Lyg pabudimas iš nesibaigiančio lieknėjimo košmaro

I. Gerčienė „Lieknėju paskutinį kartą“

Ką konkrečiai reikia daryti, kad ne tik sulieknėtumėte, bet ir lengvai išlaikytumėte pasiektą svorį? Kaip lieknėti be streso ir įtampos, mėgaujantis maistu ir gyvenimu? Holistinio lieknėjimo specialistė Ieva Gerčienė atrado atsakymus į šiuos klausimus: „Noriu visoms moterims parodyti, kad tikrai galima gyventi kitaip, sulieknėti nekankinant savęs ir nejaučiant nuolatinio alkio – taip, kaip tai pagaliau pavyko man ir sėkmingai sulieknėjusioms mano klientėms“. Savo sukurtą mitybos bei gyvenimo būdo sistemą I. Gerčienė pristato leidyklos „Alma littera“ išleistoje knygoje „Lieknėju paskutinį kartą“.

Ši knyga – ilgus metus kauptų žinių ir patirties rezultatas, kurioje siūloma mitybos bei gyvenimo būdo sistema tiek autorei, tiek daugybei kitų moterų jau padėjo sulieknėti kartą ir visiems laikams. Knyga „Lieknėju paskutinį kartą“ sudaryta iš aštuonių žingsnių programos, kuri padės išsiugdyti naujus įgūdžius, pamilti save, savo gyvenimą ir visiems laikams atsikratyti nereikalingų kilogramų.

Knygoje autorė paliečia visus tris sėkmingam lieknėjimui svarbius elementus: mitybą, sportą ir psichologinę lieknėjimo pusę. Jos skaitytojai ne tik ras pagrindines vidines priežastis, kurios vis trukdo sulieknėti, bet ir patarimus, kaip jas šalinti. Knygoje į lieknėjimą žiūrima kaip į holistinį – visą apimantį – procesą. Būtent tuo ji ir skiriasi nuo įprastų knygų apie svorio metimą ar sveiką gyvenseną.

„Nors lyginti galiu tik su tomis knygomis, kurias man pačiai teko skaityti, daugelyje jų pateikiami patarimai apie tai, kaip tinkamai maitintis bei sportuoti. Iš tiesų, tai – labai svarbu, o daliai žmonių to visiškai užtenka ir jie džiaugiasi puikiais rezultatais. Tačiau jei esate iš tų, kurie jaučiasi „užstrigę“ nesėkmingų bandymų lieknėti rate arba jums reikia šio to daugiau, vien maitinimosi bei sporto nepakaks. Mes nesame vien tik kūnas, todėl ir sulieknėti visam laikui nepavyks rūpinantis vien tik juo. Norėdamos pagaliau atsikratyti nereikalingų kilogramų, turime ne tik keisti savo mitybos ir judėjimo įpročius, bet privalome atkreipti dėmesį ir į tai, kaip mąstome, ką jaučiame ar kokie yra mūsų santykiai su savimi ir maistu“, - sako I. Gerčienė.

Rašytoja atskleidžia, kad nuolat nesėkmingai lieknėdama pati, ji išbandė pačias įvairiausias dietas, maitinimosi būdus ar sportą, tačiau taip ir nepavykdavo džiaugtis norimais rezultatais. I. Gerčienė pabrėžia, jog tik pradėjusi gilintis į save ir į tai, kas jos viduje trukdė lieknėti, pamažu išsilaisvino iš nuolatinio lieknėjimo, storėjimo bei nusivylimų savimi rato. Taip pat autorė prasitaria, kad nors knygą ji rašė galvodama apie moteris, joje nuosekliai išdėstyti patarimai sulieknėti padės ir to siekiantiems vyrams.

„Jeigu skaitytojai rekomendacijų laikysis sąžiningai, jau po pirmų savaičių galės džiaugtis pirmaisiais rezultatais. O kada bus pasiektas galutinis tikslas, priklauso nuo daugelio faktorių: pradedant tuo, kiek antsvorio reikia atsikratyti ir baigiant tuo, kiek giliai yra įsišaknijusios įvairios lieknėti trukdančios kliūtys. Mano klientės lieknėja skirtingu tempu ir nenoriu jų ar būsimų knygos skaitytojų sprausti į jokius laiko rėmus. Nesiūlau lieknėti iki vasaros ar kokios ypatingos progos, kviečiu lieknėti kartą ir visiems laikams bei pagaliau mėgautis gyvenimu be nuolatinių minčių apie svorio metimą“, - teigia I. Gerčienė.

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis