Daiktas, kuris kaip reikiant pagerins jūsų išsvajotas atostogas

Kelionės – vienas didžiausių malonumų, kuriam vieni ruošiasi iš anksto, apgalvoję kiekvieną detalę, kiti į jas leidžiasi spontaniškai.

Pasak kelionių ekspertų, suprantama, kad atostogų kokybė labiausiai priklauso nuo žmonių nusiteikimo ir charakterio savybių. Tačiau, vis tik vertėtų apgalvoti keletą dalykų, kurie gali kaip reikiant aptemdyti išsvajotas atostogas.

Besiruošiantiems į kelionę patariama ypač gerai apsvarstyti, ką ketinama pasiimti su savimi. Patariama pasidaryti būtiniausių daiktų sąrašą.

„Matydami jį prieš akis iš karto galėsite įvertinti, ar jie tikrai reikalingi ir praktiški. Pavyzdžiui, tikrai neverta imtis kelių eilučių drabužių. Nesiimkite ir rankšluosčio. Tokį daiktą visada atrasite viešbučiuose. Kitas, ne mažiau svarbus dalykas – ypač patogi avalynė. Suprantama, kad spintoje galbut guli dailūs naujo sezono laukiantys bateliai, bet kelionės tikrai nėra ta proga, kada vertėtų juos pirmąkart apsiauti“, – pasakojo kelionių ekspertas Linas.

Kitas dalykas, kurį dažnai pamiršta keliautojai – tinkamai pasirūpinti priemonėmis savo akims.

„Ne kartą mačiau turistus, kurie negali susitelkti ir mėgautis ekskursijos tema ar stebėti gamtos peizažus, įstabius architektūros objektus, nes, pavyzdžiui, šviečiant saulei, jiems tenka stovėti susiraukus ar nuolat vienus akinius keisti į kitus. Tik po to tenka išgirsti, kad pamiršo pasirūpinti kontaktiniais lęšiais“, – pasakojo Linas.

Organizatorių archyvas

Jam pritarė ir keliautoja Inga Stankevičienė. 35-erių metų kaunietė jau kelerius metus negali atsidžiaugti savo sprendimu, kuris pakeitė jos kasdienybę ir nebekelia jokių kliūčių kelionės metu.

„Nereikėdavo ir keliauti, būdavo, atėjus pavasariui, įsigydavau stilingus saulės akinius, bet tuomet, eidama gatve nematydavau net savo pažįstamų. Tik nuvykusi į kelionę, į nuostabiąją Indiją, supratau, kad viskas, gana, trūko kantrybė, nes kartojosi tas pats: arba turiu raukyti kaktą dėl kaitrios saulės spindulių, arba pasitenkinti susiliejusiu vaizdu“, – dabar su šypsena kelionės įspūdžius prisimena moteris. Tačiau viešint Indijoje toks neapgalvojimas jai kėlė daug nepatogumų.

Vos tik grįžusi moteris nuskubėjo į optikos saloną, kuriame, padedant specialistams, išsirinko BIOTRUE ONEDAY kontaktinius lęšius. Moteris ypač džiaugėsi šiomis jų savybėmis: komfortu visą dieną, matymu iš bet kurio atstumo ir, žinoma, patogumu. Dėka jų pavyksta aiškiai matyti tiek iš arti, tiek iš bet kurio vidutinio atstumo.

Kontaktiniai lęšiai
Kontaktiniai lęšiai
Organizatorių archyvas

„Kitas jų privalumas, kad nė karto man neteko skųstis sausėjančiomis akimis. Lęšiai veikia kaip ir mūsų akys, išlaikydami drėgmę“, – kalbėjo I. Stankevičienė.

Tiesa, būtina paminėti, kad žmonių patogumui, galima rinktis: priklausomai nuo poreikio, yra retesnio keitimo dieninio nešiojimo kontaktiniai lęšiai ir vienadieniai.

Pasak gydytojos oftalmologės Jolitos Vailionienės, atostogų metu vertėtų rinktis vienadienius lęšius. Jie yra patogūs dėl to, kad kaskart įsidedamas švarus, naujas lęšis. Jie ypač svarbūs tiems, kurie lęšius nešioja nereguliariai. Jiems nereikia jokių priežiūros ar valymo priemonių.

„Vienadieniai lęšiai taip pat rekomenduojami jautrioms arba alergiškoms akims“, – sakė J. Vailionienė.

Ne mažiau patogu ir tai, kad vienadienius lęšius vakare išmesite. Tad, lęšių skysčio ir dėklo jiems atostogų metu jums neprireiks. Toks pasirinkimas suteiks patogumą – visuomet mėgautis gera rega.

„Ir, paprasčiausiai, bus mažiau galvos skausmo dėl papildomų daiktų jūsų lagamine“, – pokalbį baigė kelionių ekspertas.

Daugiau informacijos apie lęšius čia.

Užsakymo nr.: PT_71017108

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis