Sukrečianti drama, kurią norisi perskaityti vienu ypu

Literatūrinis trileris su šiam žanrui būdingais elementais: romano užuomazga – dingusi mergina, ežeras, vietinis gyventojas, paskutinis ją matęs, įtartinas...

Celeste Ng „Viskas, ko tau nesakiau“

Debiutinis amerikiečių autorės Celeste Ng romanas „Viskas, ko tau nesakiau“ – literatūrinis trileris su šiam žanrui būdingais elementais: romano užuomazga – dingusi mergina, ežeras, vietinis gyventojas, paskutinis ją matęs, įtartinas...

Veiksmas vyksta 1977 m. tyliame Ohajo valstijos mieste, kur visi vieni kitus pažįsta ir nieko panašaus anksčiau nėra nutikę.


Skaitytojas žengia lyg ir į žinomą teritoriją, tačiau ima ir apsigauna. Paslaptis, išduodama pirmame romano sakinyje, pasirodo nėra tikroji paslaptis „Lidija mirusi. Bet jie dar to nežino.“ Siužetas ima pintis tada, kai policija, atėjusi į merginos namus, pažeria nepatogių klausimų – kaip jai sekėsi mokytis? kas buvo jos draugai? ar ji neatrodė prislėgta? – o jos mylintys tėvai, sesuo ir brolis susivokia negalintys atsakyti nuoširdžiai.

Kritikų pripažinimo ir milžiniško skaitytojų dėmesio sulaukęs C. Ng romanas „Viskas, ko tau nesakiau“ – tai ne tik sukrečianti drama, kurią norisi perskaityti vienu ypu, bet ir jautrus šeimos portretas, atskleidžiantis, kaip visą gyvenimą motinos ir dukterys, tėvai ir sūnūs, žmonos ir vyrai stengiasi suprasti vieni kitus. Tačiau ar jiems pavyksta?

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis