Atėnų akropolis filmuotas pirmąsyk per 20 metų

Stilingų ir intriguojančių filmų mėgėjai turėtų įsidėmėti naujojo trilerio „Apsimetėlis, sukčius ir dama“ (angl. „Two Faces of January“) pavadinimą.

Ši juosta – režisūrinis Irane gimusio scenaristo Hosseino Amini, žinomo dėl sukurtų scenarijų tokiems filmams kaip „Važiuok“ su Ryanu Goslingu ar „47 Roninai“ su Keanu Reevesu, debiutas. Prieš filmo „Apsimetėlis, sukčius ir dama“ premjerą H.Amini pasidalino juostos, kurioje vaidmenis atliko Viggo Mortensenas, Kirsten Dunst ir Oscaras Isaacas, filmavimo subtilybėmis.

Kadangi filmo veiksmas vyksta 1962-aisiais, vaizdams įamžinti buvo naudojami specialūs „Ari Alexa“ ir „Hawk Anamorphic“ kameros lęšiai. Indiewire.com naujai iškeptas režisierius prisipažino, kad sudėtingiausia buvo dirbti filmuojant scenas Atėnų akropolyje.

Trilerio „Apsimetėlis, sukčius ir dama“ kūrybinė grupė su H.Amini priešakyje tapo pirmąja per du dešimtmečius, kuri gavo leidimą filmuoti šiame archeologiniame paminkle.

"Acmefilm" nuotr.
„Mums leido dirbti su daugybe apribojimų. Negalėjome stabdyti po akropolį vaikštinėjančių turistų srautų, o Atėnės šventykloje Partenone buvo leista būti tik keturiems aktoriams ir kūrybinės grupės nariams. Privalėjome dirbti labai greitai. Mums labai pasisekė, kad turistai tądien pasitaikė ypač kantrūs ir susidomėję filmavimo procesu. Tik įsivaizduokite, už kiekvieno kadro iš Atėnų akropolio ribų stovi mažiausiai keli šimtai turistų!“ – pasakojo režisierius.

Paklaustas, koks buvo blogiausias jam, kaip debiutuojančiam kino kūrėjui duotas patarimas, H.Amini neslėpė tokį gavęs. „Nesirūpink, mes galime pataisyti tai redaguodami turimą medžiagą“, – taip man pasakė vienas žmogus. Ir tai yra netiesa. Redagavimas negailestingas, jei neturi geros medžiagos“, – teigė jis. Anot režisieriaus geriausia jo išmokta pamoka – visuomet klausytis aktorių.

Šiems trileryje „Apsimetėlis, sukčius ir dama“ buvo leista prireikus keisti teksto eilutes, rinktis kostiumus ir tobulinti dialogus. „Kiekvienam pradedančiam režisieriui galiu pasakyti – nebijokite nežinoti visko ir prašyti pagalbos iš jūsų aktorių ir komandos. Labiau apsikvailinti galima vaidinant savimi pasitikintį ir nežinoti, ką darai, nei paklausti ir išklausyti žinovų patarimų“, – norintiems išmėginti kino kūrėjo darbą sakė H.Amini.

"Acmefilm" nuotr.
Filmo „Apsimetėlis, sukčius ir dama“ istorija prasideda, kai rafinuota ir elegantiška amerikiečių pora, charizmatiškasis Česteris Makfarlandas (akt. V.Mortensenas) ir jo žavinga jauna žmona Koletė (akt. K.Dunst), atvyksta į Atėnus. Čia sutuoktiniai susipažįsta su Raidalu (akt. O.Isaacas), jaunu, graikų kalbą mokančiu amerikiečiu, kuris dirba turistų gidu. Pakerėtas Koletės grožio ir jos vyro turtų Raidalas sutinka pavakarieniauti su Makfarlandais. Tačiau iš pirmo žvilgsnio malonus Česteris slepia tamsias paslaptis. Kokias, Lietuvos žiūrovai galės išvysti jau nuo rugpjūčio 1 dienos.

Filmo „Apsimetėlis, sukčius ir dama“ anonsas:
https://www.youtube.com/watch?v=4ESXU-eRjZA

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis