Praktiškos moters knyga vasarai

„Praktiškos moters knyga“, skirta vasarai, jau antroji praktinių patarimų serijos knyga (pirmoji knyga – „Praktiškos moters knyga. Pavasaris“) šiuolaikinėms, laiką bei pinigus taupančioms moterims. Knyga padės džiaugtis vasara, mėgautis jos teikiamais malonumais, pasisemti naujų idėjų. Knygą sudaro trys skyriai apžvelgiantys sveikatos ir grožio, gėlyno ir sodo priežiūros bei vasaros virtuvės temas.


Sveikata ir grožis

Vasara – tai pats šilčiausias metų laikas, kviečiantis daugiau laiko praleisti gryname ore, pramogauti, keliauti, atostogauti. Kaip viską suspėti? Pasidžiaugti saule, sustiprinti sveikatą, puikiai atrodyti, nepamiršti sodo gėlių, pasigaminti vasaros gardumynų. Atsakymus į visus šiuos ir kitus klausimus rasite vasaros knygoje.

Leidyklos „Virtuvės knyga“ nuotr.

Šiame skyriuje sužinosite, kaip susiplanuoti atostogas, ką būtina pasiimti į kelionę, kad poilsiaujant neiškiltų jokių rimtesnių problemų ir galėtumėte atsipalaidavusios mėgautis vasaros teikiamais malonumais, pasisemti energijos bei naujų įspūdžių. Rasite daug naudingų patarimų, kaip rengtis vasarą ir kaitintis saulėje, kad jos spinduliai teiktų naudą, o ne žalą, kaip ir kur maudytis, ką daryti, jei jūsų artimąjį ištiko saulės ar šilumos smūgis.

Knygos psulapiuose rasite ir „Vasaros grožio programą“. Joje rasite, kaip namuose pasidaryti tobulą pedikiūrą, sumažinti prakaitavimą, pašalinti nereikalingus plaukelius, pasigaminti 10 puikių gaivinamųjų veido ir plaukų kaukių, ir daug kitų naudingų patarimų.

Sode, gėlyne

Vasara – spalvingiausias metų laikas, kai mūsų akis džiugina žydintys parkų, sodų ir gėlynų augalai. Jeigu norime, kad ir mūsų sodas ar gėlynas maloniai stebintų margaspalviais žiedais, turime tam skirti reikiamą dėmesį.

Leidyklos „Virtuvės knyga“ nuotr.

Kaip tai padaryti, rasite šiame skyriuje. Sužinosite, kaip puoselėti gėlyną, kokias gėles pasirinkti, kad jos žydėtų visą vasarą, kokius žolynų mišinius parinkti vejoms, kaip jas prižiūrėti, kad žaliuotų ir būtų vešlios. Taip pat daugiau sužinosite apie gražiausias gėles, auginamas mūsų darželiuose.

Vasaros virtuvė

Vasara yra puikus metas mėgautis gausybe šviežių gamtos gėrybių – nuo miško uogų iki įvairiausių daržovių. Šiame skyriuje rasite 150 vasaros sezonui skirtų patiekalų receptų.

Vasarą nebesinori riebių ir kaloringų valgių, trokštame lengvumo ir gaivumo. Būtent tokių receptų ir rasite skyriuje „Sezoniniai patiekalai“ – gaivių salotų, užkandžių, įvairių užtepėlių iš daržovių, gaivinamų šaltųjų sriubų, daržovių apkepėlių, troškinių ir daugybę desertų bei natūralių gėrimų.

Leidyklos „Virtuvės knyga“ nuotr.

O kokia gi vasara be iškylų gamtoje? Šiltą vasaros savaitgalį čiupkite kepsninę ir kartu su gerų draugų kompanija traukite į mišką, prie ežero ar tiesiog apsistokite savo kieme. Juk taip smagu išlįsti iš virtuvės ir gamtoje pasigaminti patiekalų ant grotelių. Skyriuje „Grilio receptai“ rasite puikių ir nesudėtingų keptos mėsos, žuvies, daržovių ir net desertų receptų.

Dažnas mūsų sode ir darže užsiaugina visko tiek daug, kad nori nenori su tuo derliumi turi kažką daryti: atiduoti mamai, draugei, o gal konservuoti? Jei pasirinkote trečiąjį variantą, skyriuje Konservavimas rasite tikrai gerų patarimų, kaip tai padaryti, ir puikių džemų, uogienių, konservuotų daržovių, padažų bei pagardų receptų.

Malonių vasaros akimirkų su praktiška patarėja!

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis