10 „Kino pavasario“ seansų senjorams

Pavasaris ateina visiems! Šiuo šūkiu jau antrus metus „Kino pavasarį“ pasitinka senjorai „Skalvijos“ kino centre. Kaip ir pernai, šiokiadieniais jie kviečiami į išskirtinius popietinius seansus.

Šįkart „Kino pavasario“ repertuare senjorai ras 10 tikslingai jiems atrinktų kino pasakojimų, tarp kurių ir naujausi režisierių Thomo Vinterbergo, Pablo Larraino, Christopherio Doyle filmai.

Dažniausiai šių fimų herojai – vyresni, nemažai gyvenimiškos patirties sukaupę žmonės. Specialūs festivalio seansai senjorams „Skalvijoje“ bus rodomi balandžio 1–14 d. Bilietai į juos kainuos pigiau.

Programą senjorams balandžio 1 d. atvers vienas ryškiausių šių dienų danų kino kūrėjų Thomas Vinterbergas, išgarsėjęs filmais „Šventė“ (1998), „Submarinas“ (2010), „Medžioklė“ (2012). Režisierius ir toliau gilinasi į šeimyninio gyvenimo peripetijas. Naujausioje savo juostoje „Komuna“ T. Vinterbergas pasakoja apie intelektualų šeimą, įsteigusią tas pačias vertybes puoselėjančią komuną. Po vienu stogu jaukiai sutelpa draugystė, meilė, linksmybės, tačiau idilė trunka tumpai.

„Komuna“
Organizatorių nuotr.

Moralinės dilemos lydės Danijos kariuomenės būrio vadą Klausą, dėl sąžiningo, tačiau protokolą pažeidusio elgesio apkaltintą karo nusikaltimu („Karas“), Islandijos kalnuose avis veisiančius brolius, jau 40 metų gyvenančius nesantaikoje („Avinai“), į Čilės pajūrį ištremtą paslaptingą kunigų grupę, kurios gyvenimas gerokai pasikeičia atvykus penktajam dvasininkui („Klubas“).

Stebėti neįprastą, kiek egocentrišką, žaidimą kviečia filmo „Ševaljė” kūrėjai. Į žūklę Egėjo jūroje išplaukę šeši vyrai nusprendžia išsiaiškinti, kuris iš jų geriausias vyras. Psichologinių niuansų kupinas ir Cesc Gay filmas „Trumanas” – tai drąsus ir šmaikštus bandymas susitaikyti su artėjančia mirtimi.

„Trumanas”
Organizatorių nuotr.

Išsiilgusiems juoko siūloma Anderso Thomaso Jenseno juodoji komedija „Vyrai ir viščiukai”. Danijoje ši istorija apie netikėtą tėvo “palikimą” sulaukė net 358 tūkst. žiūrovų.

Tuo metu ieškantiems egzotiškos istorijos patiks Ch. Doyle „Honkongo trilogija“. Skirtingos Honkongo kartos – ikimokyklinukai, jaunuoliai ir senoliai – dalijasi savo pasaulėžiūra. Visi charakteriai atskleisti su nepaprastu švelnumu ir meile.

„Honkongo trilogija“
Organizatorių nuotr.

Laisvė, maištas, kova už savo pasirinkimus lydės filmų „Juoda” ir „Mustangės“ žiūrovus. Pirmasis nukels į Briuselį, kur siaučiant gaujų karams įsiplieskia uždraustos meilės istorija. Antrasis – į mažą Šiaurės Turkijos kaimelį. Kilus skandalui dėl netinkamo elgesio Lalė ir keturios jos seserys nusprendžia kovoti prieš vyresnės kartos primestą gyvenimo būdą.

Pateikus pensininko pažymėjimą, bilietas į „Kino pavasario“ seansą senjorams – 1,45 Eur.

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis