamsintomis akimis bei specialiu makiažu, bet ir juodai nusilakuoti nagus, tiksliau – rankų nykščius.

Lakuoti nagai – ne naujiena roko ir sunkesnės muzikos pasaulyje. Vienu šios mados palaikytojų buvo balta spalva vienos rankos nagus lakavęsis grupės „Queen“ gitaristas Brianas May, o štai grupės „Guns N‘ Roses“ gitaristas Saulas Hudsonas-Slashas šiam reikalui rinkdavosi juodą spalvą.

Kadras is filmo LiTl Baz Pictures
Tiesa, už scenos ribų, kasdieniškoje aplinkoje, lakuoti vyrų nagai atrodo neįprastai, tad po filmavimų M.Jankavičius patirdavo šiokių tokių nepatogumų. „Nors tarp filmavimų buvo laisvų dienų, Mantas nenusivalydavo nagų, kad nereikėtų vėl lakuotis.  Prie jo herojaus Panko stiliaus tie  juodi nykščiai labai nekrisdavo į akį.  Bet kai Pankas tapdavo Mantu ir tvarkingais rūbais atsidurdavo viešoje vietoje, tie juodi nagai labai matydavosi“, – pasakodamas juokėsi „Pakeliui“ režisierius.

Kadras is filmo LiTl Baz Pictures
R.Marcinkaus teigimu, nors jis ir filmo prodiuseris Žilvinas Naujokas sykį iš solidarumo buvo taip pat juodai nusilakavę nykščius, Mantui vis tiek išsivystė šioks toks kompleksas. „Nenorėdamas apsijuokti, Mantas įprato viešose vietose, pavyzdžiui, parduotuvėje prie kasų skaičiuodamas pinigus, slėpti savo nykščių nagus kumštyje“, – atskleidė kino kūrėjas.

T. Visakavičiaus nuotr.
Atradimų kupina „Pakeliui“ herojų kelionė nepašykštės įtampos, ieškojimų, draugystės ir meilės. Žiūrovai filme išvys buvusio žinomo rokerio Panko nuopolį, jo susitikimą su netikėtai atsiradusia dukra bei troškimą atsispirti nuo dugno ir būti tokiu tėčiu, kokiu mergaitė galėtų didžiuotis.

Lapkričio 21 dieną Lietuvos kino teatrus pasieksiančio filmo „Pakeliui“ anonsas:

http://youtu.be/uF2uWeQbRI4

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis