„Pasaulio istorija išsinešti“ – nuo rėžtuko iki asmenukių lazdos

Domėtis istorija – tai domėtis savimi. Istoriją tyrinėjame dėl vienintelės priežasties – norėdami ištirti save.

Alexander von Schönburg „Pasaulio istorija išsinešti“.

Alexander von Schönburg (Aleksanderis fon Šionburgas) – vokiečių žurnalistas, buvęs Frankfurter Allgemeine Zeitung redaktorius, nuo 2009-ųjų yra Bild redakcijos narys, keturių bestselerių autorius, sugebantis šmaikščiai ir intelektualiai pasukti pasaulį prieš skaitytojo akis dar nematytu kampu.

„Pasaulio istorija išsinešti“ – penktoji A. von Schönburgo knyga, kurioje jis užsimojo įgyvendinti tai, kas neįmanoma – suspausti visą pasaulio istoriją į porą šimtų puslapių. Ir jam pavyko! Jis pasakoja taip elegantiškai ir įtraukiančiai, kad galima tapti priklausomam nuo istorijos.

Čia – įspūdingiausi žmonijos atradimai, meno kūriniai, čia – pasakojimai apie garsiausius didvyrius ir baisiausius nusikaltėlius, čia vienu šuoliu įveikiamas atstumas nuo rėžtuko iki asmenukių lazdos...

Pirmiausia Schönburgas keliolikoje puslapių sutalpina pirmus du milijonus žmonijos istorijos metų, keldamas klausimą – kaip niekuo neišsiskirianti beždžionių rūšis, mitybos grandinėje esanti kažkur tarp avies ir liūto, gebėjo pavergti žemę? O toliau – asmeniškas požiūris į tūkstantmečių glūdumoje skendinčius įvykius, kelionė į svarbiausius miestus žmonijos istorijoje, šmaikštūs pasakojimai ir netikėti sugretinimai, reikšmingiausios idėjos, niekšai ir didvyriai – visa, dėl ko mes tapome tokie, kokie esame dabar.

Ši knyga – tarsi espreso kavos puodelis greta storų pasaulio istorijos tomų: lengva, stipri ir gaivinanti. Tokia, kokią norisi (ir reikia) pasiimti kartu dėl intelektualios pramogos. Ji nedidelės apimties, bet patikėkite: to, ko šioje knygoje nėra, jums tikriausiai ir neprireiks.

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis