10 romantiškų filmų Valentino dienos vakarui

Kad ir kaip viliojančiai skamba prabangi Valentino dienos vakarienė žvakių šviesoje, kartais nesinori nieko kito, kaip tik likti namuose. Ir iš tiesų, kas gali būti romantiškiau, nei jaukiai praleisti vakarą įsitaisius ant sofos su savo mylimiausiu žmogumi? Pateikiame 10 romantiškų filmų, kurie privers (dar kartą) patikėti meile.

„Puikybė ir prietarai“ (Pride and prejudice, 2005 m.)

„Puikybė ir prietarai“
„Puikybė ir prietarai“
Vida Press

Siužetas: Filmas remiasi viena romantiškiausių visų laikų meilės istorijų, aprašytų Jane Austen knygoje „Meilė ir prietarai". Pagrindinė filmo herojė, nerūpestinga ir visai ištekėti netrokštanti Elizabet Benet, sutinka santūrų ir išdidų viengungį, Marką Darsį. Tam, kad abu suvoktų tai, ką jaučia, pirmiausiai jiems reikės nugalėti savo puikybę ir prietarus.
Citata: „Tik didžiausia, giliausia meilė gali mane pastūmėti į santuokos saitus." – Elizabet Benet.

„Amelija iš Monmartro“ (Amelie, 2001 m.)

„Amelija iš Monmartro“
„Amelija iš Monmartro“
Vida Press

Siužetas: Žavi ir netradicinė istorija prancūziškų filmų mėgėjams. Jauna, drovi mergina Amelie Poulain gyvena uždarą gyvenimo būdą. Vieną dieną jai gimsta idėja savo gyvenimą paaukoti aplinkui esantiems žmonėms. Slapta džiugindama aplinkinius, Amelie netikėtai įsimyli.
Citata: „Nesėkmės mus moko, kad gyvenimas – tai juodraštis, nesibaigianti repeticija pasirodymo, kuris niekada neįvyks.“ - Hipolito.

„Bridžitos Džouns dienoraštis“ (Bridget Jones diary, 2001 m.)

„Bridžitos Džouns dienoraštis“
„Bridžitos Džouns dienoraštis“
Vida Press

Siužetas: Romantikos pilna komiška drama apie vidutinio amžiaus moterį ir jos meilės paieškas. Nepatenkinta vienišės statusu, svoriu ir gyvenimo būdu, Bridžita Džouns nusprendžia pagerinti savo gyvenimo kokybę ir pradeda rašyti dienoraštį. Čia ji aprašo nesėkmingus meilės nuotykius, keistuolės mamos poelgius ir kažkodėl vis sutinkamą susikausčiusį advokatą Marką Darsį, kuriam, pasirodo, ji patinka „tokia kokia yra“.
Citata: „Visuotinai pripažintas faktas – kai vienoje gyvenimo sferoje sekasi gerai, kita dažniausiai visiškai sužlunga." – Bridžita Džouns.

„500 vasaros dienų“ (500 days of summer, 2009 m.)

„100 dienų vasaros“
„100 dienų vasaros“
Vida Press

Siužetas: Netipinė romantinė komedija apie meilę ir likimą. Beviltiškas romantikas Tomas ieško savo gyvenimo meilės ir sutinka merginą, kuri netiki nei tikra meile, nei pačia santykių idėja. Vis dėlto, jų santykiai trunka 500 dienų, per kurias abu istorijos herojai daug sužino ne tik apie gyvenimą, bet ir apie save pačius.
Citata: „Man patinka tai, kaip ji verčia mane jaustis – lyg viskas būtų įmanoma, lyg gyvenimas būtų vertas gyventi." – Tomas.

„Kaip atsikratyti vaikino per 10 dienų" (How to Lose a Guy in 10 Days, 2003 m.)

„Kaip atsikratyti vaikino per 10 dienų“
„Kaip atsikratyti vaikino per 10 dienų“
Vida Press

Siužetas: Paprasta ir smagi romantinė komedija apie mergišių, kuris susilažina, kad per 10 dienų gali priversti merginą jį įsimylėti, ir žurnalistę, kuri ruošia straipsnį tema „Kaip atsikratyti vaikino per 10 dienų". Susitikę bare, jie pradeda slaptų kėslų pilnus santykius, kurių baigtis – visiškai neaiški.
Citata: „Šio žaidimo esmė – sugebėti žmones permatyti kiaurai!" – Benas.

„Viena diena“ (One day, 2011 m.)

„Viena diena“
„Viena diena“
Vida Press

Siužetas: Jautri romantinė drama apie du žmones, Emą ir Deksterį, susitinkančius universiteto baigimo dieną. Praleidę naktį kartu, jie nusprendžia pasimatyti lygiai po metų, tą pačią dieną. Tradicijos laikosi ir toliau. Laikui bėgant, draugų pora nutolsta vienas nuo kito, sutinka kitus žmones. Kartais tą svarbią dieną jie praleidžia kartu, kartais – atskirai, kol galiausiai supranta, kad jiems lemta būti kartu visada.
Citata: „Kad ir kas nutiktų rytoj – mes turėjome šiandieną" – Ema.

„Kažkas skolinto" (Something Borrowed, 2011)

„Kažkas skolinto“
„Kažkas skolinto“
Vida Press

Siužetas: Romantinė komedija apie meilės trikampį, sudarytą iš dviejų geriausių draugių ir vyro, kuris yra vienos sužadėtinis, o kitos – gyvenimo meilė. Drovi Reičelė po savo 30-tojo gimtadienio praleidžia naktį su studijų laikų meile, Deksu. Bėda ta, kad Deksas yra susižadėjęs su jos geriausia drauge, o pati Reičelė – pirmoji pamergė jų vestuvėse. Tiek Deksui, tiek Reičelei teks priimti sunkius sprendimus, ko jie nori iš gyvenimo ir iš šių santykių.
Citata: „Vistiek visi keliausite į pragarą, taigi galėtumėte bent jau kažką padaryti dėl savęs." – Etanas.

„Romeo ir Džiuljeta“ (Romeo + Juliet, 1996)

„Romeo ir Džiuljeta“
„Romeo ir Džiuljeta“
Vida Press

Siužetas: Klasikinė tragiška meilės istorija, iš Šekspyro aprašytos tragedijos perkelta į dabartinių laikų Veroną. Priešiškai nusiteikusių šeimų atžalos susitinka ir pamilsta vienas kitą. Dėl daugybės kliūčių jų meilei, jaunuoliai privalo slėpti savo jausmus. Iki pat tragiškos istorijos atomazgos.
Citata: „Tu pavadink mane brangiuoju savo – Ir aš, lyg apsikrikštijęs naujai, nustoju vienu mirksniu būt Romeo." – Romeo.

„Užrašų knygelė" (Notebook, 2004)

„Užrašų knygelė“
„Užrašų knygelė“
Vida Press

Siužetas: Romantiškas, mielas ir sentimentalus filmas apie meilę, įveikusią visas gyvenimo atsiųstas negandas. Neturtingas, tačiau guvus ir ambicingas jaunas vaikinas ir iš turtingos šeimos kilusi jauna mergina pamilsta vienas kitą. Tačiau, dėl savo socialinių sluoksnių skirtumų, jie negali būti kartu. Po kurio laiko jie ir vėl susitinka, jau suaugę, tačiau šįkart juos skiria kitos kliūtys.
Citata: „Taip, nebus lengva. Bus labai sunku. Mes dėl to turėsime dirbti kasdien, bet aš noriu tai daryti, nes aš noriu tavęs. Aš noriu tavęs visos, visada, kasdien. Tu ir aš... Kasdien." – Noa.

„Graži moteris“ (Pretty woman, 1990 m.)

„Graži moteris“
„Graži moteris“
Vida Press

Siužetas: Romantinių filmų klasika. Šalto, racionalaus proto, išvaizdus milijonierius Edvardas gatvėje sutinka gražią prostitutę Vivian. Tarp jų užsimezgus šiokiam tokiam ryšiui, Edvardas pasiūlo merginai tapti jo palydove visai savaitei, kol jis leis laiką mieste. Ieškojęs gražios moters, kuri jį palydėtų į renginius bei susitikimus, bet neprisirištų, kaip prieš tai turėtos merginos, Edvardas nejučia pats ją įsimyli.
Citata: „Turėtų būti sunku paleisti kažką tokio gražaus" – Barnis.

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis