Ši knyga – tai bandymas įminti žmogaus širdies ir kūno mįslę

Leidykla „Briedis“ skaitytojams pristato naują knygų seriją „Sveikatos enciklopedija“, kurioje – praktiniai patarimai apie sveikatą ir sveiką gyvenseną.

Johannes Hinrich von Borstel „Tuk tuk, širdis. Viskas apie svarbiausią mūsų organą“

Pirmoji šios serijos knyga – vokiečių kardiologo ir paramediko Johanneso Hinricho von Borstelio bestseleris „Tuk tuk, širdis. Viskas apie svarbiausią mūsų organą“.

Kuo mūsų kraujotakos sistema panaši į greitkelį? Kas nutinka širdžiai, kai rūkstame kaip kaminai, vartojame alkoholį ar tampame nuolatiniais greitojo maisto užkandinių klientais? Kaip drugeliai pilve ir sportas miegamajame veikia mūsų širdį? Į šiuos ir begalę kitų klausimų autorius atsako į daugiau nei 20 kalbų išverstoje savo knygoje, kuri Vokietijoje iškart tapo bestseleriu.

Charizmatiškasis Johannesas von Borstelis pagarbiai, šmaikščiai ir su meile pasakoja apie vieną svarbiausių mūsų organų – širdį. Jis pateikia realių situacijų iš savo praktikos, rašo apie širdies sandarą ir veiklą, paaiškina, kas šį organą silpnina, kaip jį veikia įvairios ligos, kodėl padidėja kraujospūdis ir kada širdis plaka sveiku ritmu. Autorius dalijasi įžvalgomis ir patarimais, kaip sveikai maitinantis sustiprinti širdį, kodėl nereikėtų per ilgai miegoti, kada kreiptis į medikus bei kaip paprastais būdais išvengti širdies ligų ir džiaugtis ilgu gyvenimu.

Ši knyga – tai bandymas įminti žmogaus širdies ir kūno mįslę. Ji bus įdomi ne tik turintiems širdies problemų, bet ir kiekvienam, kam dar neteko susimąstyti apie vieną svarbiausių mūsų organų.

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis