Arbatvakaris „Lig Tave sulauksim“

Programoje – XX a. pradžios Vilnius ir vilniečiai, dainos, arbata ir kiti nutikimai.

Vasario 24, 25, kovo 1, 2, 4, balandžio 13, 14 d. 18 val. Marijos ir Jurgio Šlapelių name-muziejuje (Pilies g. 40) vyks lietuviški arbatvakariai „Lig Tave sulauksim“.

Arbatvakariai - tai tokie XX a. pradžioje lietuvių rengti slapti ar pusiau slapti susibūrimai, kur buvo dainuojamos lietuviškos dainos, šokami tautiniai šokiai, vyko susipažinimai ir suartėjimai. Visi šie lietuviški vakarai buvo gausiai lankomi, turėjo didžiausią pasisekimą. Anų laikų Vilniaus gyventojai, be tautos ir padėties visuomenėje skirtumo, ir lietuviai, ir ne lietuviai - visi gausiai susirinkdavo. Po šių vakarų atsirasdavo nemažai jaunimo iš sulenkėjusių lietuvių šeimų, norinčių išmokti lietuvių kalbos.

VšĮ „Meno ekspansija“ bei Marijos ir Jurgio Šlapelių namas-muziejus kviečia susiburti visus vilniečius draugėn ir paklaidžioti senojo Vilniaus gatvėmis, susitikti iškilias sostinės asmenybes, išgyventi prasmingas akimirkas ir nors trumpam sustabdyti nenumaldomai skubantį laiką. Šiandien gyvename nepaliaujamos kaitos laikmečiu, nespėjame patirti tikrų išgyvenimų, kurie padėtų atskleisti mūsų būties prasmę, o prasmei reikia kito žmogaus, todėl didžiausia vertybė – bendravimas ir ne vienumoje patirtas džiaugsmas.

Arbatvakaryje vaidina: Eglė Tulevičiūtė, Virginija Kuklytė, muzikuoja: Regina Šilinskaitė, Milda Pleitaitė. Idėjos autorė ir režisierė Eglė Tulevičiūtė, dailininkas Kristijonas Siparis.

VC220014.jpg

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis