Liucina Rimgailė: mano knyga skirta paprastiems, gyvenimu besimėgaujantiems žmonėms

Sakoma, kad geriausiai žmones galima pažinti ne kur kitur, o virtuvėje. Tuo įsitikinusi ir prieš pusmetį naują desertinę Vilniuje atidariusi Liucina Rimgailė, kuri išleido debiutinę knygą „Saldžios dienos su Liu. Įkvėpimai, darantys mus laimingais“.

Leidyklos „Alma littera“ išleistoje naujoje knygoje autorė dalinasi įžvalgomis ir patarimais, gaminant maistą, skatina pažvelgti į tai kūrybiškai bei atskleidžia dar nepasakotas savo gyvenimo istorijas.
„Keksiukų karaliene“ tituluojama moteris ypatingą dėmesį skiria pusryčiams ir sako, kad tai – geriausias dienos metas, lemiantis motyvaciją bei gerą nuotaiką.

„Mano idealūs pusryčiai yra tie, kuriems skiriu bent valandą laiko. Užsikaičiu kavos, pasigaminu košę ar granolą su vaisiais ir jogurtu, perskaitau naujienas portaluose ir panaršau socialiniuose tinkluose. Būtinai suvalgau ir kažką saldaus – pyragaitį ar torto gabaliuką. Dažniausiai visa tai vyksta labai anksti, kai visi dar miega, todėl tuo metu mėgaujuosi tyla ir buvimu su savimi“, – sako L. Rimgailė.

Milisandra Radzevičienė, Liucina Rimgailė
Milisandra Radzevičienė, Liucina Rimgailė
DELFI / Karolina Pansevič

L. Rimgailė atskleidžia, kad debiutinėje jos knygoje „Saldžios dienos su Liu. Įkvėpimai, darantys mus laimingais“ yra tiek paprastų, tiek sudėtingesnių receptų ir ne visi jie skirti vien saldaus maisto gerbėjams.

„Skaitytojus supažindinsiu, kaip pagaminti nesaldžius lietinius su lašiša, grikių miltų blynelius, avižinę košę su anakardžio riešutų pienu, nesaldžias bandeles ir daugybę kitų kasdieniškų, tačiau nenuobodžių receptų. Prie šių receptų taip pat atsiras pasakojimai iš mano gyvenimo, todėl ši knyga tikrai nėra vien apie maistą“, – tikina L. Rimgailė.
Kepyklėlės ir desertinės įkūrėjos teigimu, tik iš šviežių ir kokybiškų produktų pagamintas maistas yra skaniausias ir vertingiausias: „Tai maistas, kurį valgant jauti malonumą bei nori pakartoti dar ir dar kartą“.

Arnas Mazėtis, Liucina Rimgailė
Arnas Mazėtis, Liucina Rimgailė
DELFI / Karolina Pansevič

Moteris pasakoja, kad pati pastaruoju metu šeimą lepina tuo, ką gamina ir parduoda savo kepyklėlėje ir desertinėje: „Kad ir kaip banaliai skambėtų, tačiau vienas mėgstamiausių mano desertų yra keksiukas. Taip pat dievinu įvairius prancūziškus pyragaičius, sluoksniuotus desertus su varške ir jogurtu. Nors dėl darbų gausos ne visada spėju namuose gaminti maistą, tačiau šią situaciją ketinu keisti“.

L. Rimgailė sako, kad knygą rašyti pradėjo beveik prieš metus, nors pirmojo pasiūlymo sulaukė dar prieš dvejus – trejus metus.

„Gaminau, rengiau receptų aprašymus ir fotografavau su pakankamai dideliais laiko tarpais dėl darbų gausos ir užimtumo. Mano bičiulė fotografė Gabija Monika Vainiutė ne tik pasirūpino profesionaliomis patiekalų fotografijomis, bet ir kartu su manimi ragavo bei vertino maistą“, – pasakoja L. Rimgailė.

Sandra Šernė, Liucina Rimgailė
Sandra Šernė, Liucina Rimgailė
DELFI / Karolina Pansevič

Autorė teigia, kad jos knyga nėra skirta vien moterims: „Mano knyga yra skirta smalsioms ir šiuolaikiškoms asmenybėms, nemėgstančios kasdienybės pilkumos ir bent truputį besidominčioms maisto gaminimu. Ji nėra skirta profesionalams, atvirkščiai – paprastiems, gyvenimu besimėgaujantiems žmonėms“.

Liucina Rimgailė – komunikacijos specialistė, Liu Patty“ kepyklėlės ir „Liu“ desertinės įkūrėja, savininkė, idėjinė vedlė bei asortimento kūrėja. Priklausomybę nuo saldumynų pavertusi verslu, moteris prieš trejus metus atidarė savo pirmąją kepyklėlę „Liu Patty“, o prieš pusmetį duris pravėrė ir desertinė. Pristatytos knygos dėka vėl atradusi rašymo džiaugsmą, pradėjo tinklaraštį www.liucina.lt, kuriame pasakoja apie tai, kas paverčia gyvenimą saldesnį ir kaip paprasta nuo to tapti priklausomais.

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis