Dev'as Patel'is: už savo sėkmę esu dėkingas tėvams

FilmasLiūtas“, kurio premjerą kovo 1 d. pristato MOTERIS, – pagal tikrą istoriją sukurtas sukrečiantis, unikalus ir neįtikėtinas pasakojimas apie žmogų, kuris ieškojo savo namų.

Režisieriaus Garth'o Davis'o dramoje, apie tai, kaip traukinyje užmigęs penkiametis indas Saroo atsidūrė Kalkutoje, toli nuo šeimos, ir kaip su jį įvaikinusia šeima išvažiavo į Australiją, vaidina Dev'as Patel'is.

Filmo „Lūšnynų milijonierius“ žvaigždės įkūnijamas suaugęs Saroo mėgina ieškoti savo tikrosios šeimos ir namų. Dalijamės interviu, spausdinto laikraštyje „The Guardian“, ištrauka. Nuo kovo 1 d.

Kalbiname šiųmečio Auksinio gaublio apdovanojimo nominantą (aktorius už antraplanį vaidmenį pretendavo gauti ir „Oskarą“, – red. past.).

Organizatorių archyvas

Ar Saroo vaidmenį galite įvardyti kaip pareikalavusį daugiausia Jūsų pastangų?

Man – 26-eri. Aš, kaip ir kiti mano kartos aktoriai, alkstu atskleisti visą savo galimybių amplitudę. Vaidindamas Saroo turėjau perteikti herojaus jaučiamą stiprų vidinį skausmą. Šiam vaidmeniui ruošiausi aštuonis mėnesius. Norėjau, kad kiekviena mano kūno skaidula išduotų, jog tai, ką darau, yra tikra. Be to, turėjau priaugti svorio ir raumenų, užsiauginti plaukus, išmokti kalbėti su akcentu. Ankstesniame filme, kuriame vaidinau su Jeremy Ironsu, mano herojus buvo labai liesas, trumpaplaukis. Taigi įgijau asmeninį trenerį ir valgiau kaip besotis, – tada man rūpėjo tik kuo didesnės proteinų dozės.

Šiame filme vaizduojami ir mamos bei sūnaus santykiai. Ką apie tai mano Jūsų mama?

Į „Liūto“ premjerą (ji vyko Londono filmų festivalyje, – red. past.) pasikviečiau savo šeimą – mamą, tėtį, seserį ir senelius. Eidamas Lankasterio skveru nutiestu raudonuoju kilimu prisiminiau, kaip prieš 10 metų tame pačiame skvere tris valandas laukiau, kol pasirodys Will'as Smith'as, – buvau sužavėtas jo vaidmens filme „Hankokas“. Tada nufotografavau tik jo kaktą ir galvojau, kad tai neįtikėtinas kadras. O štai dabar pats stoviu ant raudonojo kilimo. Ir dar – šalia Nicole's Kidman. Mano šeima labai didžiuojasi, kad taip toli nuėjau.

Organizatorių archyvas

Kaip mama reagavo į tai, kad pasukote į aktorystę?

Mama man yra didžiulis įkvėpimo šaltinis. Socialiniu požiūriu ji – tarsi drugelis: linksma, atvira, bendraujanti. Kur kas vertesnė už mane būti sekama filmavimo kameros. Aš esu introvertas. Kad sukuosi kino pasaulyje, – mamos nuopelnas. Tai ji mane nutempė į britų televizijos serialo „Mažvaikiai“ („Skins“) aktorių atranką (būtent nuo šio serialo prasidėjo Dev'o Patel'io karjera, – red. past.). Dėl to net turėjau pabėgti iš pamokų.

Koks vaikas buvote – aktyvus ar ramus?

Buvau hiperaktyvus, lankiau tekvondo, tai – Rytų dvikovos sporto šaka. Kai draugai pamatė mane per šiuos užsiėmimus, pasakė: „Lyg būtų kitas Dev'as – disciplinuotas, susikaupęs.“ Ši patirtis labai pravertė – „Liūto“ režisieriui Garth'ui buvo svarbu, kad mano personažas spinduliuotų išorine ramybe. Pats Saroo atliepia mano dvilypumą. Vaikystėje Saroo aktyvus, vadovaujasi gatvės logika, gyvena pagal žiauraus miesto taisykles. Suaugęs – introvertiškesnis, ryškesnė jo kova su vidiniais demonais.

Organizatorių archyvas

Kaip gyvena tikrasis Saroo ?

Tai labai kilnus, savimi pasitikintis, daug draugų turintis jaunas vyras. Saroo man pasakojo, kad, kai su naujaisiais įtėviais atvykęs į Australiją atsigulė savo naujųjų namų lovoje ir užmigo, jo siela išsiveržė ir nuskrido į Indiją. Jis sapnavo, kad blaškosi gatvėse vedamas troškimo rasti mamą, brolį ir pasakyti, kad jam viskas klostosi puikiai. Tai tęsėsi ne vieną naktį, ir kiekvieną rytą jis atsikeldavo išpiltas prakaito, išsekęs.

Ar kada nors pagalvojote, kad Jūsų gyvenimas primena svajonę?

Apie tai pagalvoju kiekvieną dieną. Neįtikėtina, kad viskas pasisuko būtent taip, juk aš – tik vaikinas iš Rayners'o skersgatvio. Norėčiau pacituoti savo draugo Sam'o mintį apie įvairias gyvenimo perspektyvas. Pasak jo, mes kiekvienas atveriame skirtingame aukštyje esančias duris į gyvenimą. Mano kelias būtų visiškai kitoks, jei būčiau atvėręs duris, esančias dviem pakopomis žemiau. Esu labai laimingas turėdamas tokius puikius tėvus. Reikia būti itin stipriam, kad pasitikėtum 16-mečiu sūnumi ir išleistum jį siekti savo svajonės. Aš nepaprastai jaudinuosi ir džiaugiuosi, nes netrukus mano tėvai atvažiuos į Los Andželą pagyventi naujame mano name.

***

Indiška ir australietiška dvasia alsuojantis, emocijų kupinas filmas Lietuvoje startuos kovo 1 d. per žurnalo ir portalo MOTERIS premjerą visuose kino centruose „Forum Cinemas“.

https://www.youtube.com/watch?v=yij8XTCKlNE

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis