Aktorės Rasos Samuolytės pirmasis kūrybos vakaras

Lapkričio 25 d., (penktadienį), 18 val. Lietuvos teatro sąjungoje premjera – aktorės Rasos Samuolytės pirmasis kūrybos vakaras.

1998 m. aktorė Rasa Samuolytė pirmą kartą scenoje debiutavo Oskaro Koršunovo spektaklyje pagal Bernard-Marie Koltes’o „Roberto Zucco”, kuriame sukūrė Mergaitės vaidmenį – vieną ryškiausių atlikėjos kūrybinėje biografijoje.

Metai prieš debiutą, 1997 m. Lietuvos muzikos ir teatro akademijoje ji įgijo dramos aktoriaus specialybę (kurso vadovas Jonas Vaitkus). Po studijų jaunoji atlikėja drąsiai žengė į profesionalią teatro sceną, žiūrovus ir teatro kritikus stebindama savo vaidmenimis ir įspūdingu talentu.

Daugiau nei dešimtmetį aktorė Rasa Samuolytė buvo pagrindinių moters vaidmenų atlikėja Oskaro Koršunovo spektakliuose. Žiūrovų mylimiausi ir šimtus kartų išžiūrėti aktorės sukurti vaidmenys: Lulu „Shopping and fucking“, Olga „Ugnies veidas“, Džuljeta „Įstabioji ir graudžioji Romeo ir Džuljetos istorija“, Ofelija „Hamletas“. Jos sukurtų charakterių įtaigumas, kūno išraiškingumas, neišsemiamas kūrybingumas ir didžiulis talentas nulėmė jos profesinę sėkmę.

Šiandien Rasa Samuolytė – viena ryškiausių Lietuvos aktorių, kurios darbai įvertinti įvairiais teatro ir kino apdovanojimais. Ir kaip bebūtų keista, aktorė tik dabar nusprendė susitikti su savo žiūrovais kitaip – arčiau, asmeniškiau – jaukioje kamerinėje aplinkoje. Kalbėdama apie savo pirmąjį kūrybos vakarą aktorė išliko paslaptinga: „Apie tai, ko žiūrovas nežino, o aš seniai buvau pamiršusi“.

Šiuo metu R. Samuolytė yra Nacionalinio dramos teatro aktorė, todėl išvysti ją scenoje bus dar daug progų, o susipažinti – vos keletą gyvenime. Kviečiame į tą retą pasimatymą, kuris įvyks labai greitai – jau šį penktadienį.

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis