„Balta drobulė“ atvyksta į Vilnių

Ryškiausias šio sezono Nacionalinio Kauno dramos teatro spektaklis „Balta drobulė“ gegužės 2, 3 d. bus rodomas ir vilniečiams. Už geriausią lietuvių literatūros kūrinio sceninę interpretaciją „Auksiniu scenos kryžiumi“ apdovanotas pastatymas porai vakarų persikels į Lietuvos nacionalinio dramos teatro Didžiąją sceną.

Spektaklio režisierius Jonas Jurašas teigia, jog imtis Lietuvos teatre niekada anksčiau nestatyto Antano Škėmos romano „Balta drobulė“ jį paskatino žmona – žinoma dramaturgė Aušra Marija Sluckaitė. Būtent ji parengė šio sudėtingos struktūros kūrinio inscenizaciją.

Organizatorių archyvas
„Jis nėra herojiška, netgi labai simpatiška figūra. Tai, sarkastiškas, provokuojantis, kartais kalbantis apie nemalonius ir skausmingus dalykus, bet visuomet tiesus ir sąžiningas su savimi žmogus“, - viename savo interviu apie pagrindinį spektaklio herojų Antaną Garšvą (aktorius Dainius Svobonas) pasakojo režisierius. Tarp meilės ir praradimo, kūrybinės laisvės ir kančios besiblaškantis spektaklio herojus – tai betarpiškas mūsų chaotiškų laikų kenčiančio žmogaus asmenybės piešinys. Garšva, milžiniškos mašinos sraigtelis, beatodairiškai ieško savęs įprasminimo.

Specialiai Nacionalinio Kauno dramos teatro sezono atidarymui ir Didžiosios scenos atvėrimui po rekonstrukcijos skirta premjera iki šiolei į Kauną atvilioja būrius žiūrovų, o dalis jų pasiryžta važiuoti į spektaklį net iš kitų Lietuvos miestų. Teatro gerbėjus labiausiai masina galimybė išvysti nuo vaikystės gerai pažįstamo lietuvių literatūros klasikos kūrinio inscenizaciją bei mylimų aktorių veidus – Dainių Svoboną, Eglę Mikulionytę, Daivą Stubraitę, Gintarą Adomaitį ir kitus.

Organizatorių archyvas
„Balta drobulė“ susilaukė ir didelio teatro profesionalų įvertinimo. Šių metų Lietuvos teatro apdovanojimuose be „Auksinio scenos kryžiaus“ už lietuvių dramaturgijos interpretaciją, spektaklis buvo nominuotas apdovanojimams net trijose kategorijose: Dainius Svobonas – už pagrindinį Antano Garšvos vaidmenį; Gintaras Makarevičius – už spektaklio scenografiją; Saulius Čiučelis – už nepagrindinį enkavedisto Simučio vaidmenį. Tuo tarpu kasmetiniuose „Fotūnų“ apdovanojimuose Kaune „Baltos drobulės“ kūrybinė komanda apdovanota už geriausio metų spektaklio kūrimą.

Spektaklis „Balta drobulė“ Vilniuje bus rodomas jau gegužės 2 ir 3 dienomis, 18 valandą, Lietuvos nacionalinio dramos teatro Didžiojoje scenoje.

Nuotraukos - D. Matvejevo

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis