7 „Oskarams“ nominuotas trileris „Argo“ atkeliauja į Lietuvą

Pribloškiančios sėkmės sulaukęs Beno Afflecko trileris „Argo“ jau pakeliui į Lietuvos kino teatrus. Net septyniems „Oskarams“ nominuotas filmas didžiuosius šalies ekranus pasieks vasario 8 dieną, tad kino mėgėjai turės progą daugybės kritikų pagyrų ir įvertinimų sulaukusia juosta pasimėgauti kine dar iki didžiosios „Oskarų“ teikimo nakties, kuri įvyks vasario 24-ąją.

Filme „Argo“ pasakojama dramatiška, tikrais faktais paremta istorija, visame pasaulyje žinoma „Canadian Caper“ („Kanadiečių išdaiga“) pavadinimu. Šią itin slaptą operaciją vykdė Kanados vyriausybė ir JAV Centrinė Žvalgybos Valdyba (CŽV) 1980-aisiais, siekdamos išgelbėti šešis amerikiečių diplomatus. Jiems teko slapstytis Irano sostinėje Teherane po to, kai 1979-ųjų lapkričio 4-ąją buvo įvykdytas išpuolis ir užpulta JAV ambasada, o vietos islamistai daugumą darbuotojų paėmė įkaitais.

Organizatorių archyvas
Pagrindinį CŽV agento Tonio Mendeso vaidmenį atliko pats „Argo“ režisierius Benas Affleckas. Drauge su juo filme vaidino Bryanas Cranstonas, Alanas Arkinas ir Johnas Goodmanas, o vienu juostos prodiuserių tapo pats George’as Clooney.

Artėjančioje, 85-ojoje „Oskarų“ teikimo ceremonijoje „Argo“ varžysis dėl svarbiausio įvertinimo – Geriausio filmo vardo. Taip pat filmas nominuotas prestižinėse Geriausio scenarijaus ir Geriausio antro plano aktoriaus (akt. Alanas Arkinas) kategorijose.

Organizatorių archyvas
Tai, kad „Argo“ yra itin rimtas pretendentas į „Oskarus“ įrodo ir neseniai įvykę Kritikų pasirinkimo apdovanojimai („Critics' Choice Awards“), kuriuose B.Affleckas tiesiog triumfavo – jis ne tik pelnė Geriausio filmo apdovanojimą, bet ir buvo tituluotas Geriausiu režisieriumi. Gausiame „Argo“ apdovanojimų bagaže jau yra ir laimėti du „Auksiniai gaubliai“ – vieną filmas pelnė kaip Geriausia drama, o antrasis atiteko už Geriausią režisūrą.

Lietuvos žiūrovai įtikinantį filmą „Argo“apie neįtikėtiną šešių Amerikos diplomatų vadavimo iš Irano operaciją išvysti gales jau nuo vasario 8 dienos.

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis