Evelina Sašenko: vasara, muzika ir filmai

Dainininkė Evelina Sašenko neslepia – ji labai mėgsta vasarą, muziką ir filmus. O šiemet pasitaikė puiki proga viską suderinti, mat jau birželio 9 d. Lietuvos valstybinio simfoninio orkestro organizuojamame vasaros festivalyje jos laukia įspūdingas pasirodymas.

Vilniaus paveikslų galerijos kiemelyje kartu su Jeronimu Miliumi ir Lietuvos valstybiniu simfoniniu orkestru, diriguojamu maestro Gintaro Rinkevičiaus, koncerte „Gražiausia filmų muzika“ ji atliks kūrinius iš žymiausių kino juostų.

Nors Lietuvoje vasara labai trumpa, Evelina jos visuomet laukia su džiaugsmu. „Juk saulė visą laiką ir visiems atneša tik geras emocijas, pakrauna teigiama energija, – neabejoja garsi dainininkė. – Be galo laukiau vasaros, kad galėčiau maudytis, degintis ir būti puikios nuotaikos!“ – šypsojosi Evelina. Paklausta apie vasaros planus, dainininkė neslėpė, kad nors vasara visada buvo ne pats darbingiausias metų laikas, šiemet festivalių ir įvairių muzikinių renginių tikrai netrūks. Vienas iš jų – koncertas „Gražiausia filmų muzika“ su Lietuvos valstybiniu simfoniniu orkestru ir scenos partneriu Jeronimu Miliumi, kuriame Evelina atliks kūrinius iš žymiausių kino filmų.

„Nepataikaudama sakau, kad labai mėgstu žiūrėti filmus! – kaip visada šypsosi Evelina. – Tačiau kokį filmą pasirenku žiūrėti labai priklauso nuo nuotaikos. Jei einu į kiną, dažniausiai žiūriu psichologinius, fantastinius filmus, man patinka ir istoriniai. Tačiau namuose, kur jauku ir šilta, norisi tik meilės – tad renkuosi ką nors romantiško. Tik nuotykių filmams nejaučiu simpatijos – matyt, esu ne nuotykinė mergina“, – kvatojosi Evelina. Dainininkė prisipažįsta, kad nors filmų yra mačiusi be galo daug, sunkiai juos įsimena. „Vis dėlto iš paskutiniųjų, kuriuos žiūrėjau, galėčiau išskirti „Jaunystę“ ir „Didį grožį“. Tai filmai, kurie mane iš tiesų sukrėtė, palietė labai giliai, tad pasižiūrėjusi taip lengvai jų negalėjau pamiršti.“

Aktorės kailį Evelinai yra tekę išbandyti miuziklo scenoje. „Man patinka vaidinti – pabūti kažkuo kitu tą trumpą laiką, ir, manau, man visai neblogai sekasi! Bet dainavimas ir aktorystė, matyt, yra susiję – visi dainininkai kažkiek to talento turi.“ Paklausta, ar turi savo svajonių vaidmenį, Evelina susimąsto: „Niekada nesu rimčiau galvojusi tuo klausimu, tad taip iškart ir nepasakyčiau. Esu pratusi vaidinti tai, ką man duoda, tad nebuvo laiko galvoti, ko aš pati norėčiau. Tačiau miuziklas kaip žanras man visą laiką buvo įdomus. Man patinka scenoje dainuoti, vaidinti ir šokti – tai iš tiesų man artima.“

Paklausta, kuo bus ypatingas birželio 9 d. Vilniaus paveikslų galerijoje vyksiantis „Gražiausios filmų muzikos“ koncertas, Evelina neabejoja: „Tai bus toks vakaras, kai mes galėsime persikelti į filmų pasaulį ir per valandos trukmės koncertą prisiminti daugelį savo mėgstamų filmų. Manau, kad kiekvienas klausytojas, nesvarbu, kokio amžiaus jis būtų, čia galės surasti savo dainą iš mėgstamo filmo. Koncerte skambės kūrinių ir iš kino klasika virtusių filmų, kurių garso takeliai buvo tokie žymūs, kad ne vienas įsimylėjo, klausydamasis tokios muzikos. Tad bus prisiminimų ir tikrai gerų emocijų vakaras, kurio labai laukiu“, – žadėjo Evelina.

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis