Šokėja, gluminusi ir žavėjusi minias, kurtizanė, iš proto vedusi galingiausius vyrus

Kai Mata Hari atvyko į Paryžių, jos kišenėse švilpė vėjai. Netrukus ji išgarsėjo kaip elegantiškiausia moteris mieste.

Mata Hari – šokėja, gluminusi ir žavėjusi minias, patikėtinė ir kurtizanė, iš proto vedusi turtingiausius ir galingiausius vyrus. Tačiau karo stichijai užvaldžius Europą, ant Matos Hari dėl jos gyvenimo būdo krito įtarimų šešėlis . 1917 m. ji buvo suimta savo viešbučio kambaryje ir apkaltinta šnipinėjimu.


Pagal paskutinį Matos Hari laišką parašytame romane Šnipė pasakojama neįtikėtina istorija apie moterį, kuri išdrįso laužyti savo laikmečio papročius, tačiau skaudžiai už tai sumokėjo.

Paulo Coelho gyvenimas – pirmas ir esminis jo knygų įkvėpimo šaltinis. Jis flirtavo su mirtimi, išsigelbėjo nuo beprotybės, eksperimentavo su magija ir alchemija, studijavo filosofiją ir religiją, neteko ir atgavo tikėjimą, patyrė meilės skausmus ir malonumus. Ieškodamas savo vietos pasaulyje, jis atrado atsakymus į klausimus, kurie rūpi kiekvienam.

Paulo Coelho knygų pasaulyje parduota daugiau nei 210 milijonų; jos išverstos į 81 kalbą; rašytojas turi gausiausią sekėjų būrį socialiniuose tinkluose ir yra pripažintas daugiausiai verčiamu gyvu autoriumi pasaulyje.

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis