Akordeono muzika: naujai ir suprantamai kiekvienam

Nemaža dalis žmonių akordeono garsus vis dar sieja su senosios muzikos palikimu ar net painioja su armonika, kurią naudodavo kaimo šventėse.

- Arbūzų dieta: 5-7 kilogramai per 5 dienas
- Grožio dosjė. I. Gudelis: nors mano oda plona, naudoju jį beveik kasdien – oda atsigauna tiesiog akyse
- V. Baublienė: apie emigrantus, Šventąją ir Chanel
- Savaitės ikona. O. Pikul-Jasaitienė: nėščiųjų drabužių pasirinkimas Lietuvoje labai menkas
- „Kelly Family“ - mįslėmis apaugusi kelių kartų istorija. Kaip jie atrodo šiandien?
- Naujoviškas agurkų konservavimo būdas

Akordeonas – išskirtinis instrumentas, galintis atskleisti kūrinius visai kitaip, nei esame įpratę juos girdėti. Džiaugiuosi, kad yra tokių atlikėjų, kaip Martynas Levickis, kurie priminė šią tiesą Lietuvos publikai,“ – sako jauna akordeono profesionalė Aurelija Matulevičiūtė.

Mergina tapo matoma, kai prieš metus su kolege smuikininke Daukanto aikštėje grojo legendinės roko grupės „Aerosmith“ dainos „Crazy“ koverį.

Tuomet merginas pastebėjo net pats muzikos dinozauras Styvenas Tyleris, kuris visų nuostabai pakvietė merginas atlikti šį kūrinį kartu „Siemens“ arenoje. „Niekada nepamiršiu jausmo, kai grojau dešimties tūkstančių žmonių miniai, kartu scenoje stovėjo patys „Aerosmith“, o nugara be sustojimo bėgo šiurpuliukai. Tai patirtis, pakeičianti muzikanto gyvenimą visais 180 laipsnių,“ – sako A. Matulevičiūtė.

Vos po pasirodymo su „Aerosmith“ merginos nustebino visus žiūrovus ir dingo iš jų akiračio. „Nenorėjau eiti lengviausiu keliu. Mane visuomet traukė iššūkiai. Nors Lietuvoje jau buvo padėtas pamatas kilti karjeros laiptais, bet nusprendžiau iškeliauti į Italiją ir siekti profesionalios muzikantės karjeros aukštumų,“ – pasakoja akordeonistė. Mergina jau beveik metus ne tik mokosi prestižiniame Italijos universitete, bet ir su vienu iš savo dėstytojų, Marco Lo Russo, subūrė duetą, pavadinimu „Sensual Duo“.

„Grojame etno, jazz, populiariąją muziką, net mano kurtas kompozicijas,“ – sako dirigentas, kompozitorius ir akordeono meistras M. Lo Russo. Jis džiaugiasi, kad pagaliau aplankys Lietuvą, apie kurią tiek girdėjo iš Aurelijos lūpų. „Noriu pamatyti nuostabią jūsų gamtą, santūresnius, bet draugiškus žmones. Noriu pasisemti kūrybinės energijos ir pasidalinti savaja koncerte.Tai bus kitaip, nei su garsiaisiais„Aerosmith“, bet nuoširdumu ir ypatinga akordeono muzika tikimės pavergti kiekvieno atėjusiojo širdį,“ – sakė Marco Lo Russo.

“Sensual Duo” surengs koncertą liepos 9 d. Piano.lt vasaros terasoje Vilniuje.

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis