Atostogos be skubos. Kolombas (Šri Lanka)

Indijos vandenyne esanti Šri Lankos sala vilioja įspūdingais palmėmis apaugusiais paplūdimiais, kraštovaizdžiais – arbatos plantacijų terasomis, žaliuojančiais kalnais, šventyklomis, freskomis, sienų piešiniais (kai kurie jų yra net 2 tūkst. metų senumo)...

Pagal dydį Šri Lanka prilygsta Lietuvai, bet ten gyvena septynis kartus daugiau žmonių. Kelionė į šią šalį prasideda nuo tarptautinio Kolombo oro uosto. Jis yra vos už 34 km nuo Šri Lankos sostinės Kolombo. Šį triukšmingą miestą, nors egzotiškoji sala vilioja į gilumą, būtina pamatyti ir pajusti.

Šalia prabangių viešbučių, restoranų, prekybos centrų ir ištaigingų sodų čia stovi lūšnos, vyksta gatvės prekyba. Kolonijinių laikų forte įsikūrusios vyriausybinės institucijos ir biurai, o netoliese šurmuliuoja tradicinis turgus (Pettah). Šri Lankoje vertėtų praleisti mažiausiai 10 dienų, kad spėtumėte aplankyti istorines vietas, šventyklas ir be skubos pasidžiaugti nuostabiais paplūdimiais.

Jei laiko turite nedaug, vykite į vos 7 km nuo oro uosto esantį Negombą, – šis miestas dažnai minimas turistams skirtose brošiūrose. Negombo įlankoje veikiantys viešbučiai ir paplūdimiai garantuoja puikų poilsį. Tiems, kurie ieško ramaus poilsio, patartina rinktis atokesnius žvejų kaimelius.

PATARIMAI KELIAUTOJAMS

Verta

Nuvykti į Arugamo įlankos (Arugam Bay) paplūdimį – ketvirtą geriausią Pietryčių Azijoje. Jį ypač mėgsta banglentininkai.

Aplankyti Alankudos paplūdimį. Čia siūloma stebėti delfinus ir banginius, taip pat – išbandyti banglentes, jėgos aitvarus, panardyti.

Vida Press

Susipažinti su salos istorija apžiūrint Kolombe veikiančio Šri Lankos nacionalinio muziejaus eksponatus ir panirti į kasdienį tradicinio turgaus (Pettah) šurmulį.

Ajurvediniai SPA

Šri Lankoje labai vertinama ajurveda, todėl čia veikia daugybė ajurvedinių SPA centrų. Vienas jų – lietuvių įkurtas „Peacock Ayurveda Garden“ – veikia salos pietuose, apie 4 km nuo Dikvelos (Dickwella) miestelio.


Pravartu žinoti

Šri Lankoje visus metus būna apie 28 laipsnių šilumos. Nuo balandžio iki birželio ir nuo rugsėjo iki gruodžio siaučia musonai. Sausiausias sezonas – nuo sausio ir kovo, lietingiausia – gegužę.

Kadangi Šri Lanka iki XX a. vidurio buvo Anglijos kolonija, dauguma vietinių gerai kalba angliškai.

Vida Press

Šri Lankoje, panašiai kaip Indijoje ar Tailande, mėgstama transporto priemonė – vadinamasis tuktukas.

Populiariausia sporto šaka – kriketas, o mėgstamiausia pramoga – joti raitomis ant dramblio.

Lauktuvės

Plačios šrilankietiškos kelnės (shalwar kameez) – puikiausios lauktuvės.

Šri Lankoje (ankščiau ji vadinta Ceilonu) galite gauti tikros juodosios Ceilono arbatos.

Vida Press

Skanaus!

Šrilankiečių virtuvėje daug kario, egzotinių vaisių kokteilių, šviežių žuvų, jūrų gėrybių, vištienos ir šviežių daržovių patiekalų.

Populiarus patiekalas – rotis (rotti). Tai – į lietinį panaši duona su vaisiais ir saldžiu užpilu arba su žuvimi ir daržovėmis.

Mėgstamiausias pusryčių valgis – kokosinis rotis ir apa (appa) – kepti kiaušiniai krepšeliuose iš ryžių miltų, kokosų pieno ir mielių.

Saldžiųjų belų sultys – puiki kokosų pieno alternatyva. Sako, stiprina sveikatą. Vietiniai mėgsta ir tirštus saldžiųjų belų kokteilius su necentrifuguotu cukranendrių cukrumi (jaggery) ir vandeniu.

***

Skrydžiai iš Vilniaus per Stambulą – kasdien

Trukmė

VNO – IST – 2 val. 45 min.
IST – CMB – 10 val. 50 min.

Vizą – elektroninį leidimą įvažiuoti į šalį (ETA) – galima savarankiškai užpildyti interneto svetainėje http://www.eta.gov.lk/slvisa/

Daugiau informacijos ir skrydžio kainų ieškokite adresu www.turkishairlines.com

***

„Turkish Airlines“ lojalumo programa „Miles & Smiles“

Dalyvaudami „Miles & Smiles“ – „Turkish Airlines“ lojalumo programoje, turite galimybę gauti papildomų mylių, naudotis įėjimu į verslo klubą, užsiregistruoti be eilės, be to, jums bus suteikta pirmumo teisė rezervuojant vietas ir daugybė kitų privalumų, kurie privers jus nusišypsoti.

Organizatorių nuotr.

Visa, kas geriausia, – Jums!

TURKISH AIRLINES
Oro transporto įmonė „Turkish Airlines“ įkurta 1933 metais, o veiklą pradėjo savo lėktuvų parke turėdama tik 5 lėktuvus. Šiandien „Turkish Airlines“ yra keturių žvaigždučių aviakompanija, viena greičiausiai besivystančių. Turi 312 lėktuvus, skraidina į 285 oro uostus 113-oje šalių – t. y. į daugiau šalių nei bet kurios kitos oro transporto įmonės. „Turkish Airlines“ penkis kartus iš eilės „Skytrax“ keleivių pasirinkimo apdovanojimuose pripažinta geriausia Europoje aviakompanija.

Aukščiausia kokybė

Siekdama išlaikyti aukštą lygį, oro transporto įmonė „Turkish Airlines“ daug investuoja į pramogų sistemos lėktuve įdiegimą, patogias sėdynes, maitinimą skrydžių metu ir darbuotojus. Ji nuolat plečia skrydžių krypčių ir lėktuvų skaičių, tad daug dėmesio skiria saugumui ir aptarnavimo kokybei. „Turkish Airlines“ visada pasiryžusi vykdyti savo misiją ir judėti į priekį. Šios oro bendrovės tikslas – tapti lydere vietos ir pasaulio rinkose, kad keleiviai rinktųsi ją dėl neprilygstamo aptarnavimo, aukščiausios kokybės ir patikimumo.

Daugiau informacijos ir skrydžių kainų ieškokite adresu www.turkishairlines.com

Užsakymo nr.: PT_71970376

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis