Naujienos grožinės literatūros pasaulyje

Nele Neuhaus „Snieguolė turi mirti“

Prieš vienuolika metų Altenhaino kaimelyje be pėdsakų dingo dvi septyniolikmetės. Teismas, remdamasis vien netiesioginiais įkalčiais, dešimčiai metų kalėjimo nuteisė Tobiją Sartorijų. Atlikęs bausmę vyras grįžta į gimtinę ir randa sugniuždytą tėvą, apleistus namus. Neištvėrusi įtampos nuteisus sūnų Altenhaino kaimą paliko Tobijo motina, žlugo šeimos kavinė, buvusi ne tik pajamų šaltiniu, bet ir visu Sartorijų šeimos gyvenimu.

Tuo metu nuo pėsčiųjų tilto nustumiama moteris. Kriminalistai Pija Kirchhof ir Oliveris fon Bodenšteinas nustato, kad tai Rita Kramer, kalėjusio Tobijo motina. Ar šis išpuolis sietinas su merginų žudiko grįžimu? Apklausiami kaimo žmonės atsitveria tylos siena. O kai Altenhaine dingsta dar viena mergina ir vietinis vaikinas, prasideda lenktynės su laiku...

William Landay „Apginti sūnų“

Kam ryžtumeisi, kad išgelbėtum sūnų?
Ramiame priemiestyje, parke šalia vidurinės mokyklos, randamas negyvas keturiolikmetis  Benas. Bylos imasi Endis Barberis – atsidavęs šeimai žmogus ir kartu apygardos prokuroro tarnybos darbuotojas. Endžio sūnus Džeikobas yra Beno bendraklasis, tad Barberis stengiasi kuo greičiau rasti žudiką ir  nuraminti įbaugintus mokinių tėvus.
Vis dėlto nusikaltimo tyrimas nejuda iš vietos, nėra nė mažiausio pėdsako, už kurio Endis galėtų užsikabinti. Nužudymo aplinkybės ima aiškėti, kai ant aukos drabužių aptinkamas piršto atspaudas. Jis Endžio sūnaus Džeikobo...

Apygardos prokuroras nušalinamas nuo bylos, o jo sūnus suimamas. Endis Barberis patiria baisiausią košmarą – jis visą gyvenimą atidavė teisingumui, kita vertus, žino, kad neklystančių nebūna. Ar jam pasikliauti teismų institucija ir atiduoti savo sūnų prisiekusiųjų teismui? Juolab, kad visi Niutono gyventojai, nė neprasidėjus tikrajam teismui, jau nuteisė berniuką...
Endis Barberis su žmona Lore ryžtingai stoja sūnaus pusėn: neįmanoma, kad šis būtų galėjęs taip siaubingai pasielgti. Ar vaikas, kuriam kas vakarą palinki labos nakties, galėtų žiauriai nužudyti klasės draugą?

Ar gyvenimas po teismo, kad ir koks būtų nuosprendis, leis šiai šeimai vėl pasijusti laimingai?
Knygos autorius William Landy yra pats dirbęs apygardos prokuratūroje, tad itin meistriškai perteikia visus teismo proceso niuansus, aprašo teismo salės atmosferą, kai net subtiliausias murmesys gali daug ką reikšti. Autorius jautriai ir sumaniai atskleidžia dramatiškąją istorijos pusę, kurioje tėvams tenka sunkiai pakeliama atsakomybė už savo sūnų, aprašo beatodairišką meilę jam net tada, kai pradeda irti tvirčiausi šeimos pamatai, o klaidos ieškant išeities priveda prie beprotiškiausių poelgių.

„Apginti sūnų“ galima laikyti neabejotinu autoriaus laimėjimu. Knyga verčia susimąstyti apie itin asmeniškus ir skausmingus asmenybės aspektus, susijusius su tėvų atsakomybe už savo vaikus, už šeimą ir net visuomenę. Romanas pasižymi puikiai sukurtais charakteriais ir dialogais, emocine gelme, gluminančia potekste: visa, kas pirmiau atrodė tiesiog neįtikima, tampa įmanoma. Susiduriama su dar vienu itin sunkiu moraliniu klausimu – ar tėvui, išmanančiam teisinę sistemą, dera pasinaudoti savo žiniomis sūnui apsaugoti, net jei šis būtų kaltas, net jei išties turėtų polinkį žudyti.

Mary Higgins Clark „Prieš ištariant sudie“

Architektas Adamas Kolifas, sumanęs didelį ir nepaprastai pelningą statybų projektą, verslo plano detales su partneriais nusprendžia aptarti prabangioje jachtoje. Bet vos išplaukus, jachtoje nugriaudėja sprogimas.

Ši nelaimė stipriai sukrečia Adamo žmoną Nelę. Prislėgta netekties, ji išgyvena ir didelę kaltę, nes nelaimės rytą rimtai susipyko su vyru ir palinkėjo jam negrįžti namo. Matydama Nelės sielvartą, moters teta pataria susitikti su ekstrasense, kuri sakosi galinti padėti susisiekti su Adamo vėle. Manydama, kad seansai padės išpirkti kaltę ir išsiaiškinti tikrąsias vyro žūties aplinkybes, Nelė sutinka.

Tačiau tai, kas nutinka seansų metu, pažeria daugiau klausimų negu atsakymų.
Padedama to, iš kurio pagalbos sulaukti tikėjosi mažiausiai, Nelė pradeda tyrimą. Tačiau moteris nė nenujaučia, kokias paslaptis išjudino ir koks pavojus jai iškilo...

Jan – Philipp Sendker „Širdies dūžiai“

Su Paulo Coelho ir Laurent‘o Gounelle („Dievas visada keliauja incognito“) knygomis lyginamas romanas „Širdies dūžiai“ visame pasaulyje jau rado gausų būrį skaitytojų.
Tai poetiškas, jaudinantis, rytietiška išmintimi persmelktas pasakojimas apie neįprastą didelės meilės istoriją, kuri sujungia du ypatingo likimo žmones ir du tokius skirtingus pasaulius – Niujorką ir nedidelį Birmos kaimelį, Vakarus ir Rytus.

Ši knyga daugiau negu meilės istorija – tai ir kupini rytietiškos išminties apmąstymai apie gyvenimo prasmę ir tai, kas kiekvieno žmogaus gyvenime svarbiausia.

Džulijos Vin tėvas – vienas geriausių Niujorko advokatų, puikus vyras ir geras tėvas dukrai ir sūnui. Tačiau apie jo praeitį nieko nežino net šeima. Todėl kai vieną rytą Tin Vinas dingsta, nei policija, nei artimieji neturi nė menkiausio supratimo, kur jo ieškoti.

Tik po ketverių metų motina dukrai atiduoda neišsiųstą tėvo laišką, adresuotą nepažįstamai moteriai, ir pagaliau įsižiebia viltis. Džulija ryžtasi išsiaiškinti tėvo paslaptis. Nepažįstamosios adresas ją nuveda į nedidelį kaimelį tolimojoje egzotiškoje Birmoje.

Pažintis su kaimelyje sutiktu senu išminčiumi ir jo pasakojimas merginai padovanoja galimybę iš naujo atrasti tėvą ir sužinoti paslaptingą jo vaikystės, jaunystės ir meilės istoriją. Pokalbiai su išmintinguoju birmiečiu iš pagrindų pakeičia ir jos pačios gyvenimą...

Choga Regina Egbeme „Už auksinių grotų. Aš gimiau hareme“

Baltaodė 42-ejų vokietė Lisa Hofmayer kelionės po Nigeriją metu leidžiasi į avantiūrą: netikėtai įsimyli nigerietį ir už jo išteka. Nutraukusi santykius su savo šeima Vokietijoje, Lisa tampa trisdešimt trečiąja turtingo afrikiečio žmona ir apsigyvena jo prabangiame hareme. Didelėje naujoje šeimoje moteris pagaliau pasijunta saugi ir laiminga.

Netrukus gimsta dukrelė Choga Regina. Mergaitė smagiai auga apsupta daugybės sesių ir prižiūrima daugybės mamų, tačiau kai sulaukia šešiolikos, jos gyvenimas virsta košmaru...
Ši knyga – tai Chogos Reginos gyvenimo istorija, papasakota jos pačios.

Choga Regina Egbeme gimė 1976 metais Lagose, Nigerijoje. Vaikystę ir jaunystę praleido hareme. Ši knyga – tai sukrečianti jos gyvenimo istorija: liudijimas apie paslaptingą gyvenimą už aklinų prabangaus haremo sienų ir išbandymų kupiną kovą už būvį.

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis