Didžiausios Joninės šiemet bus surengtos Trakų Vokėje

Netradiciniai trumpiausios metų nakties įvykiai birželio 23 d. prasidės Trakų Vokės dvaro sodyboje. Čia bus surengta didžiausia Vilniaus mieste Joninių šventė „Paparčio žiedas“.

Prancūzų architekto E. F. Andrė projektuotas parkas ir Vokės upės slėnis taps ta unikalia vieta, kurioje laužo šviesoje bus siekiama apjungti tūkstančius šventės lankytojų į bendrą šventinį vyksmą.

„Per Jonines Trakų Vokė kasmet sulaukia vis daugiau žmonių ne tik iš Lietuvos, bet ir iš užsienio. Pernai, šokdami masinę polką, siekėme šalies rekordo, o šiemet nutarėme surengti didžiausią vasaros saulėgrįžos šventę visame Vilniaus mieste – netrūks senovinių apeigų, dainų, šokių ir žaidimų“, – informuoja VšĮ „Trakų Vokės dvaro sodyba“ kultūrinės veiklos koordinatorė, ilgametė šios šventės rengėja Donata Lukašenkovienė.

Viena iš pagrindinių Joninių nakties atrakcijų – siautulingi linijiniai šokiai dvaro parke, kuriuos išmokti bus kviečiami ne tik jaunuoliai, bet ir vyresnio amžiaus žmonės, vadovaujami linijinių šokių mokytojos Vilmos Grikinės. Vainikų pynimas iš šalia esančių pievų gėlių, pražydusio paparčio žiedo orientacinės paieškos parke, jodinėjimas žirgais, linksmybės vaikams ir suaugusiems, fotodirbtuvės su polėkiu, muzika iš praeities, įspūdingas vidurnakčio ugnies reginys – šias iniciatyvas šventės organizatoriai pristatys Joninių nakties įvykių liudininkams iki pat vidurnakčio.

Rasos šventės akimirkas taip pat kurs Lentvario miesto vidutinio amžiaus liaudies šokių grupė „Lendvarė“, Lentvario liaudiškų šokių grupė „Jaunimėlis“, VšĮ „Trakų Vokės dvaro sodyba“ folkloro antsamblis „Vija“, liaudiškos muzikos kapela „Vacio armonikėlė“, retrospektyvinė grupė „Bliuzoholikai“ ir atlikėja Monika Linkytė. 

Apie Trakų Vokės dvaro sodybą: Trakų Vokės dvaro sodyba – viena iš ryškiausių ir vertingiausių XIX a. grafų Tiškevičių rezidencijų Lietuvoje, esanti Vilniaus miesto prieigose, nutolusi nuo centro tik apie 12 km. Trakų Vokės parkas – vienas iš reikšmingiausių Lietuvoje prancūzų architekto E. F. Andrė kūrinys, kurio dėka Trakų Vokės dvaro ansamblis laikomas vienu iš vertingiausių kultūros ir gamtos objektų visoje Lietuvoje. Iki šių dienų Trakų Vokės dvaro sodybos ansamblyje yra išlikę per 20 vertingų XIX a. pastatų ir turistinių objektų, neturinčių analogų Lietuvoje.

Šventės programa:

Joninių šventės Trakų Vokėje atidarymas – 20 val. prie pagrindinių rūmų (Žalioji a. 2A).

Atlikėjai:

* Lentvario miesto vidutinio amžiaus liaudies šokių grupė „Lendvarė“;
* Lentvario liaudiškų šokių grupė „Jaunimėlis“;
* VšĮ „Trakų Vokės dvaro sodyba“ folkloro antsamblis „Vija“;
* Liaudiškos muzikos kapela „Vacio armonikėlė“;
* Retrospektyvinė grupė „Bliuzoholikai“ ir atlikėja Monika Linkytė.

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis