D. Kazlauskas ir M. Jankavičius - naujame spektaklyje „Seklys“

Naujas spektaklis “Seklys” su Mantu Jankavičiumi, kurio premjera įvyks kovo pabaigoje ir balandžio pradžioje, pažymėtas ženklu N-16. Neįleisti į spektaklį jaunesnių nei 16 metų žiūrovų nuspręsta dėl jame esančios interaktyvios sekso scenos.

Populiariausi tekstai:
- Savaitės ikona. E. Ghaoui išmokys visas moteris dažytis
- Kokius simptomus sukelia gimdos mioma? Kaip ji gydoma?
- Jolita: be vargo atsikračiau 18 kg ir jau 4 metai svoris nebeatauga
- Rankinių kūrėja: modernus vintažas yra mano kraujyje
- Bulvių ir rūkytos lašišos salotos

Spektaklį “Seklys” pagal garsiąją Anthony Shafferio pjesę kuria režisierius Dainius Kazlauskas. Jis taip pat drauge su M.Jankavičiumi ir vaidins dvejuose iš keturių premjerų (Klaipėdoje ir Vilniuje). Panevėžyje ir Kaune scenoje pasirodys aktorius Darius Meškauskas.

“Seklys” - pirmas garsios 1970 metais parašytos A.Shafferio pjesės “Sleuth” lietuviškas variantas. Prieš 45 metus sukurtas kūrinys yra daugybę kartų rodytas pasaulio scenose. Net du kartus pjesės scenarijus buvo adaptuotas filmui. Paskutinį kartą 2008 metais filme “Sleuth” vaidino Jude Law ir Michael Caine.

“Seklys” – įtempto siužeto spektaklis. Du vyrai susitinka išsiaiškinti santykių. Juos sieja ta pati moteris. Vienam ji – žmona, kitam – meilužė. Vyras - visame pasaulyje garsus rašytojas intelektualas, meilužis – gražuolis nepavykęs aktorius, dirbantis taksistu.

Organizatorių nuotr.

Netikėtai tarp jų užsimezga keistas ir gąsdinantis ryšys. Abu pradeda žiaurų, labai sudėtingą ir intriguojantį psichologinį žaidimą. Jame gimsta ir meilė vienas kitam, ir gili, skatinanti žudyti, neapykanta. Ar gali šis žaidimas baigtis geruoju?

D.Kazlausko (D.Meškausko) sukurtas vyras-rašytojas – turtingas ir didybės manijos apsėstas, save genijumi laikantis manipuliatorius. M.Jankavičiaus kuriamas jaunasis meilužis – iš pirmo žvilgsnio nepavojingas gražuolis svajojantis apie turtingą ir patogų gyvenimą.

Tokį jam ir gali jam pasiūlyti rašytojas. Tačiau, kokios papildomos šio pasiūlymo sąlygos? Nusikaltimas? Seksas? Ar visa tai išvis tik blefas, vyro noras įvilioti žmonos meilužį į spąstus?

Tačiau meilužis tik iš pažiūros atrodo paprastas ir nepavojingas. Jis meistriškai įsijungia į vyro primestą žiaurų žaidimą ir kerta šiam atgal taip talentingai, kad net šiurpu. Tiesa, jis irgi turi silpną vietą, kurią manipuliatorius vyras netrunka aptikti.

****

Skaitykite Moteris.lt naujienas ir savo išmaniajame telefone. Parsisiųsti programėles: „iPhone“; „Android“. Sekite mūsų naujienas ir Facebooke!

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis