E. Jennings: šį kūrinį skiriu savo gyvenimo meilei

Erica Jennings 2017 m. pradeda nauju kūriniu „Black is the Colour“, kurį ypatingos sukakties proga skiria savo vyrui Jurgiui Didžiuliui. Pirmą kartą naująja daina atlikėja pasidalino su gerbėjais savo asmeniniame Facebook profilyje.

„Tai viena gražiausių mano girdėtų dainų, kuri iškart krito į širdį. Senai žinojau, kad ji bus skirta tokiai ypatingai progai“, – pasakoja atlikėja.

Įdomiausia tai, kad daina turi neeilinę istoriją. Kam ji priklauso, nėra žinoma. Pirmąkart ji buvo išgirsta ir paminėta Apalačų kalnuose JAV dar 1915 m. Tačiau manoma, kad tikrasis šios dainos kilmės kraštas dėl žodžiuose minimos Klaido upės – Škotija.

Šią dainą jau yra perdainavusi Nina Simone, airių dainininkas Christy Moore, o dabar ir Erica Jennings.

„Black is the Colour“ gyvai atlieku jau nuo pernai metų pavasario ir matau, kaip muzika ištrina bet kokias sienas. Net Lietuvoje žmonės pirmąkart girdėdami šią dainą iš karto suklusta, ji abejingų nepalieka“, – teigia E. Jennings.

„Black is the Colour“ taip pat labai patinka ir Ericos vyrui Jurgiui Didžiuliui. Taigi airių dainininkė šią dainą nusprendė dedikuoti ją savo gyvenimo meilei už laiką, praleistą kartu.

„Kiekvienąkart, kai dainuoju šį kūrinį, atrodo, lyg ausčiau kerus, o melodijos savaime pinasi tarpusavyje. Būtent tokią kūrybinę kryptį noriu išlaikyti savo naujame albume – t.y. iškelti savo keltų šaknis, melodijas, harmonijas ir netgi instrumentus bei visa tai apjungti su šiuolaikiniais garsais“, – apie dar šiais metais pasirodysiantį albumą trumpai užsimena Erica.

Dainininkei metai prasidėjo svarbiu laimėjimu – „M.A.M.A.“ apdovanojimuose ji buvo pripažinta geriausia šalies atlikėja. Prieš pavasarį laukiantį darbų maratoną, Erica ištrūko pasimėgauti buvimu su šeima ir šiek tiek atsipūsti į vyro gimtinę - Kolumbiją. Jau pavasario viduryje atlikėja žada surengti jaukų koncertą Šv. Kotrynos bažnyčioje. Balandžio 19 dieną vyksiančiame koncerte, Erica žada dar daugiau naujų melodijų, bei kitokio jau žinomų dainų skambesio. Jame taip pat skambės naujoji „Black is the Colour“ daina. Didelis dėmesys koncerte bus skiriamas ir apšvietimui. Bus kuriama speciali šviesų choreografija, atsižvelgiant į kiekvienos dainos nuotaiką.

„Šv. Kotrynos bažnyčia – man viena nuostabiausių erdvių, kuriose gali dainuoti gyvai. Labai džiaugiuosi, kad pavasarį koncertas vyks būtent ten. Gerbėjams ruošiu ne vieną staigmeną, todėl vos grįžusi po atostogų, kibsiu į pasiruošimą būtent šiam koncertui“, - kalbėjo daininkė.

Erica Jennings “Black is the Color” : https://www.youtube.com/watch?v=02PX7-fERPA&feature=youtu.be

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis