Daugiausiai uždirbanti pasaulio rašytoja J. K. Rowling sako dar tik besimokanti rašyti

Šiuo metu pasaulyje vyksta istorijų apie Harį Poterį gerbėjų itin laukta premjera – kino teatruose startuoja fantastinis nuotykių filmas visai šeimai „Fantastiniai gyvūnai ir kur juos rasti“.

Į didžiuosius ekranus grįžtantis magiškasis J. K. Rowling sukurtas burtininkų pasaulis Lietuvoje duris pravers jau šį savaitgalį, lapkričio 18 dieną.

Filme pasakojama apie burtininką Niutą Skamaderį, parašiusį knygą „Fantastiniai gyvūnai ir kur juos rasti“, iš kurios Hogvartse mokėsi ir pats Haris Poteris. Naujoji juosta žiūrovus nukels į J. K. Rowling magijos pasaulį kelias dešimtis metų prieš Harį Poterį ir net į kitą Žemės rutulio pusę.

„Rašyti knygas ir scenarijų filmui – tai du labai skirtingi dalykai. Man sukurti scenarijų buvo tikras iššūkis, supratau, kad visiškai nemoku rašyti. Tačiau vėliau mėgavausi kiekviena darbo minute – užsibrėžiau tikslą išmokti naujovių, skaičiau daug knygų apie tai, mokiausi. Ir, turiu pasakyti, man tas procesas labai patiko“, – filmo premjeros Niujorke metu sakė 51-erių J. K. Rowling.

Filme pamatysime tokias žvaigždes, kaip Eddie Redmayne’as, Colinas Farrellas bei Ezra Miller. Kalbama, jog ekranuose pasirodys ir pats Johnny Deppas, tačiau oficialiai tai dar nėra patvirtinta. Tiesa, kol kas nėra aišku, ar J. Deppą pamatysime šioje „Fantastiniai gyvūnai ir kur juos rasti“ dalyje, ar jos tęsiniuose. J.K.Rowling neseniai netikėtai paskelbė, kad užbaigė siužetą penkiems šio ciklo filmams, nors iš pradžių buvo skelbta apie trilogiją.

„Esu be galo dėkinga likimui, galėdama daryti tai, kas man patinka labiausiai – po to, kai pasaulį užkariavo Hario Poterio nuotykiai, slapta svajojau parašyti priešistorę. Dabar mano svajonės pildosi“, – sako rašytoja, kurią knygos apie berniuką burtininką pavertė milijardiere. Skelbiama, jog šiuo metu ji yra daugiausiai uždirbanti rašytoja pasaulyje. Jos turtas siekia milijardą JAV dolerių, o dabar dar gerokai paaugs, kai kino teatruose pasirodys visos penkios „Fantastiniai gyvūnai ir kur juos rasti“ dalys.

Paklausta, kokia gi Hario Poterio fenomeno paslaptis, J. K. Rowling teigė neabejojanti, jog žmonėms patinka bent kelioms valandoms pasprukti į kitokį, stebuklų pilną pasaulį.

„Šis pasakojimas – apie didžiausias vertybes, draugystę ir meilę. Tai buvo aktualu vakar, bus aktualu ir rytoj. Būtent dėl to filmas „Fantastiniai gyvūnai ir kur juos rasti“ užkariaus žiūrovų širdis. Ne veltui tai buvo viena laukiamiausių šių metų juostų“, – sako J. K. Rowling.

„Fantastiniai gyvūnai ir kur juos rasti“ scenarijus išties nepaprastas: į Jungtinių Valstijų burtininkų kongresą atvykusį magiškuosius gyvūnus tyrinėjantį ir gelbėjantį Niutą Skamanderį ištinka bėda – pasprunka keletas jo stebuklingame lagaminėlyje laikytų fantastinių gyvūnų. Tuo pasinaudojusi suaktyvėja burtininkų išnaikinimo siekianti organizacija. Magijos pasaulio valdžia dėl to labai nepatenkinta ir Niutas priverstas sprukti.

Krizę dar labiau paaštrina didėjanti nesantaika tarp burtininkų ir žiobarų. Skamanderis privalo išsiaiškinti, kas slypi už staiga kilusio chaoso ir skleidžiamos panikos, ir, be to, kuo greičiau sugaudyti iš jo lagaminėlio pasprukusius fantastinius gyvūnus, kol šie nespėjo pridaryti žalos.

„Fantastiniai gyvūnai ir kur juos rasti“ Lietuvos kino teatruose startuoja jau lapkričio 18 dieną.

Filmo anonsas: https://youtu.be/438FTJ5CuEs

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis