Psichologė R. Murauskienė: šiuolaikinei moteriai dažnai trūksta vidinės brandos

Kiekviena moteris laimę ir pilnatvę įsivaizduoja skirtingai. Vienai tai šeima ir vaikai, kitai – karjera ar mylimas hobis.

Nepaisant skirtingo suvokimo, kartais laimė iš rankų išsprūsta visoms. Tuomet moteriai ne tik tenka jos ieškoti, bet vis dažniau mokytis būti netobula bei priimti save tokia, kokia yra. Prieš metus išleidusi pirmąją knygą „(Ne)tobulos mamos užrašai“, psichologė Ramunė Murauskienė grįžta su nauja leidyklos „Alma littera“ išleista knyga „(Ne)tobulos moters užrašai“, kurioje pasakoja apie moters esybę ir savasties paieškas.

Pirmąją knygą skyrusi mamoms, psichologė Ramunė Murauskienė naujausią savo kūrinį paskyrė (ne)tobuloms moterims – visoms, kurios ieško savęs, gyvenimo prasmės ir siekia būti laimingos bei lydimos sėkmės.

„Ši knyga – tai tarsi kelionė po moters pasaulį. Dauguma žmonių klaidingai galvoja, kad jei esi žmona, tai jau savaime esi ir moteris, tačiau taip tikrai nėra. Dauguma moterų dar vaikystėje išmoko nebūti savimi, nors tai yra pagrindinis jų laimės ir sėkmės garantas. Knyga skatina susimąstyti apie gyvenimo pasirinkimus, padeda geriau suprasti savo paskirtį, moko priimti sudėtingas praeities ir dabarties situacijas bei įkvepia kūrybiškai ir savo rankomis kurti autentišką gyvenimą. Kiekviena moteris turi galimybę prisiimti atsakomybę už savo gyvenimo transformaciją“, – pasakoja R. Murauskienė.

Autorė mano, kad buvimas savimi yra normali kiekvieno žmogaus būsena, ypač moters, kurios esmė yra įvairių jausmų valdymas bei meilės, dėkingumo savyje ir kituose skleidimas. Psichologė atkreipia dėmesį į tai, kad šiuolaikinė moteris gali pasiekti sėkmės, tačiau dažnai jai trūksta vidinės brandos.

„Kai moteris auga, ji mokosi neišduoti savęs ir prisiimti atsakomybę už savo jausmus bei elgesį. Tuomet moteris tampa išmintingesnė, pakantesnė, drąsesnė ir kantresnė. Tai – labai svarbūs moters vidiniai turtai, kurie leidžia jai mylėti save nelaukiant, kol ją pamils kažkas kitas“, – sako R. Murauskienė.

Savo antroje knygoje R. Murauskienė ir toliau pasakoja tikro gyvenimo istorijas, kurios skatina skaitytoją atsakingai kurti savo gyvenimą. Svarbus knygos akcentas – tikėjimas, todėl psichologė kviečia moteris prikelti savo tikėjimą ir taip stiprinti savo dvasią: „Esame didžiosios kūrėjos. Visos intuityviai žinome, kokius visuomenės stereotipus reikia griauti, o kuriuos – prisitaikyti. Esame moterys ir galime griauti gražiai tam, kad turėtumėme erdvės kūrybai“.

Autorė pirmoje knygos dalyje pasakoja apie įvairius moterų vaidmenis gyvenime ir jų išpildymą neišduodant savęs, primena svarbias moterų atsakomybes prieš tėvus, protėvius, vaikus, vyrus ir save. Antrojoje dalyje psichologė pateikia įvairius kasdienybės dėsnius, kurie yra lyg kelio ženklai, skatinantys drąsiai žengti dar nepramintu gyvenimo keliu.

„Mane įkvepia tikri žmonės ir autentiškas jų gyvenimas. Kai tik galiu, renkuosi radikalų atvirumą. Tai skatina žmones atsiverti, patirti malonių ir nemalonių jausmų prasmę gyvenime ir išnaudoti jausmų energiją savo likimo transformacijai. Moterys dažnai pamiršta, jog klaidos neegzistuoja – yra tik patyrimai, kurie jas artina prie savasties“, – sako R. Murauskienė

Ramunė Murauskienė – kvalifikuota psichologė ir trijų vaikų mama. Psichologijos studijas baigė Vilniaus universitete, aktyviai veda kvalifikacinius seminarus pedagogams ir ugdymo įstaigų vadovams, taip pat organizuoja patyriminius mokymus tėvams ir vaikams įvairiomis temomis. Daugiau apie psichologės Ramunės Murauskienės veiklą galima sužinoti tinklaraštyje www.psichologeramune.lt, o apie naujus projektus moterims – www.moterskelias.lt.
Ramunės Murauskienės knygą „(Ne)tobulos moters užrašai“ išleidusi leidykla „Alma littera“ jau daugiau kaip 25 metus vykdo savo misiją – skatina pažinimo ir skaitymo poreikį, teikia pažinimo džiaugsmą ir skaitymo malonumą. Viena didžiausių leidyklų Lietuvoje „Alma littera“ leidžia knygas suaugusiems, vaikams ir paaugliams, šviečiamąją ir mokomąją literatūrą.

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis